Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend, inspirerend, hoopgevend, daadkrachtig.

kinderen

Nieuwsbrief 11 december 2018

In deze nieuwsbrief:

 • Aard jezelf! Het is je geboorterecht.
 • Er is meer dan één vorm van intelligentie
 • Documentaire over de druk van onze prestatiemaatschappij.
 • Minder naar school en nu al een succes!
 • Natuurlijke ondersteuning van hersengezondheid, in het onderwijs en daarbuiten.
 • Aanbieding boeken
 • Sluit je aan
 • Daila Lama

Recente reacties & intenties in het Christoffel Appèl

 • Elk kind verdient een glimlach.
 • Herken Ouderverstoting want ieder kind heeft het recht op beide ouders. Ho! Kijk niet weg!
 • Als nieuwetijdskind in de jaren 60tig. Help ik nu mee onze nieuwetijdskinderen te inspireren te empoweren zichzelf te Zijn. Bewust jezelf ont-moeten.
 • Goed initiatief!
 • Helemaal mee eens! Onze kinderen zijn de toekomst! Kunnen er een betere, lichtere wereld van maken! Geen keuze maar noodzaak!
 • Elk kind heeft het recht zich te ontwikkelen op haar eigen niveau. Het onderwijs dient gedifferentieerd te worden opdat ieder kind voldoening kan halen uit zijn inspanningen om zich te ontwikkelen.

Beste deelgenoot,

Hier weer onze nieuwsbrief met diverse inspirerende onderwerpen die betrekking hebben op Jezelf mogen zijn en groei in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans.

Vanzelfsprekend zijn de nieuwsberichten over het onderwijs in NL ons niet ontgaan, o.a. van leerlingen van een MBO die in eerste instantie hun diploma niet kregen omdat de school niet goed functioneerde, (verbaal) geweld op scholen waardoor leerkrachten en kinderen zich niet veilig voelen, te kort aan leerkrachten, toiletten die smerig zijn op scholen omdat er schijnbaar niet voldoende geld is om te poetsen, leerlingen die door de hoge druk die op de leerkracht ligt onvoldoende tot hun recht kunnen komen, het systeem waarin presteren over het algemeen de boventoon voert, ouders die de lat heel hoog leggen voor hun kinderen en zodoende de prestatiedruk bedenkelijk opvoeren en nog zoveel meer onderwerpen en gebeurtenissen waarvan je denkt: “ het blijft nodig om de aandacht te richten op bewustwording van volwassenen en kinderen”.

Binnen het bewustwordingproces worden, naast de liefdevolle energie geven en ontvangen, vormen van tegenwerking om je heen en wereldwijd indringend voelbaar en steeds zichtbaarder. Des te groter is het belang dat je in je eigen kracht kan (blijven) staan en tegenwicht biedt vanuit liefde. Laat je angsten los en laat het stromen! Vanuit die spirit samenwerken om tot gezonde oplossingen te komen. Het is een constant leerproces in samenspel dat positieve aandacht en verbinding vanuit het hart verdient!

Wat kinderen nodig hebben, zijn ouders, leerkrachten en
verzorgers die in verbinding met zichzelf staan.


Aard jezelf! Het is je geboorterecht.

blote voeten

Waar en van wie leren we ons zelfhelend vermogen te activeren? Toch gek dat kinderen dit niet op school leren. Ieder mens draag een zelfhelend vermogen in zich. Je lichaam kan zichzelf herstellen. Waardevol als je geleerd hebt, als je ervan bewust bent dat jij je zelfhelend vermogen kan activeren.

Nobelprijs materiaal? Niet elke dag zien we een gezondheidsdoorbraak dat het verschil kan maken voor iedereen. Het goede nieuws? Nu eenvoudig toepasbaar, zonder doktersvoorschrift!

I love it, dit filmpje mag veel meer onder de aandacht komen. Kijk zelf maar!


Er is meer dan één vorm van intelligentie.

Sustainable Human

De video “There Is More Than One Kind Of Intelligence” van Sustainable Human, is een eyeopener, ook voor iedereen die denkt of dacht dat hij of zij niet intelligent genoeg is omdat hun geest niet werkt zoals het schoolsysteem dat wil.

Met een duidelijke boodschap: ”Om de (morele) crisis van deze tijd af te wenden, is het noodzakelijk dat we de alle verschillende vormen van intelligentie omarmen en zinvol benutten.”

