Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

 

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend, inspirerend, hoopgevend. 

kinderen

Nieuwsbrief 2 december 2015

In deze nieuwsbrief:

  • Sinterklaasfeest van de Toekomst?
  • Geschenk voor de feestdagen
  • Regionale bestuurlijke bijeenkomst jeugdhulp en passen onderwijs
  • Passend onderwijs van de grond gekomen? 
  • Motie leerrecht
  • Begrip en respect
  • Het ultieme wapen.
  • Verhaal van moeder en zoon
  • Afwijzing en acceptatie

Of je wel of geen Sinterklaas viert… we wensen je een (h)eerlijk avondje! 


Recente reacties van ondertekenaars in het Christoffel Appèl:

* Elk kind is uniek, ook al heeft zijn stoornis een algemene naam. 

* Vanaf 1959 werkzaam in het basisonderwijs, laatste jaren nog steeds 2 dagen per week en door jullie actie hoop ik er toe bij te dragen met enthousiasme jullie gedachtengoed door te geven.

* Een bewustere wereld schenken voor onze kinderen dat zij kunnen leven vanuit Zuivere Harten. Toon MOED!
 
Juist de mensen die onze vreedzame samenleving dragen en positieve ontwikkelingen voor de kinderen van Nu stimuleren, blijven meestal uit het zicht.  In het Christoffel Appèl maken wij, jij en ik  het onzichtbare in gezin, onderwijs en zorg zichtbaar om op te staan voor welzijn en geluk voor elk kind.
 Sinterklaas kindjes

Sinterklaas van de Toekomst?

De Sint en de Pieten van deze tijd geven een hele andere invulling aan het feest als vroeger... kind vriendelijk, vol humor, geruststellend.  De boeman is er allang vanaf. Het feit dat kinderen zich verkleden als zwarte Piet en Sinterklaas zegt genoeg. Het is nu vooral de taak van de ouders en van het onderwijs dat Lees meer


Geschenk voor de Feestdagen

Neem eens een kijkje in onze boekwinkel en verwen jezelf of een dierbare met een boek of inzichtkaarten. Jouw bestelling is tevens een geschenk voor ons.... hiermee steun je ons om de onkosten te kunnen betalen, die de Campagne Onze kinderen zijn de Toekomst met zich meebrengen.


Regionale bestuurlijke bijeenkomst jeugdhulp
en passend onderwijs.
 

Jeroen Veltheer van Oudernetwerkinitiatieven heeft me aanbevolen voor een  Regionale bestuurlijke bijeenkomst  jeugdhulp en passend onderwijs ”Waarom moeilijk doen als het ook samen kan”  in Roermond. Vervolgens ben ik uitgenodigd om actief mee te doen aan de gesprekken.  Lees meer  In de volgende nieuwsbrief zal ik hiervan verslag doen.


Passend onderwijs van de grond gekomen? 

Passend onderwijs is niet van de grond gekomen, concludeert kinderombudsman Marc Dullaert een jaar na uitvoering van de wet daarvoor. Duizenden kinderen zitten nog steeds thuis. In zijn rapport luidt de centrale onderzoeksvraag lees meer

Motie Leerrecht

Het adviesrapport van  Leerplicht naar leerrecht  van Kinderombudsman Marc Dullaert begint zijn vruchten af te werpen. De 2e kamer heeft een motie aangenomen om het leerrecht van kinderen vast te leggen.

Begrip en Respect

Het feit dat de overheid passend onderwijs heeft ingevoerd, wil niet zeggen dat scholen/leerkrachten over de faciliteiten/middelen beschikken om passend onderwijs te kunnen geven. Het is een veel gehoord geluid binnen het onderwijs. Des te meer respect hebben wij voor diegenen die groei laten zien middels individuele kracht en krachtenbundeling om  kinderen laten schitteren. 

Het verlangt  begrip en onvoorwaardelijke liefde om aan de ontwikkelingsbehoefte van kinderen te voldoen. Educatie vanuit het hart is iets dat we niet alleen uit de boeken en met ons verstand kunnen leren. Het vergt moed om door jezelf te gaan, om te leren omgaan met je innerlijke kompas.


