Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend, inspirerend, daadkrachig, hoopgevend

kinderen

Nieuwsbrief 6 februari 2016

Er zitten nog steeds wat kinderziektes in het overgaan naar een ander systeem. Het kan zijn dat je deze nieuwsbrief voor de tweede keer ontvangt. Het kan zijn dat je deze nieuwsbrief nu pas ontvangt.  
Onze excuses hiervoor.  

In deze nieuwsbrief:

 • Grote avonturen beginnen klein
 • Carnaval
 • De congnitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren
 • “Eerst bewegen, dan leren”, Reflex Integratie Therapie
 • Vroeger, als kind 
 • Thuiszoekers of onderwijszoekers
 • Verslag bestuurlijke bijeenkomst passend onderwijs/jeugdhulp
 • Blog: een veel voorkomend verschijnsel bij volwassenen en kinderen
 • Kinderombudsman Marc Dullaert - petitie
 • De werkelijkheid zingen
 • Toegenomen werkdruk in onderwijs zorgelijk
 • Verbazing

Recente intenties/ reacties van ondertekenaars in het Christoffel Appèl:

Innerlijke kracht bij kinderen zien en ontwikkelen, juist in moeilijke situaties als volwassenen liefdevol en adequaat handelen, thuis, op school, in clubs.


Grote avonturen beginnen klein

geboortekaartje Raf 2 10653474 10153767341499854 1133784302890959067 n946457 10153737635379854 2147783756656215770 n

 

 

 

 

 

 

 


Op 27 december 2015 is ons derde kleinkind Raf geboren. Het blijft een wonder, een pasgeboren baby. 

Een mooier einde van het jaar 2015 en een beter begin van 2016 konden wij ons niet wensen!
Zijn ouders luiden de komst van Raf in met “grote avonturen beginnen klein”.


Carnaval

carnaval

 Een feest waar de narren en het carnavaleske prinsenrijk de macht overneemt van de gevestigde orde. Burgers vieren drie dagen lang feest in vrijheid en vrolijkheid....even alle dagelijkse beslommeringen loslaten. Een eeuwenoude traditie met diepe achtergronden.  Voor diegene die dit feest vieren, heel veel plezier gewenst! 


 


De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren

 koninklijke wegStiBCO organiseert op zaterdag 9 april 2016 het symposium " De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren" . Mediëren van cognitieve functies doet intelligentie groeien, aldus onze ambassadeur Emiel van Doorn.

Emiel is de ontwikkelaar van de omgekeerde piramide t.b.v. efficiënt gebruik van de cognitieve functies, de bouwstenen van het denken. Hierover heeft  Ludo Peters, meer dan 30 jaar in verschillende functies werkzaam in het onderwijs, momenteel adjunct locatie directeur BC Broekhin, gefascineerd door het mediërend leren van StiBCO, een mooi stuk geschreven in mijn boek "Een Bundeling van Positieve kracht rondom het Kind"

Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de privé- of professionele sfeer een ander begeleid bij zijn/haar ontwikkel- en leerproces en hierbij als vertrekpunt de kwaliteiten en mogelijkheden van dit individu hanteert. Hierbij kan je denken aan opvoeders, (pleeg)ouders/verzorgers, leerkrachten en docenten, medewerkers van samenwerkingsverbanden onderwijs, jeugdhulpmedewerkers, onderwijsinspecteurs etc. 

Wil je meer weten over dit symposium of je aanmelden kijk in agenda


“Eerst bewegen, dan leren”

Onze ambassadeur Evelien Schipper Middeljans, NDT -INPP therapeut,  herhaalt wegens succes de cursus “Eerst bewegen, dan leren” in Paterswolde op 19 maart 2016.

REFLEX INTEGRATIE THERAPIE
De NDT -INPP therapeuten werken volgens de methode van het INPP Instituut (Chester, UK). Deze therapie is in eerste plaats gericht op kinderen van 7 jaar en ouder met leerstoornissen en/of gedragsproblemen. Deze therapie wordt inmiddels wereldwijd toegepast.

Moeilijkheden met schrijven, lezen, leren, stilzitten en concentratie hebben een aantoonbare origine in het lichaam. Primitieve reflexen zijn het bewijs van een onrijp centraal zenuwstelsel, met andere woorden de motoriek is nog niet rijp genoeg voor complexe leertaken. Een leerstoornis of leerprobleem kan dan mogelijk optreden.

De Reflex Integratie Therapie bestaat uit eenvoudige oefeningen die dagelijks uitgevoerd worden. Primitieve reflexen worden zo geïntegreerd en opgeslagen. Leerproblemen kunnen zo worden opgelost. Nieuwe motorische patronen krijgen nu de tijd om zich te ontwikkelen. Het kind worstelde met zijn leerproblemen en komt eindelijk tot rust en heeft weer de energie terug om te leren. Een leerstoornis of leerprobleem hoeft niet voor een leven lang te zijn.  meer informatie zie agenda


Vroeger, als kind

Ingebracht in onze Linkedingroep  door een leerkracht. Spiritualtiteit bekeken door de ogen van een autist. "Vroeger als kind dacht ik dat het normaal was als je dingen voelde" lees hier


Thuiszitters of schoolzoekers?

schoolzoeker

De invoering van passend onderwijs heeft nog niet geleid tot minder thuiszitters. Een moeder merkte op dat aan het woord thuiszitters zo'n negatieve lading zit. Alsof alle kinderen en ouders er bewust voor kiezen om thuis te zitten en niet naar school te kunnen.  Hoe meer je verbonden bent met de taal van de Liefde, hoe taalgevoeliger je wordt en daarom ontroert haar voorstel me... "laten we deze kinderen voortaan schoolzoekers noemen" .


Verslag bestuurlijke bijeenkomst passend onderwijs/jeugdhulp

Verslag bestuurlijke bijeenkomst passend onderwijs/jeugdhulp “waarom moeilijk doen als het ook samen kan” op 16 december 2015 in Roermond. Dit verslag is geschreven vanuit mijn waarneming en notities die ik tijdens de bijeenkomst heb gemaakt . Ik tracht niet oordelend te zijn, wel opmerkzaam.

Er waren diverse afgevaardigden vanuit het onderwijs, vanuit gemeenten, OCW, VWS, VNG, PO-raad. Er waren 2 ouders aanwezig en ondergetekende. Er werd door de gespreksleider benoemd dat er nauwelijks afgevaardigden vanuit de jeugdzorg aanwezig waren.

Twee concrete casussen van de aanwezige ouders lees verder


Een veel voorkomend verschijnsel bij kinderen en volwassenen.

buik istock 000015432587xsmall

Buikpijn...darmklachten, een veel voorkomend verschijnsel bij kinderen en volwassenen.

Als ik op internet lees dat heel veel kinderen darmproblemen hebben en ik ontdek dat zij  regelmatig hiervoor ook geneesmiddelen met kwalijke E nummers krijgen voorgeschreven, wordt het idee geboren om om deze blog over mijn buikpijn en de voorgeschreven behandeling te schrijven....

ik ga met de billen bloot in mijn blog lees verder


Kinderombudsman Marc Dullart - petitie

Wie op 4 februari j.l. naar het journaal heeft gekeken, heeft gezien hoe Kinderombudsman Marc Dullaert zich opstelt over zijn gedwongen vertrek. Naar mijn mening heel integer en vooral opkomend voor de belangen van onze kinderen Nederland en die in heel Europa.

Wie vervolgens diezelfde dag naar nieuwsuur heeft gekeken, naar het vragenvuur van Twan Huys richting de Nationale ombudsman van Zutphen, zal vast niet overtuigd zijn dat zijn keuze de juiste is om Marc Dullaert van zijn functie te ontheffen.

Alhoewel het een verloren zaak lijkt, zie links bij de petitie naar diverse artikelen, doe ik toch de oproep de petitie " Marc Dullaert moet blijven als Kinderombudsman" te tekenen, al is het maar als steunbetuiging.

Wij vinden dat Marc Dullaert de rechten van onze kinderen goed bewaakt en moet blijven als Kinderombudsman. Teken de petitie hier


De werkelijkheid zingen

Ik geloof dat al het werk wat we nu persoonlijk en binnen samenwerking doen om de wereld in balans te brengen nu en eens zijn vruchten af zal werpen in een groter geheel. Ondanks het feit dat het nu heel onrustig is in de wereld en wij niet altijd weten waartoe dit zal leiden. Toen ik dit filmpje onder ogen kreeg in onze Linkedin group, werd ik blij…

Blij dat zoveel jonge mensen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar zo’n mooie boodschap uitdragen: 'Veel mensen hebben geen stem en zij kunnen een stem zijn voor al die vluchtelingen'

Rapper Umit-C heeft samen met kinderen een rap over vluchtelingen gemaakt. Negen leerling rappers tussen de 9 en 19 jaar meldden zich aan voor het vluchtelingenproject. Onder begeleiding van de Haagse artiest schreven de mini-rappers een tekst en doken de studio in. Zij brengen het nummer Vluchteling ten gehore tijdens de manifestatie ‘Welkom Hier’ Luister en geniet hier! 


Toegenomen werkdruk on onderwijs zorgelijk

leerkracht werdruk

Een op de vijf leraren krijgt een Burnout. Programma’s als Monitor ( 10 januari 2016) en Zembla ( 27 januari 2016) besteden aandacht aan de toegenomen werkdruk en een tekort aan leraren in het basis en voortgezet onderwijs en de gevolgen ervan.


Het beroep vakdocent wordt steeds onaantrekkelijker. Heel veel leraren zijn overbelast, in overleven in de waan van de dag. Er is een verontrustend leraren tekort, dat is pure armoede. De kwaliteit in het middelbaar onderwijs daalt en dat heeft gevolgen voor leerlingen die verder studeren…aldus de universiteiten.

Wat positief stemt is dat er leerkrachten en scholen zijn die zich kwetsbaar op durven stellen en de feiten onder ogen zien. Zij maken programma’s als deze mogelijk, terwijl de meeste scholen niet bereid zijn om er over te praten, uit angst voor imagoschade.

Wat negatief stemt is dat de kwaliteit van scholen in het algemeen afneemt evenals dat bij scholen die vooruitstrevend zijn en grote positieve veranderingen hebben doorgemaakt de euforie heeft plaatsgemaakt voor grote zorgen. Lees verder en bekijk de uitzending terug


  Verbazing

Daila Lama tekst cid 1E57FCE2 D91C 4901 8A11 9B367F8F1BA6

 

 In liefde en dankbaarheid!

Burgerinitiatief Christoffel Appèl

 

Beschermer van het kind en de reiziger

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs
en zorg van deze Tijd.

Welzijn en geluk centraal!

Uw stem telt mee!   >>Teken hier! <<

Hartelijk dank!
Stuur deze oproep door naar mogelijk
andere geïnteresseerden. Hoe meer hand-
tekeningen dit initiatief krijgt, hoe meer
aandacht van ouders, onderwijs, zorg,
de media en besluitvormers

 

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen op scholen, bij instellingen en rondetafelgesprekken bij Ingrid.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,  beschreven in deze 3 boeken. Los verkrijgbaar, ook in 3-combiset € 33,00


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God over
neutrale energie
onze kernkracht

Kinderen met een boodschap

Leven met Hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Inzichtkaarten,
het boek over Magnesium en meer..

Info en bestel in
onze webwinkel: www.babyfuture.nl
verzending gratis

 


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden | Afmelden

Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te lezen!