Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Wegens problemen met de website versturen wij u nogmaals deze nieuwsbrief! Onze excuses.

 

nieuwsbrief header

Educatie vanuit het Hart:  Opvoeding, onderwijs en zorg van een Nieuwe Tijd. 
Oog en oor voor de boodschappen die kinderen ons overbrengen, welzijn centraal.
Verbindend, versterkend,inspirerend, ideeën, hoopgevend.

Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 30 januari 2015

In deze nieuwsbrief:

  • Een kleine jongen
  • Recente reacties/intenties in het Burgerinitiatief Christoffel Appèl
  • Afscheid van onze Beschermheer Burgemeester Peter Cammaert
  • Blog: Vrijheid van meningsuiting: Juist omdat ik een vrije ziel ben
  • Uit huis plaatsing
  • Thuiszitters en educatie
  • Hoe bereiden wij onze kinderen voor op de wereld van morgen?
  • Punten geven is bij de wet verboden
  • Door de bank genomen 

In deze eerste nieuwsbrief van 2015 luiden we het nieuwe jaar in met een
prachtige ervaring van een klein jongetje.
Bron: Onze ambassadeur Carla Muijsert, van de Stichting Welzijnkinderen.
vrede in de wereld begint als die anders waargenomen wordt.

zonnestraal

Een kleine jongen

Een kleine jongen kwam met zijn moeder langs een grote kathedraal.
Hij keek omhoog en zei: “Kijk mama, die grote ramen zijn toch heel erg vies, die zien er
echt niet zo mooi uit!”  Waarop de moeder hem meenam naar binnen. Daar waren de
ramen  die er van buiten grijs en vies uitzagen, opeens stralend licht in de prachtigste kleuren. De jongen was verbaasd en keek zijn ogen uit. Boven het altaar was een bijzonder mooi raam met veel engelen en heilige figuren. En door één figuur scheen net de zon,
zodat die helder stralend oplichtte. “Mama, wie is dat?” wilde de jongen weten.
Z’n moeder antwoordde: “Dat is een heilige, de heilige Franciscus.”
De jongen onthield dat goed.
Een paar dagen later vroeg de leerkracht: “Wie kan mij zeggen wat een heilige is?”
Grote stilte in de klas. Alleen de kleine jongen stak zijn vinger op en zei:
“Ik weet het. Een heilige is een mens waar de zon doorheen schijnt!” 


Nieuwe intenties/reacties in het Landelijke Burgerinitiatief Christoffel Appèl

*Ik besloot de afgelopen week om mij met mensen te verbinden die mij alles kunnen vertellen over het huidige systeem en ook het systeem van de democratische scholen/alternatief onderwijs.

*Ik teken voor Licht, Liefde, Vrede en Verbinding en  draag ik daar mijn unieke steentje aan bij.

*Kinderen zijn in mijn ogen inderdaad bijzonder, zo bijzonder dat je vaak niet weet wat je overkomt als je een oprecht gesprek met ze aangaat en echt naar ze luistert.  


 afscheid cammaert foto John BercxAfscheid van onze Beschermheer Burgemeester Peter Cammaert

Na een periode van twee jaar waarnemen,  heeft  burgemeester Peter Cammaert op donderdag 22 januari 2015 officieel afscheid genomen van Roermond. Voor zijn vele verdiensten op maatschappelijk gebied werd Cammaert bij zijn afscheid benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Bij deze wil ik hem hartelijk bedanken voor het feit dat hij onze Beschermheer wilde zijn. En in het bijzonder voor zijn openheid en een mooi diepgaand gesprek dat ik met hem mocht hebben. Jammer dat wijzelf nog niet zover waren om het basisleermodel, wat wij aan het maken zijn, met hem te bespreken, want hij stond daar met belangstelling voor open.


vrije ziel

Vrijheid van meningsuiting: Juist een vrije ziel…

De media een de praatprogramma’s draaien op volle toeren sinds de afschuwelijke radicale aanslagen in Parijs. Ook elders in de wereld vinden brute aanslagen plaats, waaronder de moordpartijen in Nigeria.

Door diverse bestuurders in ons land, in Frankrijk en andere landen worden vele mooie en rake uitspraken gedaan n.a.v. de radicale aanslagen. Mensen van diverse culturen komen massaal bij elkaar op pleinen in diverse landen om elkaar te steunen en te omhelzen. Vrijheid van meningsuiting is “het gesprek van de maand”.

De overheid vindt dat radicalisering op scholen moet worden aangepakt en zijn ze druk in de weer met het maken van pakketjes maatregelen binnen de systemen. De economische belangen wegen zwaar. Hoe zwaar weegt het welzijn van de burger? Hoe gaan ouders en leerkrachten om met macht en kracht? Raken deze maatregelen de kern? Als kind kon ik niet begrijpen waarom lees verder


Uit huis plaatsing.

