Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

LET OP: vanaf 1 oktober 2009 verbiedt de wet om zomaar nieuwsbrieven te sturen. Jouw e-mail adres zit in ons bestand om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en weetjes in Nederland over de kinderen van deze tijd, kortom alles rondom de Campagne en het Christoffel Appèl. Als je géén e-mailnieuwsbrieven meer van ons wilt ontvangen, kan je zelf je mailadres uit ons adressenbestand halen, kijk hiervoor onderaan de nieuwsbrief.

De campagne "Onze kinderen zijn de toekomst" richt zich voornamelijk op de werkvloer van het gezin, het onderwijs en de hulpverlening.

Lieve mensen, we hebben een tijdje niets van ons laten horen, maar dat betekent niet dat we stil gezeten hebben. We willen jou niet overspoelen met nieuwsbrieven. Echter nu hebben we concreet veel te melden. Er zijn bergen verzet na de zomervakantie. Eerst lopen we nog even kort met jou de ontwikkelingen tot de zomervakantie en het doel van de Campagne door ...

Het Christoffel Appèl is vanaf het begin gesteund door verschillende organisaties, bekende Nederlanders, door burgers en burgemeesters ... een aantal onder hen hebben onze oproep, met speciale aandacht mede ondertekend. Steeds meer organisaties en burgers geven gehoor aan deze oproep en laten hun positieve stem horen. De meesten onder hen vermelden deze landelijke burgeractie op hun website. Iedereen kan de banner, speciaal hiervoor ontworpen, bij ons opvragen. Onze hartelijke dank aan jou en iedereen die een steentje bijdraagt voor het Welzijn van de kinderen van Nu.

Wat willen wij met dit Appèl bereiken?
Dagelijks krijgen we via de media vele negatieve berichten voorgeschoteld en daar wordt je niet vrolijk van. Jammer genoeg komen positieve ervaringen veel minder in beeld en juist daar kunnen we zoveel van leren. Jij en ik brengen waardevolle eilandjes bij elkaar in het Christoffel Appèl om de positieve krachten rondom het kind te bundelen. Samen staan we sterk, samen kunnen wij bouwen aan een wereld van Vrijheid en Respect.

Wij willen dat de kinderen van NU gehoord worden en voldoende bagage in hun rugzakje meekrijgen om zich in deze snel veranderende maatschappij te kunnen handhaven en de ruimte krijgen om te leren een gezond en gelukkig leven te leiden. Het gaat ons allemaal aan het hart ... met dit standpunt willen wij alle positieve intenties van onze burgers aan de politiek overhandigen.

Kernpunt: Ontwikkeling moet gestimuleerd worden. Onze kinderen vragen ons om een veilige omgeving waarin zij zichzelf mogen zijn en liefdevol grenzenstellend in hun ontwikkeling uitgedaagd worden om zelf na te denken en hun talenten te benutten. Het antwoord is terug te vinden in drie simpele en allesomvattende universele basis regels: Eerlijkheid, Verantwoordelijkheid en Samenwerking in Alles wat we Doen.

Bijzonder Nieuws "Kinderen met een boodschap": op 25 oktober 2009 verschijnt er speciaal voor "de Campagne Onze Kinderen zijn de toekomst" een bijzonder krachtig boek "Kinderen met een Boodschap" ... een heldere en actuele roep van hooggevoelige kinderen. Deze boodschappen in de vorm van 21 eigentijdse gedichten van Linda van Hulsen met mooie beeldende tekeningen kwamen toevallig op ons pad. Toeval? ... deze signalen raken alle onderwerpen van deze tijd aan, waarover wij melding maken in het Appèl!

Kinderen van nu vertellen in duidelijke taal hun gedachtegang aan jou. In deze eigentijdse gedichten vertellen ze ons wat ze missen en waar hun pijn zit, maar ook waar ze echt behoefte aan hebben. Signalen die onze onvoorwaardelijke aandacht vragen. Het is de intentie van de moeders "van een bundeling van positieve kracht rondom het kind" om dit het boek "Kinderen met een boodschap" als een lopend vuurtje te verspreiden. Het is onze hartewens dat dit boek op scholen, Pabo's, de hulpverlening en het liefst bij alle gezinnen terechtkomt, ter kennisneming en het ontvangen van deze heldere signalen.

Wij hebben met een werkgroep een conceptbrief opgesteld, die klaar ligt om naar de regering te sturen, met de vraag of zij dit boek op scholen willen verspreiden. Echter willen wij eerst recensies vragen aan bekende Nederlanders en die meesturen. Ook zoeken wij wegen om dit in het nieuws te brengen. Wij kunnen wel wat hulp hierbij gebruiken. Heb je een idee of een persoon in gedachte, heb je wegen naar de pers en bladen e.d., wil je ons helpen? mail direct Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zullen je in een volgende nieuwsbrief meer hierover vertellen en waar je het boek "Kinderen met een Boodschap" zelf kunt bestellen ... dus nog even geduld.

Goed nieuws ... een uur voordat deze nieuwsbrief verstuurd is, ontving ik een bericht van de Burgemeester van Venlo dat hij het boek "Kinderen met een boodschap" bij de wereldvredevlam in ontvangst wil nemen. Daar ter plekke wordt het startschot gegeven om dit boek als een lopend vuurtje te verspreiden!

Nog meer goed nieuws ... we gaan een stroomversnelling in:
Het interview bij Anton Teuben op het Niburu Event heeft vruchten afgeworpen:

We gaan we onze krachten bundelen met Erik Schampers en Cora Scherp, initiatiefnemers van "Nieuw Bewust Nederland", kijk hiervoor ophttp://www.nieuwbewustnederland.nl/Weten/Weten.html onder nieuws.

Ook hebben we persoonlijke contacten gelegd met Douwe Beerda, initiatiefnemer van Mensenrechtenorganisatie, kijk op http://www.mensenrechten.org/opinie.phpen Gerbrig Leistra, de voorzitster van Jongeren voor Mensenrechten, kijk ophttp://www.jvmr.nl/nieuws/, beiden brengen het Appèl ruim onder de aandacht.

Je helpt de kinderen van Nu door deze nieuwsbrief naar zoveel mogelijk mensen door te sturen met de vraag of zij het Appèl ook willen ondertekenen.

Column "Juf, gaan we dit alsjeblieft elke week doen?" Lees meer

Met een klein aantal mensen heb ik een persoonlijk contact en dan gebeurt het dat ik mag mee genieten van hun bijzondere momenten. Zo ook een mooie ervaring van Annemarie. Ik heb haar gevraagd of ze er een collumn over wil schrijven. Het verheugd me dat ik dit met jou mag delen. Veel leesplezier, wijsheid en geluk!

Ingrid Rouleaux, initiatiefneemster van de Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst"