Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend,inspirerend, daadkracht, hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 19 juni 2015

Wij wensen je een heerlijke zomer vol verwondering en ontspanning!

In deze nieuwsbrief:

  • Relaas van een moeder:  " Wat doe je als het onderwijs en de  zorg voor je kind niet voldoet en jij je kind ziet afglijden i.p.v. opbloeien? " Met informatie over diverse netwerken.
  • Het onderwijsfestival 2032
  • Stop Marketing voor ongezonde kinderproducten
  • Boekopening prentenboek van 0 tot 100 jaar.
  • De Tempelhof, het leven als Quantum ART
  • Er is maar 1 financieringsstroom in de zorg nodig 
  • Geloof niets

Het onderwijsfestival 2032

onderwijs2032

Het was de moeite waard om naar een ouderavond met als onderwerp Onderwijsfestival 2032 te gaan.
Er waren leerlingen, ouders en leerkrachten en er was ruimte voor discussie en het maken van voorstellen. Uitspraken die mij zijn bij gebleven: onderwijs in 2032? Het onderwijs zou nu al veel meer flexibel, aanpasbaar moeten zijn. En natuurlijk de benadering om meer vanuit het kind het onderwijs vorm te geven, Fins model e.d. Het was goed om te ervaren dat ze met deze onderwerpen bezig zijn. En heel leuk om te zien hoe mijn dochter van 9 met concrete voorstellen kwam! Ingezonden door een van onze leden, Marja Flinteman

Al eerder hebben wij aandacht besteed aan het Finse model zie hier.


ongelukkigWat doe je als het onderwijs en de zorg voor je kind niet voldoet en jij je kind ziet afglijden i.p.v. opbloeien?

Dit is een relaas van een moeder die zoekende is naar maatwerk onderwijs en zorg voor haar autistische zoon, hetgeen niet eenvoudig is. Zij heeft haar verhaal en informatie over diverse netwerken naar ons toegestuurd om anderen tot steun te kunnen zijn. Lees verder


Stop Marketing ongezonde kinderproducten

foodwatchKinderen zijn een kwetsbare groep die gemakkelijk te verleiden is. Vooral jonge kinderen zien geen onderscheid tussen reclame en werkelijkheid. In de supermarkt is 85 procent van het aanbod voor kinderen te zoet, te vet en te zout. En dat terwijl al één op de zeven Nederlandse kinderen en jongeren te dik is.
Je kent ze vast, de meiden van K3, Kabouter Plop en Mega Mindy. Of kaskraker Maya de Bij, die inmiddels al in 160 landen op tv te zien is. Stuk voor stuk komen deze karakters uit de koker van Studio 100, het wereldwijd opererende multimediabedrijf uit België.

Via spin-offs als pretparken, speelgoed en talloze gadgets worden de populaire figuren gebruikt om veel, heel veel geld mee te verdienen. In 2013 was de brutowinst van Studio 100 hoger dan ooit: € 52 miljoen. Eén van de pijlers van dit succes is volgens het bedrijf 'ethisch verantwoord ondernemen'. Maar Studio 100 ontdekte nog een inkomstenbron: de 'verhuur' van zijn karakters aan voedselproducenten... lees verder/ kom in actie.


Nieuw prentenboek voor kinderen van 0 tot 100 jaar

boekprent

Op goede vrijdag 3 april vond de Feestelijke boekopening plaats van het prentenboek "De Muis, het Elfje en het Gevleugelde Licht" waarvoor ik was uitgenodigd door Pauline Meijer. Pauline, zij helpt ons mee met tekeningen voor het basis leermodel, heeft alle tekeningen voor dit boek zo prachtig mooi gemaakt. Samen met Manou en Dhyan, heeft zij er ruim een jaar met heel veel plezier aan gewerkt. De feestelijke boekopening vond plaats in een superleuke locatie, Flow’s Boekensteun in Sittard, gerund door Marieke Baselmans, leerkracht en taalcoördinator in het Primair onderwijs. Het werd een onvergetelijke middag. Tot mijn grote verrassing mocht ik de krans doorknippen en konden we samen met een aantal kinderen het boek openen en ons verwonderen….om licht, schoonheid, vreugde en harmonie in de wereld te brengen!


Zorg & Welzijn

zorgwelzijnSinds kort heb ik me aangesloten bij de groep zorgdenkers, o.a. tot stand gekomen door o.a. onze ambassadeur Eugen Oetringer en Cynthia Reindersma.. Cynthia schreef onderstaande blog, inzichten die de moeite waard zijn om te delen.
Vroeger was alles makkelijker, iedereen was verzekerd, je had het ziekenfonds en daar zat alles in. Je bril, je traplift, de dokter, het verpleeghuis, alles werd daar van betaald, zonder eigen bijdrage. Maar in al onze wijsheid (er vanuit gaande dat wij er zelf voor gekozen hebben in ons democratisch landje) besloten we de marktwerking op de zorg toe te passen. Ongelofelijk veel geld en moeite was hier mee gemoeid. Maar inmiddels is het zo ingewikkeld geworden in de zorg, dat de zorg zelf heel ziek is. Lees meer


50 jaar HET LEVEN ALS QUANTUM ART

quantumart'Which Flower are You?' Op speciale uitnodiging van Adelheid en Huub Kortekaas hebben Frans en ik op 16 juni samen met de leden van de Harmonicale Ellips de Tempelhof, hun prachtige tuin met Quantum Art tuin bezocht. Werkelijk inspirerend en fascinerend! Deze tuin is niet zomaar te bezoeken. Vanwege hun 50-jarige samenzijn  is de Tempelhof in Winssen ( bij Arnhem)  in de weekenden van juni en  de eerste twee weekenden van juli van 10.00 tot 17.00 uur geopend om de overzichtstentoonstelling 50 Jaar Het Leven als Quantum-Art te bezichtigen. Entree € 5 pp Meer info


heartGeloof niets.
Waar je het ook leest,
wie het ook zegt,
zelfs als ik het gezegd heb.
Geloof het alleen
als het voor jouw gevoel klopt,
als je gezond verstand
het ermee eens is.
(Boeddha)

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger. >>Teken hier! <<

Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden | Afmelden

Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te lezen!