Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend, inspirerend, hoopgevend, daadkrachtig.

kinderen

Nieuwsbrief 10 april 2019

In deze nieuwsbrief:

  • In gesprek met een leerkracht
  • 10 jaar “Onze Kinderen zijn de Toekomst”
  • Pijnlijk verdienmodel / help ons uit de brand
  • Voorbeelden van vernieuwend onderwijs
  • Boeken
  • Landelijke onderwijsstaking
  • Scholieren demonstreren voor het klimaat
  • Vakantie idee pagina
  • Een dapper meisje
  • Wie gelukkig is …

Recente reacties & intenties in het Christoffel Appèl

De teller van het Christoffel Appèl tikt nog steeds, stapje voor stapje. Het bewustwordingsproces is een kwestie van geduld en doorzettingsvermogen. Het blijft noodzaak dat we ons inzetten voor een gezonde basis voor de Kinderen van Nu.

Opvallende, inspirerende en leerzame onderwerpen, petities, aangaande de kinderen van Nu in gezin- onderwijs en zorg, deel ik los van de nieuwsbrief regelmatig op Facebook, in onze Linkedin groep en op Twitter. Sluit je aan als je ook tussendoor relevante berichten wilt ontvangen.


In gesprek met een leerkracht

lampje

Onlangs raakte ik in gesprek met een leerkracht basisonderwijs. In de loop van dit onderonsje zei ze onomwonden: “ ik heb al veel opleidingen en cursussen gedaan. Ik wil beslist niet opscheppen, maar dat deed ik bij wijze van spreken met twee vingers in de neus. Maar nu ben ik bezig met een opleiding waarin het vooral gaat om zelfreflectie … en dat is hard werken.

10 jaar “Onze Kinderen zijn de Toekomst”

big dream

Samen met jou zetten we ons al weer 10 jaar in voor het centraal stellen van het welzijn van kinderen, opvoeding zorg en onderwijs vanuit het hart, Geestelijk en Financieel Welzijn in Balans. Mijn zoon Dirk vroeg zich af, gezien al het werk, wat we al zo ermee bereikt hebben. Ik waardeer zijn belangstelling en begrijp zijn vraag. Lees meer


Pijnlijk verdienmodel / help ons uit de brand

emotie

We ontvingen op 14 maart 2019 een brief van ANP BV - Permission Machine BVBA dat we in een nieuwsbrief van 15 maart 2015 een foto gebruikt hebben waarvoor we geen toestemming hadden. Daarin wordt ons een schikkingsvoorstel gedaan van maar liefst € 480,00.
Op Google gezocht of het om oplichting ging, dat bleek niet het geval. Wel kwam ik nogal wat kritiek tegen over de manier van geld verdienen. ANP, waarvan John de Mol eigenaar is lees meer

help

Gedeelde smart is halve smart. Help ons door een vrije bijdrage in de schikking kosten over te maken naar NL11ASNB0707895421 t.n.v. I. Rouleaux o.v.v. Schikking foto ANP – Campagne OKZDT. Alvast bedankt, een hele opluchting als we het bedrag bij elkaar krijgen!

Indien gewenst, kan je de desbetreffende correspondentie toegestuurd krijgen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – onderwerp Schikking ANP toesturen


Voorbeelden van vernieuwend onderwijs

changes

De Synergieschool

De Synergieschool uit Roermond combineert speciaal en regulier basisonderwijs. De school gaat uit van het talent van het kind en kijkt welke lessen samen en welke apart worden gegeven. Dat heeft veel consequenties voor de organisatie van het onderwijs. In vijf jaar tijd is een cultuuromslag gemaakt, samen met de leraren. Doordat zij nu samen het onderwijs verzorgen, hebben zij een echte professionele leergemeenschap ontwikkeld. Het proces wat ze in een traject van 5 jaren doorgemaakt hebben en hoe ze nu werken, is verwerkt in een YouTube filmpje, bekijk het hier.

Nieuweschool

Directeur Johan van den Beucken van de Nieuweschool uit Panningen is reuze trots dat hun school de Nationale Onderwijsprijs voor het basisonderwijs heeft gewonnen. De jury koos de school omdat ze onderwijs aanbiedt, op maat, aan alle soorten kinderen. Niemand krijgt een ‘sticker’, want dat helpt niet, is de filosofie. Veel kinderen zijn zij-instromers omdat het onderwijs op andere scholen niet passend is of dat de (getraumatiseerde) kinderen gevlucht zijn vanwege een oorlog. Gedifferentieerd leren is de norm en het hele team staat daar volledig achter.

De Sterrenschool in Apeldoorn

Van de twaalf scholen die sinds 2011 meededen aan de proef met flexibele schooltijden, scoren er maar vijf een voldoende. Voor het Ministerie van Onderwijs is dat reden om met het experiment te stoppen.

