Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend,inspirerend, ideeën, hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 11 december 2014

In deze nieuwsbrief:

  • Onze website
  • Christoffel Appèl
  • Verslaving in het onderwijs
  • Onthulling over de balans op aarde
  • In memoriam: Masaru Emoto
  • De digitale wereld en het brein 
  • Actie Foodwatch
  • extra nieuwsbrief
  • Hart of hoofd

Onze website
Wegens technisch onderhoud is onze website tijdelijk  niet bereikbaar geweest en heb ik een paar dagen  geen mails kunnen ontvangen.  De teller van het Christoffel Appèl heeft hierdoor ook even stilgestaan.  Dankzij de vrijwillige hulp van Laura is onze website weer up to date. Onze excuses voor het ongemak.

Recente reacties in het Christoffel Appèl

*De jeugd is zeker onze toekomst! ik wil graag een stem zijn voor hen, ik zet mij helemaal in en vind het geweldig dat jullie je in zetten voor de jeugd.

*Liefde is het cement voor het heelal.

*Zo nodig!

*Het is niet makkelijk om het onderwijs te veranderen, maar er ontbreekt nu een belangrijke schakel waardoor hoog gevoelige kinderen zo zwaar onder druk staan dat dit tot onnodig uitval leidt.


onderwijs ouderwetsVerslaving in het onderwijs

Leraren zijn verslaafd aan de huidige manier van onderwijs, we moeten ze van die verslaving afhelpen... las ik laatst in een krantenartikel. 

Verandering van denken en doen is noodzakelijk. De vraag “Waar zijn we bang voor?” wordt regelmatig  gesteld.  Het antwoord brandt op mijn lippen; “om in onze grootsheid op te staan”. We zijn zoveel meer dan een IQ.  Het onderwijs en beroepsopleidingen hebben  nog een inhaalslag te maken.  Een kernoorzaak is dat de gevoelskant nu nog vaak een ondergesneeuwd kindje is. Vanuit de gevoelskant zijn hele mooie aanvullende  educatieve en geneeskrachtige  initiatieven ontwikkeld  om kinderen in hun Kracht te laten staan.  Ook al is er zorgvuldig over nagedacht hoe er praktisch mee om te gaan, helaas  zijn deze niet altijd wetenschappelijk bewezen.  Zoals het spreekwoord al zegt: “Je kan er met je verstand niet bij”.

Blije zon

Wij geloven dat het Universele Basis Leermodel dat wij in ontwikkeling hebben, een fundamentele bijdrage in educatie gaat leveren om kinderen en hun ouders en leerkrachten te inspireren zelf hun weg te zoeken naar “educatie en leven  vanuit het Hart”.

We lichten alvast een tipje van de sluier op: De tekening “de blije zon”  is speciaal voor het  basis leermodel gemaakt door  illustrator  Pauline Meijer.

  


Onthulling over de balans op aarde

Een onthulling over de balans in het mannelijke en het vrouwelijke. Het kwam vorig jaar via een allerliefste boodschapper, vlak voor haar overlijden, op mijn pad i.v.m. het maken van het basis leermodel. Het inzicht laat zien hoe de Harmonie op aarde zich aan het structureren is... en de energie van de nieuwe tijd aanneemt.  Aangezien het nog een hele tijd duurt voordat we met een heel team het leermodel in de vorm gegoten hebben, die mij voor ogen staat, wil ik dit nieuwe inzicht over de ontwikkeling van energie op aarde alvast met de wereld delen.


Masaru EmotoIn memoriam: Masaru Emoto
Op 17 oktober j.l. overleed op 71-jarige leeftijd de Japanse wetenschapper Dr.Masaru Emoto. Hij  was vooral bekend vanwege zijn onderzoek naar waterkristallen, waarmee werd bewezen dat water geheugen heeft. De resonantie van  o.a. de woorden liefde en dankbaarheid maakte hij zichtbaar in de waterkristalstructuren. Hij kwam op mijn pad tijdens mijn reis naar de oorsprong en daardoor genoemd in mijn boek “de verbinding met God”.Zijn unieke levenswerk heeft velen in het hart  geraakt en geïnspireerd. In liefde en dankbaarheid herdenken wij  Dr.Masaru Emoto.


breinDe digitale wereld en het brein

Volgens Neuropsychiater Theo Compernolle is bijna 80% van de volwassenen is verkeerd bezig met ICT apparatuur. Zij houden geen rekening met de werking van het brein.
Onze kinderen lopen het risico om ‘schermzombies’ te worden. Met die forse claim komt de Belgische neuropsychiater en bedrijfsconsultant Theo Compernolle. Hij ziet dat in een groeiend aantal gezinnen tablets en Ipads als een verkapte babysitter gebruikt worden ‘omdat de kleintjes er zo lekker rustig van worden’. Maar daardoor missen ze een deel van hun ontwikkeling dat ze nooit meer in kunnen halen. Een forse waarschuwing aan de Ipad-generatie zie rapportage 


Actie Footwatch

Wij steunen derhalve de actie van Footwatch in het belang van eerlijke handel en ons welzijn. Samen kunnen we ons verzetten tegen de uitverkoop van democratie, milieubescherming en consumentenrechten. Deze komen in gevaar door de geplande vrijhandelsverdragen tussen de EU en de VS (TTIP) en tussen de EU en Canada (CETA).
Nu is het moment: foodwatch start samen met ruim 250 andere maatschappelijke organisaties een Europees burgerinitiatief. Het doel is één miljoen handtekeningen, zodat de Europese Commissie niet langer om ons heen kan! Dit burgerinitiatief is misschien wel de belangrijkste actie die foodwatch ooit is gestart. Doe mee en teken!


Volgende week ontvang je een extra nieuwsbrief voor de feestdagen.

Met een terug- en vooruitblik sluiten wij  dit jaar af met een vleugje ernst, humor en vreugde en geloof in  de kracht van mensen en de allerbeste wensen. 


Hart of hoofd 

Het is erg makkelijk om jezelf voor de gek te houden en te denken:
ik begrijp theosofie of de esoterie wel zo ongeveer...
Veel moeilijker is het om open te staan voor de werkelijke innerlijke wijsheid
die esotherisch genoemd wordt en die waar genomen wordt,
i.p.v. gelezen en uit het hoofd geleerd. 

Katinka Hesselink 

 

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger.


 >>Teken hier! <<


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}