Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief 02-02-2010

Jeugd leert niet met geld om gaan ... Ouders bereiden hun kinderen onvoldoende voor op een financieel zelfstandig bestaan ... volgens een krantenartikelartikel najaar 2009.

Deze week in het nieuws ... Studenten bouwen hoge schulden op en staan weinig stil bij de gevolgen van lenen. Lenen gaat te gemakkelijk ... Steeds meer studenten maken extra schulden omdat ze een luxe leven willen leiden ... er moet meer aandacht voor de consequenties van het lenen komen!

In de Campagne Onze kinderen zijn de toekomst wordt ook aandacht aan besteed aan de financiële opvoeding. Jong geleerd is oud gedaan!

Consequent zijn ... consequenties onder ogen zien, omgaan met geld. In het boek "Positief Opvoeden hoe kinderen zich spiegelen kunnen ouders en leerkrachten goede handvaten en handige tips vinden om kinderen van jongs af aan leren omgaan met geld, leren kiezen en hoe ze hun eigen verantwoording kunnen nemen. Leer je kind dat het voor geleend geld hard moet werken en dat spaargeld voor je werkt! ... een van de aanvullende tips die ik onder "Financiële Opvoeding" schrijf in mijn boek "een Bundeling van positieve kracht rondom het kind.

Een goed begin, is het halve werk ... rond Kerst en Oud & Nieuw hebben we alles rondom de Campagne losgelaten en zijn Frans en ik in de eerste week van januari op vakantie gegaan naar Egypte. We hebben midden in de nacht onder de schitterende sterrenhemel in de Sinaï de Mozesberg beklommen ... om op de top de zonsopgang te zien. Daarboven op die top ontving ik zoveel energie. In dit fascinerend moment hebben we spectaculaire fotos gemaakt.

De activiteiten binnen de Campagne zijn weer volop opgestart. De brief naar het Ministerie heeft onze aandacht en de acties naar scholen. We hebben deze week met de Burgemeester van Roermond rond de tafel gezeten. Evenals burgemeester Hubert Bruls van Venlo denkt hij met ons mee en helpt ons verder, wij mogen ten alle tijden een beroep op hem doen. Een vruchtbaar onderhoud waarin wegen voor ons open gaan. Zijn woorden over onze Campagne hebben wij in ontvangst genomen als één groot compliment!

Janita Venema heeft het Christoffel Appèl in haar nieuwsbrief en op haar site vermeld. Ook Huub Verlinden brengt de Campagne onder de aandacht. Hun boeken "Fluisterkind" en "Ontmoet Jezelf" zijn te bestellen in onze webwinkel.

Op 15 augustus 2011 opent Abdulqadir Jarmohamed de deuren van "De Verbinding". Een nieuwe, algemene bijzondere basisschool in Rotterdam. De website www.bsdeverbinding.nl is vanaf mei 2010 te bezoeken. De missie van de Verbinding luidt als volgt: "Elk kind ervaart bewust elke schooldag meer welzijn". Welzijn zien we als het ervaren van je eigenwaarde en innerlijke kracht.
De Verbinding valt onder het schoolbestuur van Stichting Consent Rotterdam. De Verbinding zal algemeen bijzonder onderwijs verzorgen met als uitgangspunt gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke stromingen. Algemeen omdat het uitgangspunt van het onderwijs niet een godsdienst is. Abdulqadir heeft mij gevraagd om ambassadeur te worden, JA met alle plezier.

Ook ben ik door Jan Scheepers, theoloog en identiteitsbegeleider op scholen, namens de Stichting ABL Roermond, uitgenodigd om onze activiteiten rondom de Campagne en onze boeken in hun Flitz kist naar voornamelijk katholieke scholen mee te laten reizen.
Jan Scheepers: "We willen laten zien dat de onzichtbare dingen zoals hoe mensen over het leven denken, hoe zij zin geven aan wat hen op het levenspad toevalt, net zo belangrijk zijn als de zichtbare." Dag Hammarskjöld meende: "De langste weg is die naar binnen..." ABLs aanvulling luidt: "Daarom kunnen we maar beter zo vroeg mogelijk beginnen!"

Wie zijn wij en wat is onze visie...ambassadeurs, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten en inzichtkaarten

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Dankjewel aan iedereen die het Christoffel Appèl getekend heeft....samen staan we sterk!

Geeft u om de toekomst van de kinderen van Nu? Nodig de mensen om je heen uit om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op het Christoffel Appèl.

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.