Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief december 2010

Vele kleine lichtjes maken samen een groot vuur!
(Emmy van Overdijk (1212) tekende onze oproep met deze woorden)

Gezellige Kerstdagen en een Hartverwarmend Nieuw Jaar gewenst!

Blijf af en toe eens stilstaan
Kijk naar het leven om je heen
Laat het mooie niet voorbijgaan
Voor jou, voor mij, voor iedereen

Ook Pim van Lommel (714) ondersteunt Het Christoffel Appèl van harte. Vorige maand was zijn film Eindeloos bewustzijn (de titel van zijn boek) op t.v. te zien. Helaas is deze film niet meer beschikbaar op programma gemist. Een aantal mensen kwamen aan het woord die een "bijna dood"- ervaring meegemaakt hebben en vertellen hoe dit hun leven veranderd heeft. Prachtig hoe respectvol Pim van Lommel met deze mensen in gesprek gaat ... Wat duidelijk naar voren komt, is dat deze mensen tijdens deze ervaring intense liefde en het licht zo sterk ervaren hebben en er iets mee willen doen. Ook kwam het begrip en onbegrip van hun omgeving ter sprake, familie die toch wel moeten wennen aan de gedragsverandering van hun partner, kind, broer of zus. Een van de familieleden gaf aan dat hij echt moet selecteren met wie hij praat over wat zijn moeder is overkomen.

Deze mensen zijn boodschappers van het licht ... Voor mij is hun ervaring een en al herkenning. Ik heb geen "bijna doodervaring" meegemaakt, maar heb wel sterk de intense liefde en het licht ervaren en kan ook nog aardig uitleggen hoe dit werkt. Er rust nog steeds een taboe op en het wordt hoog tijd dat we dit gaan onderbreken ... daarom heb ik "de stoute schoenen" aan getrokken en deze column geschreven.

Lees de speciale Kerst&Nieuwjaarscolumn:
11-11-11: "Gek genoeg, je bent ervoor in de wieg gelegd"

Passend onderwijs
Ik volg een aantal discussies onder leerkrachten op linkedin en ik ben het zo eens met de stelling dat leerkrachten niet worden opgeleid voor passend onderwijs. De ziel van een onderwijzer(es) moet een kind kunnen voelen en dat is deels ook gewoon levenservaring. Vakliteratuur lezen en zelf op onderzoek gaan is een must, die dit begrijpt, durft kinderen ook op ontdekkingstocht te sturen. Menige leerkracht voelt zich een druppel op de gloeiende plaat, een vaker gehoorde kreet van meer zelfbewuste leerkrachten ... Ik heb het gevoel dat zij al een hele oceaan met die druppel in beweging hebben gebracht! Keep on going!

Nieuw: Inmiddels hebben wij ook op linkedIn een discussiegroep. Volg hier.

Op de afgelopen bijeenkomst aan mijn keukentafel zat er een alleraardigste en gemotiveerde onderwijzeres, die tot mijn verrassing op de basisschool werkt, waar onze beide zonen ook een tijdje opgezeten hebben, weliswaar destijds nog in het oude gebouw. Het geeft me een warm gevoel dat ik steeds meer mensen uit het onderwijs ontmoet die een stapje verder gaan en open staan voor "een andere manier van denken"...zij heeft de boeken "Een bundeling van positieve kracht rondom het kind ", "Kinderen met een Boodschap" en het boek Magnesium in de lerarenkamer gelegd. Het was een innige wens van mij om mijn boek op die school te introduceren en die wens ging dankzij deze sympathieke Juf in vervulling. Het bijzondere was dat zij de enige was die zich had aangemeld en ik dacht ... ik laat het gewoon doorgaan, het zal wel ergens goed voor zijn. Het geeft weer aan dat ik mijn intuïtie trouw moet blijven en "het kleine moet blijven eren". Op de valreep kreeg ik nog een telefoontje, of er nog een plaatsje vrij was ... een onderwijzer die door de wol geverfd is met het principe iederwijs, en die nu op een gewone basisschool werkt. We zijn gewoon met elkaar in gesprek gegaan, ik heb niet eens een lezing gehouden, gewoon bij elkaar in de keuken kijken, kennis en ervaring uitwisselen, dan komen "de twee werelden" vanzelf bij elkaar.

