Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend, inspirerend, daadkrachtig en hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 23 september 2014

In deze nieuwsbrief:

  • Lezing Kinderen van Nu in hun Kracht
  • Ervaringen Wet Passend Onderwijs
  • Zorgcontinuïteit Decentralisatie Jeugdzorg
  • Een passende plek voor thuiszitters
  • Overpeinzing
  • Blog: De energie van mijn moeder
  • In volgende nieuwsbrief
  • Tijd om...

Recente Reacties in het Christoffel Appèl

* Wij zijn voor een betere jeugd
* Liefde is het cement van het heelal.
* Een zeer goed initiatief!
* Als kindercoach en kinderyogadocent ervaar ik dat kinderen ruimte,
   aandacht voor hun eigen IK, creativiteit en beweging nodig hebben.
* Wij zijn voor een betere jeugdzorg,vooral over de starre houding van de jeugdzorg
  maak ik me  zorgen. Kinderen zijn personen en geen dossier nummer.


de bewuste zaak logoLezing: Kinderen van Nu in hun Kracht 30 oktober 2014

Organisatie De Bewuste Zaak - Spreker Ingrid Rouleaux.

Een interactieve lezing over positief opvoeden en natuurlijk passend onderwijs en zorg naar behoefte, ontmoeten, inspireren om ervaring en professionaliteit met elkaar te verbinden.

Bewustzijn leer- en ontwikkelingsprocessen in gezin, - onderwijs en hulpverlening.

Voor wie? Ouders, leerkrachten, IB-ers, studenten,zorgverleners, bestuurders etc.
Waar en wanneer? Boshotel te Vlodrop /omgeving Roermond op donderdagavond 30 oktober 2014. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Je bent Welkom! Uitgebreide info over de lezing en hoe aan te melden lees hier


Ervaringen Wet Passend Onderwijs

De scholen zijn weer begonnen en de wet passend onderwijs is een feit. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen in de praktijk. Wat werkt in jouw school of de school van jouw kind wel om het welzijn van het kind en eenheid in verscheidenheid centraal te stellen? Of wat heeft jouw praktijk hierin te bieden?

Als inspiratiebron voor elkaar, nodigen we uit om jouw ervaring/inzichten hierover te delen met al onze deelgenoten op onze website in reacties  en/of in onze linkedingroup.


Zorgcontinuïteit Decentralisatie Jeugdzorg

Uiteraard zijn wij ook belangstellend hoe de decentralisatie Jeugdzorg gaat verlopen.
Wat kunnen wij bijdragen? Lukt het gemeenten om betere zorg te gaan verlenen?
De nieuws- en krantenberichten geven een zorgelijke blik op de transitie. We hebben de laatste tijd geen contact meer gehad met de V.N.G. Echter wel een reactie van hen gelezen in het volgende artikel "zorgcontinuïteit" in gedrang. http://www.dewijkin.nl/transitie-jeugdzorg/zorgcontinuiteit-transitie-jeugdstelsel/

We ontvingen enkele persoonlijke reacties van deelgenoten: Een van onze deelgenoten heeft in haar gemeente een bijeenkomst bijgewoond betreffende de decentralisatie. En komt tot de conclusie, nadat zij de Burgemeester en Wethouders een aantal vragen heeft gesteld, dat ter plekke binnen de transitie nog geen of weinig ruimte ontstaat voor ZZP-ers. De zelfstandig gevestigde hulpverleners, die vaak met doeltreffende manieren en methoden kinderen en ouders met een diversiteit aan problemen kunnen begeleiden. Er wordt daar nog voornamelijk met de grote spelers binnen Jeugdzorg gewerkt en gecommuniceerd.

Hetzelfde geldt voor ervaringsdeskundigen, horen wij uit diverse hoeken, ook zij worden niet of nauwelijks betrokken bij dit proces. Hoe ervaar jij dit in jouw Gemeente?
Ondervind jij binnen de decentralisatie van jouw Gemeente en wel ruimte voor ZZP-ers en ervaringsdeskundigen op welke manier dan ook. En wat is het resultaat hiervan?

Ook hiervoor nodigen we je uit, in het belang om positieve ontwikkelingen te stimuleren, om jouw expertise en goede ervaringen hieromtrent te delen op onze website in reacties en/of in onze linkedingroup.


Een passende plek voor thuiszitters

Het is al weer een tijdje geleden dat we op uitnodiging van Loes Ypma, tweedekamerlid, met haar in Den Haag gesprek gingen. Ons persoonlijk gesprek met haar ging toen voornamelijk over passend onderwijs en de decentralisatie Jeugdzorg.

Ons is ter ore gekomen dat Loes Ypma zich momenteel persoonlijk inzet om voor kinderen
die vastgelopen zijn in het onderwijs, om voor de thuiszitters, een passende plek te vinden. Ben jij een ouder met een thuiszittend kind? Je kan met jullie verhaal terecht bij Loes via  de mail, haar mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


hart in handenOverpeinzing

Zo nu en dan is het privéleven veel belangrijker dan alle andere zaken die spelen. Je partner of een van je kinderen en kleinkinderen, je ouders, familie, of vrienden hebben jouw zorg en aandacht nodig. Wat ook kan spelen, is dat je aanvoelt, dat je zelf echt even rust en extra tijd nodig hebt om je werk/project met hart en ziel te kunnen doen. Durf je dan te kiezen voor het hoogste goed: " doen wat jouw hart je ingeeft"?
Voor de buitenwereld is het niet altijd een logische keuze als je tijdelijk afhaakt van de gebaande paden, immers "the show must go on ".  Je verlaat "de snelweg van tijd kost geld"... omdat je vanuit je ware gevoel kiest voor wat werkelijk van belang is voor het welzijn van jezelf en je medemens. Het is maar net hoe je de definities van tijd, geluk, rijkdom en kostbaarheid interpreteert en toepast in je leven.moeder en kindDe energie van mijn moeder
en het loslatingproces. 

Mijn moeder is op 6 augustus 2014 op 91- jarige leeftijd overleden. De weken daarvoor zwakte ze steeds sterker af en er kwam een moment dat ik de wereld even losliet om voor haar te kunnen zorgen, er voor haar te zijn, om in de laatste dagen van haar leven dag en nacht bij haar te waken. Ik kijk terug op een bijzondere periode van verbondenheid.

Mijn moeder was opgeruimd, zonder angst, tevreden en dankbaar en nog vol humor op de momenten dat ze even bij was. En dat is wel eens anders geweest in het verleden.
Lees mijn blog hier verder en luister naar een bijzonder mooi lied.


In de volgende Nieuwsbrief

Een onthulling over de balans in het mannelijke en het vrouwelijke. Het kwam vorig jaar via een allerliefste boodschapper, vlak voor haar overlijden, op mijn pad i.v.m. het maken van het basis leermodel. Het inzicht laat zien hoe de Harmonie op aarde zich aan het structueren is... en de energie van de nieuwe tijd aanneemt.  Aangezien het nog een hele tijd duurt voordat we met een heel team het leermodel in de vorm gegoten hebben, die mij voor ogen staat, wil ik dit nieuwe inzicht over de ontwikkeling van energie op aarde alvast met de wereld delen.


 

koekoeksklok 

Tijd om na te denken is de bron van de kracht

Tijd om vriendelijk te zijn, is de weg naar geluk

Tijd om te houden van, is de ware levensvreugde

Tijd om gelukkig te zijn, is de muziek van de ziel

The gift you are.... 

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger.


 >>Teken hier! <<


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}