Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief 22 april 2011

Geef elkaar de mooiste glimlach!
Vandaag is het Goede vrijdag, gevolgd door Pasen ... Pasen kennen we allemaal van de paashaas en de chocolade eieren, maar hoeveel mensen kennen het echte verhaal achter Pasen? Het is een verhaal dat 2000 jaren geleden plaatsvond, maar tegelijkertijd past het heel erg in onze tijd, aldus zanger Syb van de Ploeg(hij speelt de hoofdrol in het muzikale evenement The Passion, 21-3 uitgezonden N3)
Wij wensen allen gezellige feestdagen, aandacht en warmte voor elkaar, samen genieten, samen ZIJN.

Nieuwe wegen, een nieuwe wereld.
Fijn om te merken dat er vele met mij zijn die zien dat er niet aan onze kinderen geknutseld hoeft te worden, maar dat wij volwassenen onze kaders mogen verruimen en durven nieuwe wegen te vinden. Met deze woorden tekende Margreet Andriol op 13 april j.l. het Christoffel Appèl. Aan allen dank voor het tekenen en alle mooie intenties en complimenten.

Over nieuwe wegen gesproken, het voorjaar heeft zijn intrede gedaan, bloesem en voorjaarsbloei omringen ons, het is iedere jaar weer een wonder hoe al dat moois onder de zon ontspringt ... mooi om de natuur te volgen, het vindt zijn weg vanzelf.

Aandacht en warmte is wat kinderen verlangen, thuis en op school. Uitdagen en verwonderen. Het ontdekken van je eigen wereld, je eigen waarheid en je eigen waarde, gewoon natuurlijk en met passie ... een nieuwe wereld geboren laten worden.

Optimaal leren kan enkel als er vrede heerst. Vrede in je hart en in je omgeving.

Een school met de harmonische verhouding van de Gulden Snede ... een tweede thuis voor kinderen. Een basisschool van mijn dromen in een wijk met 59 verschillende culturen, een mooi voorbeeld van vernieuwend denken en in samenwerking doen! Na de open dag werd ik tot mijn verrassing uitgenodigd door de directeur Hetty Belgers voor een persoonlijke rondleiding terwijl de kinderen aan het spelen, leren en ontdekken waren. Ik ben onder de indruk! Op mijn verzoek willen Hetty namens alle leerkrachten, de architect Hans Coppen en de kinderen van BS t Mozaïek hun positieve ervaringen met alle plezier met jullie delen, lees verder onder columns.

Een ontroerende uitzending met een mooie boodschap om nooit te vergeten.
In het programma Hoe is het nu met? gaat Bert Haanstra in gesprek met Jeannette en Huub Steegmans ... een ontroerende uitzending met een mooie boodschap. Je kan de uitzending van 7-4-2011 hier nog bekijken.
Jeannette Steegmans een van de fundamentleggers van deze Campagne. Zij heeft een bijdrage, in de vorm van een gesprek, geleverd aan mijn boek "Een Bundeling van positieve kracht rondom het kind" en loopt als een rode draad door mijn boek "De Verbinding met God", dat zij evenals "Kinderen met een Boodschap" heeft vormgegeven. Haar zoon René is in 2002 door zinloos geweld om het leven gekomen. N.a.v. deze tragische gebeurtenis is de wereldvredevlam in Venlo gekomen. Rondom dit monument vond de presentatie van het boek Kinderen met een Boodschap plaats. René vliegt in deze Campagne mee in de vorm van een vuurvlinder. De wereldvredevlam is een symbool van Vrede, de vuurvlinder van Passie.

Medeleven en dankbaarheid
Op 5 april is de vader van Linda van Hulsen, Coen Beneker, overleden. Hij is de tekenaar van het boekje Kinderen met een Boodschap. Ook maakte Coen speciaal voor Huub en Jeannette een prachtig getekend portret van een foto van hun overleden zoon René. Wij zijn hem heel dankbaar voor zijn persoonlijke en talentvolle bijdrage om de kinderen van nu te helpen. Wij wensen Linda en haar familie veel liefde en kracht.

Begrip voor Hooggevoelige kinderen
Mieke Vijn, verbonden aan de onderwijsgroep van Mens & Spirit heeft op 13 april bij mij rond de keukentafel gezeten, het was een prettig samen ZIJN, samen delen ... Zij hield die dag een lezing voor de CNV Onderwijsbond in Roermond over het begrip hooggevoeligheid. Zij heeft die dag flyers van de Campagne OKZDT uitgedeeld en het boekje Kinderen met een boodschap onder de aandacht gebracht en diverse exemplaren verkocht ... de actie lopend vuurtje 2010-2012 Kinderen met een Boodschap krijgt vaste voeten aan de grond in gezin, hulpverlening en onderwijs!

Agenda
De vaste rondetafelgesprekken/ontmoeting met Ingrid zijn gepland op woensdagmorgen 4 mei en 8 juni van 10.00-12.00 uur in Roermond. Entree € 10,- incl koffie en thee. Alleen mogelijk als er gereserveerd is ... maximaal 6 personen.

Een gesprek/ontmoeting op afspraak is mogelijk, er zijn niet altijd kosten aan verbonden, dat hangt af van de situatie.

Op verzoek geef ik ook lezingen over diverse onderwerpen op maat, ook voor ontmoetingen/discussies kunt u met mij contact opnemen. Op 25 juni geef ik een lezing op het positief labelfestival in Nijmegen. Het programma is nog niet helemaal klaar, in de volgende nieuwsbrief volgt alle informatie.

