Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief 28 juni 2011

Als leerkracht basisonderwijs en moeder van een zoon, onderschrijf ik het Christoffel Appel van harte. Kinderen hebben ons hard nodig, er is veel te veel klein en groot kinderleed door onopmerkzaamheid. Aandacht! – Anouk van Keeken (22-05-2011)

Niet alleen als moeder, ook als leerkracht binnen het basisonderwijs pleit ik ervoor dat er vanuit de regering meer gekeken wordt naar het individuele kind, gun ieder kind het onderwijs dat bij hem past. Eefje van 't Hof (09-06-2011)

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die opstaan voor de basisrechten van kinderen. Een grote buiging voor diegenen die het de gewoonste zaak van de wereld vinden om bewust vanuit het hart met elkaar te communiceren, te accepteren wie je bent en de tijd nemen om ontwikkeling te stimuleren en ontwikkelingservaringen met elkaar te delen. Samen zijn we wijzer! De teller van dit landelijke burgerinitiatief blijft tikken ... we blijven in actie.

Kinderen zijn groeibriljantjes, we willen ze graag allemaal zien schitteren!

Uitnodiging
van Onze Kinderen Zijn De Toekomst
& World Day of Interconnectedness

voor alle
basisscholen en voortgezet onderwijs
kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in NL

Stuur jouw wens de wereld in!

In een groots moment van 11 minuten met de kinderen hartsverbinding maken met de wereld, alle landen doen mee ... op 11-11-11, World day of Interconnectedness.

De start van deze bijzondere dag wordt gemaakt in New Zealand. Ieder land maakt verbinding in haar eigen tijdszone en op allerlei hartverwarmende manieren.

Voor de kinderen in Nederland hebben we voor deze gelegenheid, het thema "Hartsverbinding maken door jouw wens met de wereld te delen" uitgewerkt, dat heel gemakkelijk in het programma van scholen/kinderdagverblijven in te passen is. We hebben hiervoor een universele kaart ontworpen met regenboogkinderen en een hart waarop een kind zijn/haar wens mag uiten en aan een ballon de wereld in mag sturen. De jeugd in het voortgezet onderwijs bieden we ook de mogelijkheid aan om via internet/sms/twitter mee te doen.

Doe mee en meld je bij ons aan!
Alle basisscholen, voortgezet onderwijs kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Nederland zijn welkom om deel te nemen samen met de kinderen.

Er zijn ook kinderen die ziek zijn en daardoor niet op school zijn...dus alle organisaties die zich ontfermen over deze kinderen, zijn ook van harte welkom om zich aan te sluiten.

Wat is de bedoeling?
Op 11-11-11 tussen 11.00 uur en 11.11 uur een gezamenlijke HART- verwarmende verbinding maken in Nederland. U kunt ervoor kiezen om met de hele school/organisatie samen te komen op uw eigen schoolplein/ speciale ruimte, of per groep gewoon in de klas, met of zonder ouders. Vul zelf in wat het beste past binnen uw situatie en de leeftijd van de kinderen.

Alle relevante informatie voor aanmelding en om met het thema aan de slag te gaan binnen de mogelijkheden van uw school/organisatie vindt u in agenda 11-11-11

Met een klein beetje hulp van uw kant kunnen we de kinderen in Nederland de kans geven om zelf groots op te staan ... Daarom vragen wij aan ouders, leerkrachten en zorgverleners, wellicht willen opa's en oma's ons ook helpen om onze uitnodiging hier te downloaden en liefst met uw eigen persoonlijke noot naar zoveel mogelijk basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijven en peterspeelzalen, overkoepelende stichtingen en wethouders van Onderwijs in uw omgeving te sturen.

Met dank aan:
Jeannette Steegmans voor het ontwerpen van de kaart, Desiree Veehof - Elsentia en Carla van Aarsen - onderwijzeres en peuterleidster voor het uitwerken van "Stuur je wens de wereld in", onze ambassadeur Interconnectedness Nederland voor de prettige samenwerking.

Nieuw: Bekijk het filmpje "werken met kinderen vanuit het hart"
Het tweede interview van Terry Rose met Ingrid Rouleaux over haar boeken en werken met kinderen vanuit het hart kunt u bekijken onder columns.

Het positief Labelfestival gehouden op 25 juni j.l. in de Waarmakerij in Nijmegen was een bijzonder mooie bijeenkomst. De organisatie heeft ons al laten weten dat er volgend jaar een vervolg op komt!

Rondetafelgesprek
Het eerstvolgende rondetafelgesprek/ontmoeting met Ingrid gepland op woensdagmorgen 14 september van 10.00-12.00 uur in Roermond. Entree € 10,- incl koffie en thee. Alleen mogelijk als er gereserveerd is, maximaal 6 personen.

Een gesprek/ontmoeting op afspraak is mogelijk, er zijn niet altijd kosten aan verbonden, dat hangt af van de situatie.

Join ook our LinkedIn Group Onze kinderen zijn de Toekomst. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om je aan de andere leden voor stellen onder de discussie "voorstellen".

Twitter – volg ons i.v.m. de actie "Stuur je wens de wereld in -11-11-11".

P.R. en internetactiviteiten
We zijn op zoek naar mensen die ons zo nu en dan een paar uurtjes vrijwillig willen helpen met de PR, voornamelijk met internetactiviteiten op Hyves, LinkedIn, Facebook en Twitter, nieuwsbrieven, uitwerken van nieuwe ideeën en fondswerving, om onze activiteiten nog beter onder de aandacht te brengen. Interesse? Meld je aan.

Wij wensen jullie allen een mooi zomer!

Onderwijs is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur.
- William Butler Yeats

In liefde en dankbaarheid!

Wie zijn wij en wat is onze visie ... ambassadeurs, beschermheren, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Het Christoffel Appèl is van ieder die getekend heeft ... samen staan we sterk!

Mogelijk geïnteresseerden om je heen kan je zelf weer uitnodigen om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op hetChristoffel Appèl.

voor hyvesvrienden http://onzekinderen.hyves.nl/

JOIN Onzekinderenzijndetoekomst op LinkedIn

Volg Onzekinderenzijndetoekomst op Twitter

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten, inzichtkaarten en het boek over Magnesium

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.