In het afgelopen jaar was de hoeveelheid droevige verhalen op ons pad kwamen, over de jeugdzorg en de rol van jeugdzorg i.s.m. het  onderwijs om kinderen uit huis te plaatsen en de ouders uit te ouderlijke macht te zetten, zeer opvallend. Wij willen en kunnen geen oordeel vellen of partij trekken, immers wij kennen het verhaal maar van één kant. Maar toch..we zien het verdriet van ouders en de onmacht..we hoor verhalen die de zorgelijke kant in ons naar boven brengen. Wordt er wel  voldoende tijd genomen om aan waarheidsvinding te doen? Krijgen kind en ouder voldoende de kans om zich te profileren?  Het enige dat we kunnen doen, is een luisterend oor bieden. En de ouders kracht meegeven om niet op te geven, ook als anderen het wel doen.  Het beste  dat ik kan doen voor de lange termijn  is educatie vanuit het Hart, zorg naar behoefte, zoveel mogelijk positieve voorbeelden onder de aandacht brengen.  Mede dankzij de positieve inbreng van jou, van alle deelgenoten , wordt De Campagne OKZDT  steeds vaker bij ouders, verzorgers, leerkrachten en zorgverleners,   instanties en organisaties onder de aandacht gebracht.  Zo kunnen we samen zichtbaar maken wat wel werkt. Jouw steentje, elk positief steentje draagt bij...onze dank hiervoor. 

Er loopt nog steeds een petitie http://petities.nl/petitie/stop-machtsmisbruik-door-wsg-en-jeugdzorg


Loesje

 

Thuiszitters en educatie

 

De laatste tijd kloppen er steeds meer ouders bij ons aan met het verhaal dat hun kind thuiszit omdat het onderwijs hen niet past om welke rede dan ook. Wat doe je als je kind zich niet thuis voelt op school, of niet toegelaten wordt, of een niet passend aanbod krijgt? Hoe zorg je dat je niet alleen staat? Hoe zoek je samen met je kind de weg in het vinden van mogelijkheden binnen de regels?

 

Ons Teamlid Levi van Dijk heeft een aantal interessante sites met informatie  op een rijtje gezet over thuiszitters, advies onderwijsrecht, thuisonderwijs en passend onderwijs onder acties


 tegenlichtHoe bereiden wij onze kinderen voor op de wereld van morgen?


Deze vraag staat centraal in de uitzending van Tegenlicht  "Onderwijzer aan de Macht"  op zondag  1 februari om 21:05 uur op NPO 2.

Een samenleving die voortdurend verandert, waarin zekerheden weg zijn gevallen en waarin een hoge mate van flexibiliteit nodig is? En hoe past de school in de maatschappij waarin zij straks werken, doorleren en nu al leren leven?

Er is een grote emancipatiebeweging op gang aan het komen in het onderwijs. Tegenlicht zoomt in op drie scholen waar bevlogen bestuurders, schoolleiders, leraren en betrokken ouders de 'vaste waarden’ van het onderwijs ter discussie stellen

Een van de bestuurder Sjef Drummen van Agora heb ik vorige week ontmoet tijdens een lezing van hem... bevlogen en inspirerend!

Kijk voor meer informatie onder nieuws

Wil je reageren op een van de onderwerpen, dat kan op onze website
en ook kan je reageren en in discussie gaan met de leden in onze Linkedingroup


finlandPunten geven is bij de wet verboden

Het onderwijsparadijs van Europa. Zo wordt Finland genoemd. Finse lagereschoolleerlingen hebben van alle Europese landen het minste uren les en het minste huiswerk. Toch scoren ze het beste op internationaal PISA-onderzoek. Hoe ze dat flikken? Met gemotiveerde leraren, grote speelplaatsen en veel knuffels. Zonder punten. Lees meer


Door de bank genomen

Gezien onze visie "Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Balans in de wereld...en een gezonde toekomst voor onze kinderen, transparant en eerlijk.. brengen we graag Burgerinitiatief "Ons Geld" onder de aandacht.

De toneelgroep De Verleiders, onder leiding van schrijver George van Houts zijn op tournee met hun toneelvoorstelling "Door de Bank Genomen".  Samen met onsgeld.nu en geïnspireerd door onze Britse Zustercampagne "Positive Money UK" hebben zij nu het initiatief genomen tot het Burgerinitiatief "Ons Geld"

Zoveel mogelijk handtekeningen zijn nodig om het taboe op geldschepping te doorbreken. Als je het ermee eens bent, teken dan ook


Tot slot  de aandacht voor onze sponsor "vakantie-idee pagina" vol mooie  en spannende vakantie bestemmingen. Met dank aan Cor Kluijtmans van Klassewerk.


 Kinderen bedenken vaak zelf hele goede oplossingen,
ook al zijn deze anders dan die volwassenen bedenken 

 

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger.


 >>Teken hier! <<


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}