Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief vrijdag 20 november 2009

Lieve mensen

Sinterklaastijd is aangebroken. De verlanglijstjes worden gemaakt ... op die van ons staat een hartenwens ... Vandaag vrijdag 20 november 2009 is het voor de 20ste keer de Dag van de Rechten voor het kind. Lees de column.

Wat gebeurd er allemaal binnen onze Campagne? Veel ... Het Christoffel Appèl voelt als een warme deken over Nederland ... een bijzondere quilt waarin iedereen een mooie bijdrage van zichzelf toevoegt.

Er zijn inmiddels weer heel wat hartverwarmende reacties binnengekomen, sommigen achter de schermen, velen geschreven bij opmerkingen tijdens het tekenen van het burgerinitiatitief, waarin het kind centraal staat ... Bekijk hetChristoffel Appèl, maar ook de rubriek reacties op onze website.

Wies Clout, orthopedogoog en sensitherapeut en Ingrid Rouleaux zijn op 4 november bij de live-uitzending TV Vandaag van TVLimburg uitgenodigd n.a.v. de boekpresenatie "Kinderen met een Boodschap" De uitzending kan u hier bekijken.

Bekende Nederlanders zoals Paul Haarhuis, toptenniser en vader, die met zijn vrouw en hun autistische zoon Tom in de uitzending van Derek Olgivie is geweest, Samira Bouchipti van de tweede kamer, Paul Liekens auteur en trainer NLP, Harrie van Bommel van de tweede kamer, Carola Eppink, Janita Venema, Ingrid Stoop en vele anderen bezielde Nederlanders en Stichtingen hebben de ieder vanuit hun eigen beleving en visie hun recensie voor het boek "Kinderen met een Boodschap" ingeleverd ... in één woord ... indrukwekkend! Je kan alle nieuw binnengekomen recensies lezen onder "Introductie en recensies". Helemaal onderaan vind je de inhoud van de brief naar het Ministerie die we samen met het boek en alle ingestuurde en veelzeggende recensies begin volgende week versturen.

Wat staat er verder op onze agenda:

22-11-2009: Annemarie Hondema, moeder, leerkracht en Kindertolk heeft een bijeenkomst "Onderwijs vanuit het Hart" in Friesland georganiseerd op 29 november a.s, waarbij Ingrid Rouleaux aanwezig zal zijn. Kijk voor meer info in onze agenda.

02-12-2009: Met de Burgemeester van Venlo, Hubert Bruls die bij de feestelijke boekpresentatie bij de Wereldvredesvlam aanwezig was, hebben we een definitieve afspraak gemaakt ... hij wil met ons meedenken en ons verder helpen. Karin Gjaltema, Gordontrainer en Kindertolk en Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster gaan op 2 december 2009 met hem in gesprek.

10-12-2009: Ook de Burgemeester Henk Beers van Roermond staat sympathiek tegenover Het landelijk Burgerinitiatief, waarin het kind centraal staat en eilandjes bij elkaar komen. Hij is als eerste Burgervader door ons uitgenodigd om bij een school aanwezig te zijn, waar kinderen gedichten voorlezen uit het boek "Kinderen met een Boodschap" die hen persoonlijk aanspreken ... de burgemeester geeft hier graag gevolg aan. De datum werd geprikt op donderdag 10 december 2009 ... maar welke school zal het worden? De school kwam deze week vanzelf op ons pad door een moeder die samen met haar kinderen de gedichten heeft gelezen. Haar zoon, de 9 jarige Bart, herkende zichzelf sterk in het gedicht "Overgevoelig" uit "Kinderen met een Boodschap". Zijn moeder opperde dat het misschien wel en goed idee was om dit gedicht aan zijn klasgenoten voor te lezen ... dit was één van de reacties achter de schermen. Zo kwam het balletje aan het rollen op de school van Bart en kwamen wij "toevallig" bij de Montessori school terecht.

We hebben een fantastische start gemaakt om de boodschappen van kinderen als een lopend vuurtje te verspreiden in gezinnen, scholen, Pabos en binnen de hulpverlening. Ook jij kan net als de moeder van Bart het initiatief nemen in jouw eigen omgeving om ons op school/kinderopvang te introduceren. Laat van je horen ... wij komen en zullen dan ons best doen om de burgervader/moeder van jullie gemeente erbij te betrekken.

Cadeautips voor de decembermaand:

kijk in onze webwinkel naar de combivoordeel boekensetsNieuw in Nederland ... De ElisAqua33 design is een klein doch effectieve water vitaliser welke op vrijwel iedere kraan past. Het water wordt in dit model subtiel gewerveld waardoor al vele waterclusters verdwijnen. De toevoeging van de diversen edelstenen zorgen voor een combinatie welke leidt tot lekker en gezond water uit uw eigen kraan. U proeft het verschil!! Meer info op Maak water vitaalEen gedeelte van de opbrengst wordt zorgvuldig besteed aan de Campagne

Rijkelijk zuiver bronwater drinken, wist Hippocrates al voor de jaartelling, behoort tot de grondrecepten van een goede arts

Een fijne Sinterklaastijd gewenst namens ons hele Team ... dat alle hartenwensen uit mogen komen.

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.