Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

 

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend,inspirerend,daadkrachtig en hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 25 juli 2014
In deze nieuwsbrief:
  • Grote Vakantie
  • Christoffel Appèl
  • Dag buiten de Tijd
  • De Tao
  • Collectieve Kracht
  • Hartverwarmende bijdragen
  • Passend Onderwijs/Synerchieschool
  • Vakantie-idee-pagina
  • Sponsoren/steun
  • Voortgang basis leermodel

spetteren imagesCWZA0XVSDe grote vakantie is begonnen

Voor vele kinderen en ouders is de vakantietijd een mooie ontspannen periode, zwemmen en spetteren in het water, klauteren en klimmen, uitslapen, luieren, lezen, wandelen, spelletjes doen, kastelen bezoeken en nog veel meer leuke dingen doen.

Genieten en plezier hebben met elkaar.

Vrij ...even los van de kloktijd!

 


 Recente reacties/intenties in het Christoffel Appèl

*Onze kinderen zijn de spiegel van onze ziel, ze dragen het "hoogste goed" met zich mee als  ze worden geboren. Elk kind dat wordt geboren verdient onvoorwaardelijke liefde, zij herinneren ons.

*Overbelasting van de leerkracht komt het lesgeven ook niet ten goede, daarom roep ik iedereen op om het vak uitvoerbaar te houden.

*Kinderen zijn goed zoals ze zijn!

*Als we met z'n allen gaan lukt het beter. Huggie


De Dag buiten de Tijd

dag buiten de tijd imagesNZR7UQGFVandaag is het 25 juli, De dag buiten de Tijd 
waarop wereldwijd mensen samen komen, samen zijn, dromen
delen van een duurzame en vreedzame samenleving.


De 'Dag buiten de Tijd' komt uit de 13 Manen 'Maya' Kalender, een eeuwenoude maar ook eigentijdse manier om naar het fenomeen tijd te kijken. 24 juli is de laatste dag en 26 juli de eerste dag van het Mayajaar. De 'Dag Buiten De Tijd', 25 juli, is dus de dag tussen oud en nieuw in...een tijd van bezinning en intenties.

De wereld begeeft zich in roerige tijden...wat kunnen we doen om evenwicht te creëren? Wij blijven ons inzetten voor balans in relaties, zorg naar behoefte en educatie vanuit het Hart.

Eeuwenoude wijsheden uit alle windrichtingen, waaronder de Maya kalender, helpen ons begrijpen waar het leven om draait, geven ons richting om in Vrede met onszelf en met elkaar te kunnen leven, om te kunnen verbinden met het vanuit het Hart.

Niet alleen de Maya Kalender, maar Ook de Tao draagt wijze lessen in zich, zoals:

Wat juist is kan omgekeerd niet van toepassing zijn.
Wijsgeren bieden structuur aan zonder vorm.
Onderzoeken zonder straffen,
Sturen bij zonder willekeur,
Schitteren zonder te verblinden.

De Tao betekent letterlijk: doelgericht je weg gaan.


Van individuele kracht naar collectieve kracht

We nodigen je uit om binnen dit collectief van hartsverbinding stil te staan met medeleven bij alle mensen die het op dit moment zwaar hebben. Zowel binnen als buiten onze grenzen zijn vele mensen de dupe van oorlog en macht, van het feit dat economische belangen voor het welzijn van kinderen gaat.

We kunnen een overvloed aan innerlijke kracht creëren.

De neergehaalde MH17, de vliegtuigramp in de Oekraïne, heeft de wereld diep getroffen. Alle inzittenden, waaronder hele gezinnen, zijn om het leven gekomen. Verbijstering, intens verdriet, boosheid, machteloosheid, verslagenheid, tegelijkertijd ook weloverwogenheid en daadkracht.

We kunnen meeleven door ons in gedachten met de nabestaanden en alle helpers te verbinden om hen kracht te geven. En met de kinderen en volwassenen die uit ons midden gehaald zijn, kunnen we in gedachten verbinden en hen bedanken voor wie ze zijn en wat ze betekenen voor hun familie, vrienden, collega's, klasgenoten , buurtbewoners en verenigingen en de wereld.