Dat wat je niet hebt om een ander te helpen, maakt je niet minderwaardig.
Eer wat je wel hebt, daar vul je een ander mee aan!


Documentaire over de druk van onze prestatiemaatschappij.

Kunnen we eigenlijk nog wel gelukkig zijn in een wereld vol met stress?

Jildou van Dijk maakte vanuit haar eigen ervaring een documentaire “ DE PRESTATIEMAATSCHAPPIJ “ Mooi, kwetsbaar en krachtig! Kijk hier


Minder naar school en nu al een succes!

minder is meer

Het aantal ziekmeldingen op basisschool de Wissel in Hoorn is spectaculair gedaald. De leerlingen gaan sinds enige tijd slechts vier dagen per week naar school. Ze hebben baat bij de extra rust.

De vierdaagse schoolweek is een proef van drie jaar. De basisschool in Hoorn is de enige school die ermee mag experimenteren. De minister voor Onderwijs houdt de proef in de gaten. Als blijkt dat het werkt, mogen in de toekomst misschien ook andere scholen een dag minder open.

De school voor speciaal basisonderwijs bedacht de 4 daagse week al anderhalf jaar geleden. Ze hebben steeds complexere gedragsproblematiek op school. Hoe kon de school grip krijgen op die groeiende problemen? Lees meer en bekijk de uitzending van het Jeugdjournaal.


Natuurlijke ondersteuning van hersengezondheid, in het onderwijs en daarbuiten.

Herborika logo

Voeding moet meer zijn dan vulling en moet meer doen dan je honger stillen. Voeding moet de bouwstoffen leveren die je nodig hebt voor de ontwikkeling van je hersenen en de brandstof of energie die je nodig hebt om te leren en te onthouden wat je leert. Die voeding moet jou ondersteunen bij het leveren van goede leerprestaties. Daarvoor heb je ‘verbreiningsvoeding’ nodig, aldus Rika Verhoef, onderwijskundige en voedingsadviseur.

Leerlingen, studenten en onderwijsgevenden het plezier in leren en lesgeven te laten ervaren en dat te vergroten, dat is waar Rika Verhoef met Herborika voor staat. Daarmee verbetert het leer- en prestatievermogen en dat komt de resultaten ten goede. En dat gebeurt uitsluitend met natuurlijke middelen. Meer informatie over Herborica .


Aanbieding Boeken.

image 2018 12 08

Dit sprookjesachtige kinderboek, prachtig geïllustreerd door Pauline Meijer is momenteel in beperkte oplage alleen via de boekhandel te koop van € 9,95 voor € 5,00 zie Bol.com


* Ook onze eigen boeken zijn in beperkte oplage flink afgeprijsd, kijk hiervoor op http://onzekinderenzijndetoekomst.nl/acties/item/380-sla-je-slag-beperkt-aantal-van-onze-boeken-flink-in-prijs-verlaagdSluit je aan

Opvallende, inspirerende en leerzame onderwerpen, petities, aangaande de kinderen van Nu in gezin- onderwijs en zorg, deel ik los van de nieuwsbrief regelmatig op Facebook, in onze Linkedin groep en op Twitter. Sluit je aan als je ook tussendoor relevante berichten wilt ontvangen.


Daila Lama

Er zijn maar twee dagen in een jaar waarop men helemaal niets kan doen.
De ene is gisteren en de andere is morgen.
Dit betekend dat vandaag de juiste dag is om lief te hebben,
te geloven en in de eerste plaats te leven.

Daila Lama

 

Burgerinitiatief

Christoffel Appèl

 

Beschermer van het kind en de reiziger

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van deze Tijd.

Welzijn en geluk centraal!

Uw stem telt mee! >> Teken hier! < <

Hartelijk dank!
Stuur deze oproep door naar mogelijk andere geïnteresseerden. Hoe meer handtekeningen dit initiatief krijgt, hoe meer aandacht van ouders, onderwijs, zorg, de media en besluitvormers

 

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen op scholen, bij instellingen en rondetafelgesprekken bij Ingrid.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,  beschreven in deze 3 boeken. Los verkrijgbaar, ook in 3-combiset € 33,00


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God over
neutrale energie
onze kernkracht

Kinderen met een boodschap

Leven met Hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Inzichtkaarten,
het boek over Magnesium en meer..

Info en bestel in
onze webwinkel: www.babyfuture.nl
verzending gratis

 


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden | Afmelden

Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te lezen!