De minister stelt ook vast dat het experiment op een aantal scholen wel goed uitpakt. Op deze scholen is sprake van een sterke schoolorganisatie en een doordachte aanpak. De Apeldoornse Sterrenschool behoort tot die categorie. Directeur Hans van der Most baalt daarom van het besluit. ,,Wij draaien wel goed, mét flexibele schooltijden. Heb je goede methodes en goed personeel, dan hoeft dus flexibilisering geen probleem te zijn’', aldus Van der Most, die het ‘tamelijk onbegrijpelijk’ vindt dat het ministerie het experiment stopzet. We gaan terug naar de middeleeuwen. Ze hebben conclusies getrokken op basis van resultaten bij scholen waar het niet werkt. Ze hadden ook andersom kunnen kijken.

Juf Daisy

Juf Daisy van basisschool de Vuurvogel in Helmond behoort tot de 10 finalisten van de Global Teacher Prize 2019, een wedstrijd met oorspronkelijk 10.000 kandidaten. De jury vind haar aanpak heel vernieuwend en daarmee verdient zij een plek in de top tien van de beste leraren ter wereld.

Daisy laat kinderen zelf kritisch nadenken en kijkt wat elk kind individueel nodig heeft. Zij begeleid haar leerlingen op een manier waardoor kinderen eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling. Bekijk YouTube DWDD

Uiteindelijk is Peter Tabichi, een wiskundeleraar in Kenia de winnaar geworden. Het prijzengeld van 1 miljoen dollar moet worden besteed aan onderwijsvernieuwing

Er is niets mis mee als je boven het maaiveld uitsteekt. Dat mag gezien worden! Uiteraard laten we ook graag zien dat er nog veel meer positieve voorbeelden zijn die minder zichtbaar zijn, immers de besten doen niet altijd mee aan wedstrijden of melden zich aan als excellente school. We dragen alles wat de kinderen stevig in hun schoenen doet staan en de kinderen vleugels geeft om een gezonde toekomst op te bouwen een warm hart toe.


Boeken flink in prijs verlaagd

Een beperkt aantal van onze boeken kan je nu heel voordelig aanschaffen, zie info


Landelijke onderwijsstaking

rethink

De actieweek van het onderwijs is op vrijdag 15 maart 2019 afgesloten met de landelijke onderwijsstaking Malieveld in Den Haag. Ongeveer 40.000 bewogen leerkrachten van basisonderwijs tot universiteit samen in de strijd voor goed onderwijs.

Als initiator van Onze Kinderen zijn de Toekomst deel ik hun zorg. Leraren geven aan te weinig tijd te hebben om het onderwijs te ontwikkelen. Investeren in het onderwijs is geen luxe. Geld is belangrijk, maar met geld alleen kom je er niet. Daarnaast is ook kennis, passie en daadkracht nodig voor een beter imago. De samenleving staat onder druk, en dat kan niet langer. Elk kind verdient het om zijn/haar potentieel optimaal te kunnen ontwikkelen. Investeren in onderwijs is keihard nodig om een basis in vitaliteit en duurzaamheid in onze samenleving te bewerkstelligen.


Scholieren demonstreren voor het klimaat

save the planet

Juist onze jongeren hebben belang bij een strenger klimaatbeleid, er staat veel op het spel. Zij zijn massaal opgestaan voor een leefbare toekomst met hun demonstratie 'CO2 weg ermee'. Goed dat jonge mensen hun stem laten horen. Ze hebben weinig andere opties dan dit soort acties, zij hebben immers geen stemrecht. De klimaatverandering is zorgwekkend. Mooi als jongeren daar al een gefundeerde mening over hebben en hun daadkracht tonen!
Vakantie idee pagina

Wil je inspiratie opdoen voor een volgende vakantie? Neem dan eens een kijkje op https://www.vakantie-idee-pagina.nl


Een dapper meisje

broken hart

Wat doe je als je hart gebroken is? Er zijn niet zoveel volwassenen die durven te zeggen dat hun hart gebroken is. Dit dappere meisje wel. Hoe maak je vrienden? Wat doe je als iemand een gebroken hart heeft? Deze 4-jarigen hebben de perfecte oplossing! Bekijk het hartverwarmende filmpje hierWie gelukkig is, brengt geluk en neemt het niet.
Het komt van hem en keert terug tot hem die het heeft gegeven.

 

Burgerinitiatief

Christoffel Appèl

 

Beschermer van het kind en de reiziger

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van deze Tijd.

Welzijn en geluk centraal!

Uw stem telt mee! >> Teken hier! < <

Hartelijk dank!
Stuur deze oproep door naar mogelijk andere geïnteresseerden. Hoe meer handtekeningen dit initiatief krijgt, hoe meer aandacht van ouders, onderwijs, zorg, de media en besluitvormers

 

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen op scholen, bij instellingen en rondetafelgesprekken bij Ingrid.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,  beschreven in deze 3 boeken. Los verkrijgbaar, ook in 3-combiset € 33,00


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God over
neutrale energie
onze kernkracht

Kinderen met een boodschap

Leven met Hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Inzichtkaarten,
het boek over Magnesium en meer..

Info en bestel in
onze webwinkel: www.babyfuture.nl
verzending gratis

 


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden | Afmelden

Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te lezen!