Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief 9 september 2011

De teller van het Landelijke Burgerinitiatief Christoffel Appèl tikt weer door ... In de zomervakantie was het even rustig, ook een gunstig teken! Drie opmerkingen/intenties eruit gelicht ...

Geweldig initiatief! Kinderen kunnen het niet alleen! Investeren in kinderen is de meest duurzame investering die we kunnen doen - kiezen voor welzijn ipv welvaart.
Jooske Kool, "Uit eigen beweging"

Mijn toekomstdroom als oma ... "Het kind centraal zetten". Dan verbetert onze mooie wereld 100% in de toekomst. Door nieuwe ouders en leiders die werken in onvoorwaardelijke Liefde. Begin zelf NU !
Agatha Overbekking-Waenink

Fantastisch initiatief! Houd moed en ga door!
Leonoor Begeer, orthopedagoog en enerycoach

Na een heerlijke, wel natte, vakantie met onze caravan in de Dordogne, zijn we alweer weken aan het werk. We hopen dat u ook weer uitgerust aan de slag bent gegaan.

Er is veel gaande in de wereld ... de onrust groeit, zekerheden brokkelen zichtbaar af. We signaleren een steeds grotere druk op mensen en hun gezinnen, zowel sociaal als financieel. Ook in het onderwijs en de zorg is deze tendens duidelijk zichtbaar. Oude angsten van jezelf en vanuit familiepatronen komen in deze roerige tijden bij vele mensen aan de oppervlakte. De angsten in onszelf kunnen we overwinnen door in ons hart te blijven ... en niet in de slachtoffer rol te vervallen.

De wereld in Liefde onderdompelen
Een groeiende groep ouders en leerkrachten beseffen dat ze door hun kinderen, hun leerlingen een spiegel voor gehouden krijgen middels hun gedrag of uitingen. Al kunnen kinderen het nog niet altijd verwoorden, zij dagen desondanks ouders, leerkrachten en hulpverlening middels hun gedragingen (bewust of onbewust) uit om oog en oor te hebben voor wie zij zijn. De zorgbarende ontwikkelingen binnen de maatschappij kunnen omgebogen worden als ouders, leerkrachten, hulpverleners en overheid vanuit oprechte betrokkenheid samenwerken en de belangen van een kind, de basisbehoefte om kernkwaliteiten te ontwikkelen, voorop stelt. Wij mogen de kinderen van nu oprecht dankbaar zijn, voor het inzicht dat zij ons geven ... Als we onszelf leren kennen en ons verbinden vanuit het hart, kunnen we de wereld in liefde onderdompelen!

De actie Nederland 2010-2012 lopend vuurtje, "Kinderen met een Boodschap"
waarmee wij sponsorkorting geven aan scholen, instellingen, praktijken en particulieren blijft actueel ... Be the Change!
Alle info hier

De Stichting Welzijn kinderen heeft het boek inmiddels ook opgenomen in hun boekenlijst.

Stuur op 11-11-11 jouw wens de wereld in

De eerste 3 aanmeldingen zijn binnen, de start is gemaakt!

Alle basisscholen, voortgezet onderwijs kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Nederland zijn welkom om deel te nemen. Samen met de kinderen hartsverbinding maken met hun wensen en de wereld op World Day of Interconnectedness. Meedoen aan dat ene unieke gezamenlijke moment van 11 minuten Verbinden met de wereld?

De deelnemerslijst per provincie, de officiële uitnodiging met alle info en de speciaal voor dit speciale moment ontworpen wenskaart kunt u hier in de agendabekijken en downloaden.

Alle betrokken en bereidwillige mensen en organisaties die ons helpen "Stuur je wens de wereld in" op allerlei manieren te verspreiden en onder de aandacht te brengen ... bedankt, bedankt, bedankt ...

Wij verzetten bergen werk om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om mee te doen. Daarom zijn wij nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die ons in de komende weken een paar uurtjes vanuit thuis/werk mee willen helpen. Meer weten? Meehelpen? Meld je aan bij Ingrid.

Het maandblad Spiegelbeeld zal in oktober een artikel wijden aan "Stuur je wens de wereld in".

Vanuit België kregen we een reactie binnen dat 11-11-11 een nationale feestdag voor hen is en daarom zijn die dag alle scholen gesloten. Onze sympathieke zuiderburen zijn natuurlijk hartelijk welkom om mee te doen, ook op andere locaties en andere manieren! Laat het ons weten, we voegen u toe aan onze deelnemerslijst.

Ook Interconnectedness NL zet alle scholen/dagverblijven en activiteiten per provincie op haar website.

Nog een allerliefst mailtje, een waardevolle tip, van een van onze leden: En weet je ook dat wij in Nederland op 11-11-11 Sint Maarten feest vieren in sommige regio's? Weet je welk liedje er bij dat feest hoort? Ik hoor het mezelf nog zingen terwijl ik langs de deuren ging ... Het liedje wat mijn "idealistische christelijke" ouders ons erbij lieten zingen en waarvan ik zoveel hield omdat ik ECHT begreep wat de intentie van het feest was is:

11 november is de dag
Dat mijn lichtje, dat mijn lichtje
11 november is de dag
Dat mijn lichtje branden mag.

Nou ... is dat mooi en lief of niet? Daar moet op alle scholen wel wat van te maken zijn!!
Madelon Boersma

Over lichtjes en kristalheldere intenties
Als er meer onrust groeit op onze wereld, is de kans aanwezig dat zorgen en angst voor velen in hun gedachten dominant aanwezig is, we kunnen deze emoties met Liefde en mededogen ongedaan maken.

Kristallen kunnen ons ondersteunen om in balans te komen. Het is aan te raden als je stenen koopt, ze een uurtje in zout water te leggen en daarna in de zon op te laden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hierin geloven en waarnemen dat ze er goed op resoneren. Kinderen (het kind in onszelf) voelen zich vaak als vanzelfsprekend aangetrokken tot bepaalde kristallen, en willen ze bij zich dragen of op bepaalde plekjes neerleggen ... neem dit serieus! Vooral de hooggevoelige kinderen en volwassenen voelen de resonantie haarfijn aan en hebben er veel baat bij om hun energie op peil te houden en te verbinden vanuit het hart.

Aandacht en Zorg
Van de Stichting ABL heb ik een opdracht gekregen om lesmateriaal "Aandacht en Zorg" te maken voor de interreligieuze flitskist ... ook het boekje Kinderen met een Boodschap nemen zij erin op. Mooi dat ik dit vanuit mijn neutrale levensinstelling mag invullen.

De Doorbraak
Dat "Kinderen de toekomst zijn" geldt ook voor De Doorbraak: http://de-doorbraak.org en wél vanuit het nú en hoe de kinderen leren communiceren vanuit het hart. Het inmiddels bekende "Over de streep" is de basis voor de programmas van De Doorbraak, geheel in het Nederlands en aangepast aan de Nederlandse cultuur en nu ook beschikbaar voor de laatste klas van de basisschool. Ook JIJ kunt zo een dag ervaren, voor jezelf en jouw toekomst: mijn doorbraak - Indra Visser

Wij hebben regelmatig contact en werken graag samen met Hartverwarmendwijs, een initiatief van Annemarie Hondema. Zij heeft Indra Visser met de Doorbraak uitgenodigd op haar school. Ze was een en al lof, het was een prachtige dag van verbinding, ook over de opvang en de nazorg was haar school zeer te spreken.

Roze van buiten, zwart van binnen
We hebben al veel aandacht besteed aan het labelen, deze keer een heel ander onderwerp aan de orde ... kindermisbruik, een moeder vertelt

Dit boek van Tara De Leew, is meer dan de zoveelste getuigenis over kindermisbruik. Het onderscheidt zich van de bestaande boeken voor professionals en/of slachtoffers waarin theorie en praktijktips afwisselend worden voorgeschoteld aan een lezer die zich de vraag stelt: "als het allemaal zo simpel was". Taboedoorbrekend en liefdevol geschreven, een boek dat inzicht geeft in zowel de situatie en de beleving van het slachtoffer, de dader en de families eromheen.

Auteur: T. de Leew - u kan het boek hier bekijken en bestellen(www.babyfuture.nl)

Agenda
Stichting Welzijn Kinderen houdt op 29 oktober 2011 De dag over kwaliteitsgericht omgaan met kinderen

Tijdens de Duurzame dag in Roermond op 17 september 2011 demonstreren wij de Aqua Elisa module die kraanwater vitaal maakt. Ook zullen wij die dag flyeren voor het tekenen van het Christoffel Appèl en het Boek Kinderen met een Boodschap onder de aandacht brengen.

Ruim 30 deelnemers, een heel divers aanbod, duurzame oplossingen voor de uitdagingen van vandaag, zijn van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig in twee prachtige locaties in de binnenstad van Roermond. De toegang is gratis.

Info duurzame dag en Info maak water vitaal

De eerstvolgende rondetafelgesprekken/ontmoeting met Ingrid
gepland op woensdagmorgen 14 september en 12 oktober 2011 van 10.00-12.00 uur in Roermond. Entree € 10,- incl koffie en thee. Alleen mogelijk als er gereserveerd is, maximaal 6 personen.

Alle verhalen maken het totaal

Verhalen over onschuld die verdwijnt, verhalen over schoonheid die verborgen blijft,
verhalen zo intens dat ze bijna niet te dragen zijn, en verhalen zo klein
dat je jezelf afvraagt of ze wel de moeite waard zijn.
De verhalen waar we het meest naar willen luisteren,
zijn de verhalen over kracht die de wereld verovert,
verhalen over inzichten die verder brengen, verhalen over moed,
over redden, over ergens overheen stappen.
We willen wel eens vergeten dat dé waarheid niet bestaat als er geen ruimte is
voor alle verhalen. En, hoe moeilijk het soms ook is om elk verhaal
onbevangen tegemoet te treden, de blik op de schoonheid en
de grootsheid die daardoor ontstaat, maakt alles de moeite waard!

In liefde en dankbaarheid!

Wie zijn wij en wat is onze visie ... ambassadeurs, beschermheren, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Het Christoffel Appèl is van ieder die getekend heeft ... samen staan we sterk!

Mogelijk geïnteresseerden om je heen kan je zelf weer uitnodigen om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op hetChristoffel Appèl.

JOIN our group op LinkedIn

berichten via Twitter

wordt lid van OKZDT op Hyves

vrienden op Facebook

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten, inzichtkaarten en het boek over Magnesium

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.