Het ultieme wapen, de tegenhanger van angst voor terroristische aanslagen.

bloem bij kaarslicht met een reflectie op blauwe ondergrond

De verschrikkelijke terroristische aanslagen in Parijs en elders in de wereld, die door IS zijn opgeëist, heeft onschuldige levens gekost en velen in diepe beroering gebracht. Ons medeleven gaat uit naar allen die hierdoor getroffen zijn. In situaties als deze is het niet altijd even eenvoudig om de juiste woorden te vinden voor onze medemensen die de gevolgen moeten dragen van deze barbaarse aanslagen. 

Het maakt zoveel indruk op kinderen, horen we van ouders een leerkrachten. Hoe ga je met kinderen om als ze angstig zijn?

En dan komen een jong kind en zijn vader in beeld… zo'n ontroerend en krachtig voorbeeld! Oh, wat gaf de vader aan zijn kind mooi de ruimte om zijn gevoelens en gedachten te uitten. Oh, wat mooi hoe de vader de liefdevolle krachten benoemde die zoveel betekenis hebben  voor wereldvrede. Het ultieme wapen..
Bekijk het filmpje en lees meer.


Verhaal van een moeder en zoon

Over empathie, leerplicht, educatie en machteloosheid gesproken. In dezelfde week dat ik voorgaande blog “het ultieme wapen” schreef , komt mij dit verhaal van een moeder ter ore. Haar zoon zit op een middelbare school. Hij kwam deze week voor de zoveelste keer verdrietig en verontwaardigd thuis. Er was tijdens de les tumult tussen twee leerlingen ontstaan en hij bemiddelde om een oplossing te zoeken. De leerkracht keek richting het tumult stuurde hem de klas uit. De twee leerlingen die het tumult veroorzaakt hadden, sprongen voor hem in de bres… Meneer, wij waren schuld, hij hielp ons alleen maar. Waarop de leraar zei: je gaat toch de klas uit, pech gehad.  Een klein voorbeeld dat grote gevolgen kan hebben als het je keer op keer overkomt en geen uitweg ziet. Een kind is namelijk verplicht om naar school te gaan en staat in die zin machteloos. Een andere weg kiezen is meestal geen optie.  De Wet Leerplicht schiet in deze tekort. Moeder en kind ondervinden dat een opeenstapeling van gebeurtenissen zoals deze geen erkenning krijgen en nogal snel onder het kleed geveegd  worden. Of zelfs gezien door de leerkracht en het schoolteam als de moeite niet waard om met elkaar in gesprek te gaan. Jammer want niemand is onfeilbaar en fouten worden gemaakt en dat kan je kinderen uitleggen. En uitstralen dat je ervan leert en je bewust wordt. Echter kan je het kinderen niet uitleggen als zij "het probleem" op hun bordje krijgen, als je een kind het gevoel geeft dat het allemaal aan hem ligt, als en kind wordt afgewezen, als het kind het gevoel krijgt, dat hij er niet toe doet.

Dit voorbeeld staat voor vergelijkbare situaties van klein tot groot waarin kinderen en hun ouders kunnen verkeren. En ook omgekeerd van leerkrachten die tegen situaties als deze tussen ouders en kinderen aanlopen. Een  rede te meer voor mij om mee te doen aan de gesprekken in het bestuurlijke overleg Passend Onderwijs en Jeugdhulp  “waarom moeilijk doen als het ook samen kan? ..het kan zoveel anders en daar heb je elkaar voor nodig in alle oprechtheid!


Wat is beter?
afgewezen worden om wie je echt bent,
 of geaccepteerd worden om wie je niet bent.

                                                                          afwijzen 2009 11 06 afwijzen

                               Bron strip: Kodie                                               

 

 


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

 

Beschermer van het kind en de reiziger

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs
en zorg van deze Tijd.

Welzijn en geluk centraal!

Uw stem telt mee!   >>Teken hier! <<

Hartelijk dank!
Stuur deze oproep door naar mogelijk
andere geïnteresseerden. Hoe meer hand-
tekeningen dit initiatief krijgt, hoe meer
aandacht van ouders, onderwijs, zorg,
de media en besluitvormers

 

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen op scholen, bij instellingen en rondetafelgesprekken bij Ingrid.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,  beschreven in deze 3 boeken. Los verkrijgbaar, ook in 3-combiset € 33,00


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God over
neutrale energie
onze kernkracht

Kinderen met een boodschap

Leven met Hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Inzichtkaarten,
het boek over Magnesium en meer..

Info en bestel in
onze webwinkel: www.babyfuture.nl
verzending gratis

 


© Ingrid Rouleaux | AanmeldenAfmelden

Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te lezen!