De volgende bijeenkomst/ontmoeting "Hartverwarmend onderwijs en Bovenwijs-Kinderen met een Boodschap" is gepland op dinsdagavond 18 januari 2011 van 19.30 tot 21.30 uur in Roermond ... je bent van harte welkom om met Ingrid rond de tafel te gaan om kennis en ervaring uit te wisselen

Voor alle informatie en reserveringen, ga naar agenda

L1 Radioprogramma, het dagelijkse cultuurmagazine
Op 13 december 2010 om 11.00 uur was Ingrid te gast bij Kirsten Paulus "Balkon van Limburg", het dagelijkse cultuurmagazine ... in gesprek over het Christoffel Appèl. Je kan het programma hier beluisteren

De Actie Nederland 2010-2012 lopend vuurtje "Kinderen met een Boodschap", waarmee wij ook uw eigen initiatieven/doelen/school/organisatie kunnen sponsoren.

Angelien Theunissen heeft 50 boekjes besteld en gaat ze o.a. op kerstmarkten verkopen. Hiermee brengt zij de boodschappen van de kinderen van Nu onder de aandacht en brengt ze maar liefst
€ 250,- sponsorgeld in het laatje van de Stichting vrienden van LienS. Brengt het je op een idee?
Alle informatie over de actie lopend vuurtje vind je in dit PDF bestand

Nog meer goed nieuws:
We gaan samen met een aantal organisaties de kar trekken door te netwerken en te flyeren om het Christoffel Appèl breder onder de aandacht te brengen, Carla Muijsert van de Stichting Welzijn Kinderen, Janita Venema van de Methode Fluisterkind, Emiel van Doorn -ontwikkelingsgericht onderwijs en begeleiden - mediërend leren St. Stibco, ook Ellen Vader (vertaalster van het boekje Magnesium), Anneke Bleeker van de gezondverstandavonden en verontruste moeders, Marjon Kuijpers - autisme vriendelijk communiceren, Jongeren voor mensenrechten, Jeugdzorgvuldig, I-for-men, Foundation Worldday Interconnectedness, Hartverwarmend wijs, ook gaan we de neuro-ontwikkelingstherapie onder de aandacht brengen en zij ons ... we zijn nog met een aantal personen/organisaties in gesprek. In het nieuwe jaar zullen we onze plannen uitgebreid uit de doeken doen.

De Ritalin cirkel doorbreken
Lieve gezonde kinderen, kleurstoffen, E-nummers...kinderen worden druk, krijgen ritalin, kinderen zijn zichzelf niet meer, door kennis en ervaring te delen en voor de kinderen op te komen, kunnen we de cirkel doorbreken...lieve gezonde kinderen, huppelen en springen en zijn leergierig, zij leren de zin van het bestaan te doorgronden, worden begeleid om gezond te eten en bouwen een liefdevol en verantwoordelijk bestaan op, zo kan het ook ... voor heel wat minder geld, met heel wat minder zorgen, het is een keuze ... onze kinderen zijn de Toekomst!

Een kind van 6
Anneke Bleeker: Gisteren, tijdens mijn lezing te Apeldoorn hoorde ik het volgende: Iemand vertelde ... Mijn buurjongetje kreeg al Ritalin toen hij 6 jaar was. Als hij dan bij mij was had hij de pillen mee en het kind, nu 9 jaar, zei toen al ... Weet je als ik die pillen neem, wat ik eigenlijk niet wil, dan is de echte Rob even weg. Mijn moeder kan niet met de echte Rob omgaan! Als de pillen uitgewerkt zijn dan is deechte Rob weer terug. Een kind van 6 ...

Wie zoet is krijgt adhd
Ellen Vader heeft het Ministerie een brief gestuurd over haar zorgen rond het overmatig Retalin gebruik. Ook heeft ze rond de tafel gezeten met de kinderrechtercommissaris Bruno Vanobbergen van het Vlaams Parlement in Brussel, al met al een vruchtbaar en positief onderhoud en zij was bijzonder blij te merken dat deze problematiek blijkbaar wel degelijk op de achtergrond (én op regeringsniveau, dit ondanks de tegenstrijdige signalen uit die hoek) speelt, dat er heel wat gaande is binnenskamers en dat we binnenkort het een en ander kunnen verwachten ... aldus Ellen, wordt vervolgd. Lees haar column.