Tip voor scholen: Het voorlezen van de gedichten uit Kinderen met een Boodschap in de klas met kinderen en leerkrachten, met ouders op ouderavonden en daarover met elkaar in discussie gaan, is laagdrempelig en levert heel veel begrip voor elkaar op, waardoor de onderlinge sfeer erop vooruit gaat ... vanuit mijn ervaring werk ik er graag aan mee!

Diverse actuele onderwerpen

HUMAN zendt "De prik en het meisje" uit op 19 mei om 23.00 uur in Holland Doc op Ned. 2.

Filmmaker en moeder Maartje Nevejan gaat in De prik en het meisje op zoek naar duidelijkheid omtrent het dilemma over de inenting tegen het HPV-virus. In 2009 negeerde meer dan de helft van de ouders en/of 12-jarige meisjes de oproep van de overheid tot vaccinatie tegen dit virus, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt.

N.a.v. rechtszaak Robert M, de verdachte van misbruik in de Amsterdamse crèche, hebben al meer dan 70.000 mensen onderstaande petitie getekend, zo zorgen we ervoor dat daders een halt wordt toegeroepen en kinderen in een veilige omgeving op kunnen groeien ... meer info over het wetsvoorstel en tekenen.

Laten wij toe dat De EU alle kruidenmiddelen verbieden???
Eind april 2011 zal het Europese Parlement stemmen over de vrije handel in medicinale kruiden, natuurlijke vitaminen en medicijnen. Wat betekent dit voor de burger? Als zij JA stemmen, als deze wet wordt doorgevoerd, wordt alternatieve geneeskunst onmogelijk gemaakt inclusief Chinese de Ayurvedische geneeskunst met haar kruiden. De farmaceutische industrie heeft hier jaren voor gelobbyd om deze wet door te voeren, meer winst is hun drijfveer. Winst? Per eind april kun je niet meer vrij kiezen welke natuurlijke kruiden je gebruikt als je ziek bent, of welke natuurlijke vitaminen je toevoegt aan je dagelijkse maaltijden. Je mag zelfs geen kruiden in je eigen tuin meer telen!

Tot mijn verbazing kregen we deze petitie via de mail. Frans en ik tuinieren op natuurlijke wijze en zijn lid van Velt ecologisch tuinieren. We hebben een kruidentuintje en maken er veel gebruik van. Naast de reguliere gezondheidszorg, maken wij ook complementair gebruik van natuurgeneeskunde. Sinds wij deze weg bewandelen, zijn we veel gezonder en vitaler. Ik kan het gewoon niet geloven ... het is zo onwerkelijk. Via deze link kun je de video bekijken met heldere uitleg. Er zijn van drie groeperingen petities uitgegaan...Als jij er een stokje voor deze wet wilt steken, teken ze dan allemaal hier:
www.savenaturalhealth.eu/sign.php
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
http://www.consumersforhealthchoice.com/phpPETITION/

Picknick met God - de mooiste glimlach
Er was eens een kleine jongen die God wilde ontmoeten. Hij wist wel dat het een verre reis zou worden om bij God te komen, dus pakte hij zijn kleine koffer en stopte die vol met koekjes en pakjes sap. Zo ging hij op weg. Hij was nog maar langs drie grote flats gegaan, toen hij een oude vrouw zag. Ze zat op een bank in het park en staarde zo n beetje naar de duiven. De jongen ging naast haar zitten en deed zijn koffer open. Hij wilde wat drinken, maar toen hij net een slok wilde nemen, merkte hij dat de vrouw er erg hongerig uitzag. Daarom bood hij haar een koekje aan. Zij nam het dankbaar van hem aan en glimlachte naar hem. Haar glimlach was zo intens mooi, dat hij het nog eens wilde zien en daarom gaf hij haar ook een pakje sap. Opnieuw schonk zij hem haar glimlach. De jongen was helemaal vertederd en verrukt! Zo zaten ze daar de hele middag, aten en glimlachten, maar er werd geen woord gesproken. Toen het begon te schemeren voelde de jongen zich moe worden. Hij stond op om naar huis te gaan. Maar na een paar stappen draaide hij zich om, rende terug naar de oude vrouw en omhelsde haar heel stevig. En zij schonk hem een stralende glimlach. Toen de jongen even later thuis kwam, verbaasde zijn moeder zich over de vreugde die op zijn gezicht lag en zij vroeg: "Wat heb je vandaag gedaan dat je zo blij bent?" En hij antwoordde: "Ik heb met God gepicknickt." Nog voordat zijn moeder nog verder kon vragen zei hij: "En weet je, zij had de mooiste glimlach die ik ooit gezien heb!" Intussen was ook de oude vrouw stralend van vreugde thuisgekomen. Haar zoon was verbluft toen hij die vredige uitdrukking op haar gezicht waarnam. Hij vroeg: "Moeder, wat heb je vandaag beleefd, wat heeft je zo gelukkig gemaakt?" Zij antwoordde: "Ik heb in het park koekjes gegeten met God." En voordat haar zoon nog iets kon zeggen, vervolgde ze: "En weet je, hij is veel jonger dan ik dacht!"

In liefde en dankbaarheid!

Wie zijn wij en wat is onze visie ... ambassadeurs, beschermheren, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Het Christoffel Appèl is van ieder die getekend heeft ... samen staan we sterk!

Mogelijk geïnteresseerden om je heen kan je zelf weer uitnodigen om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op hetChristoffel Appèl.

voor hyvesvrienden http://onzekinderen.hyves.nl/

Onzekinderenzijndetoekomst op LinkedIn

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten en inzichtkaarten

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.