Helpende handen hartsverlangen onderwijs en bovenwijs, hartelijk bedankt!

Neem ook eens een kijkje op www.leefbewust.com, opgezet door Ron Fonteine. Hij heeft het Christoffel Appèl onder petities op zijn site opgenomen en het boekje Kinderen met een Boodschap onder hooggevoeligheid.

Fransien Brasser, bekend als MamaZen maakt melding in haar nieuwsbrief over het boekje Magnesium.

Tragisch ongeluk in Peru
Paul en Carla van To Be leverden op 10-10-10 een prachtige muzikale bijdrage tijdens onze ceremonie "onze kinderen zijn de Toekomst" op World Day Interconnectedness. Vlak daarna hebben wij hun nieuwe c.d. presentatie bijgewoond in Schipluiden. In november vertrokken ze als deel van een reisgezelschap van hun goede vrienden Karel en Caroline van Huffelen naar Peru voor een spirituele rondreis. In de nacht van 1 op 2 december is hun bus bij hun geliefde Titicacameer frontaal in botsing gekomen met een vrachtwagen. Vele gewonden en 6 mensen van de groep zijn overleden, waaronder Karel van Huffelen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Paul en Carla het ongeluk hebben overleefd, zij maken het naar omstandigheden goed. Ik heb Caroline leren kennen als een lief en hartelijk mens, via de mail en telefoon onderhouden we een warm belangstellend lijntje naar elkaars activiteiten en helpen we elkaar. Ze maakte zelfs tijd voor me terwijl ze samen met Karel middenin een verhuizing zat, om ons via de mail informatie te geven over de het Katharengebied in Frankrijk, waar Frans en ik afgelopen zomervakantie hebben doorgebracht. Hun secretaresse was zo vriendelijk om op ons persoonlijke berichtje te reageren en verder worden we op de hoogte gehouden via hun nieuwsbrieven. Caroline ligt met een gebroken been en hoofdletsel in het ziekenhuis en is zover we weten met succes geopereerd. Karel is woensdag 8 december om 17:30 uur Nederlandse tijd gecremeerd in Peru. Wij wensen Caroline en haar naasten, Paul en Carla van To Be en het hele reisgezelschap veel sterkte om dit allemaal te verwerken. We hopen dat het goed gaat met de overlevenden en dat ze goed herstellen. Wilt u ook uw steun betuigen, dat kan op hun condoleanceregister.

Little Grandmother - you have two parents, do not forget who they are
Van twee lieve mensen kreeg ik filmpjes toegestuurd van Kiesha Crowthe

Little Grandmother, one of the 12 young Shaman wisdom keepers to establish the "Tribe of many colors" recently was on a European Tour spreading her message on how to start living from the heart.

Een Sioux legende
De Schepper riep de dieren bij zich en zei: "Ik wil iets verstoppen voor de mensen totdat ze er klaar voor zijn. Het is inzicht dat zij hun eigen werkelijkheid creëren." De adelaar zei: "Geef het maar aan mij, ik breng het naar de maan." De Schepper zei: "Nee, er komt een dag dat ze daar komen en dan zullen ze het vinden, voordat ze er aan toe zijn." De zalm zei: "Ik zal het naar de bodem van de oceaan brengen." De Schepper zei: "Nee, ook daar zullen zij heengaan." De buffel zei: "Ik zal het begraven op de wijde vlaktes." De Schepper zei: "Nee. Ze zullen de huid van de Aarde opensnijden en het zelfs daar vinden." Grootmoeder Mol, die in de schoot van Moeder Aarde leeft en geen fysieke maar spirituele ogen heeft, zei: "Plaats het in henzelf, dat is de laatste plaats waar zij zullen kijken." En de Schepper zei: "Het is gedaan."

In liefde en dankbaarheid!

Wie zijn wij en wat is onze visie ... ambassadeurs, beschermheren, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Het Christoffel Appèl is van ieder die getekend heeft ... samen staan we sterk!

Mogelijk geïnteresseerden om je heen kan je zelf weer uitnodigen om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op hetChristoffel Appèl.

voor hyvesvrienden http://onzekinderen.hyves.nl/

Onzekinderenzijndetoekomst op LinkedIn

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten en inzichtkaarten

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.