Er is zoveel onrecht in de wereld... goed om tegelijkertijd hetzelfde te doen voor alle mensen wereldwijd, waaronder vele onschuldige kinderen. Voor mensen die slachtoffer zijn van wreedheden, waardoor hun familieleden om het leven kwamen. Wreedheden, waardoor zij belemmerd worden in het recht op een zelfstandig en menswaardig bestaan.

hartkaarsenimage large

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook vinden we dit een goed moment om even stil te staan bij de mensen voor wie vakantie vieren niet zo vanzelfsprekend is. 1 op de 10 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Voor een steeds groter groeiend aantal mensen, is er geen financiële ruimte en ook zijn er mensen die wegens (psychische) ziekte niet veel mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan, of bijvoorbeeld een zwembad of kasteel te bezoeken. Zij kunnen niet zomaar doen wat ze leuk vinden om te doen. Zelfs voor de hoognodige klusjes in huis ontbreken vaak de mogelijkheden. Wij wensen hen het geluk dat iemand ze iets toestopt, praktische hulp biedt, hen een keer meeneemt voor een uitje of lekkere maaltijd voor ze klaarmaakt. Het zijn lichtpuntjes die zowel de gever als de ontvanger met liefde en dankbaarheid vervuld.


zon smiley


Hartverwarmende bijdragen

In onze linkedingroep zijn zoveel mooie en inspirerende mensen aan het woord. Niet alleen professionals, maar ook mensen die zelf veel hebben meegemaakt en hun weg gevonden hebben. Hun openheid en kennis en ervaring die ze delen en de manier waarop ze dit doen is
ontroerend mooi en leerzaam.  Onze dank hiervoor!

  


Passend onderwijs

Passend onderwijs is met ingang van komend schooljaar wettelijk verplicht. Scholen worden voor een enorme klus gezet. Kunnen zij wat van hen verwacht wordt al zo snel waarmaken? We zien gelukkig steeds meer daadkracht op de werkvloer ontstaan om te veranderen.

Dat onze visie over opvoeding en onderwijs vooruitstrevend is, wordt ons vaker verteld. In de jaren heb ik diverse Directeuren van scholen en leerkrachten horen zeggen; "Ingrid, de tijd is nog niet rijp, we zijn nog niet zover...maar ga vooral door met je werk".

Nu zie ik steeds meer signalen van groen licht...en dat komt ten goede van de ontwikkeling van onze kinderen. Het maakt me blij en dankbaar als kinderen in hun hart en kunnen geraakt worden doordat ze onderwezen worden op een natuurlijke manier die bij hen past, dat kinderen gewoon zichzelf kunnen zijn. 

De Synergieschool - een vooruitstrevende stap

Met belangstelling volgen wij de stappen van de eerste samenwerking van een school voor speciaal onderwijs en een gewone basisschool in Roermond. De Balans en De t. Alfonsusschool gaan onder één dak en de leerlingen worden gemixt.. De nieuwe school heeft voorlopig de naam Synergieschool gekregen.

Onder nieuws op onze website vind je een artikel over de Synergieschool  en tevens kan je een korte animatie bekijken die uitlegt wat passen onderwijs is.
Je kan op onze website reageren onder nieuws.


Vakantie-idee-pagina

Wie nog geen vakantie plannen heeft gemaakt, maar nog wel erop uit wil, willen we graag wijzen op de vakantie-idee-pagina op onze website onder sponsoren.

Sponsoren

Onze Sponsor van de vakantie-idee-pagina is een leerkracht met 35 jaar onderwijservaring.
Hij leest onze hij onze nieuwsbrief altijd met veel belangstelling.
Hij ondersteunt ons initiatief ook op http://www.klaswerk.nl/

Wij zijn heel blij met financiële ondersteuning, want wij dragen niet alleen de Campagne op handen, maar ook de financiële lasten. Het is al fijn als wij de onkosten van mensen die ons vrijwillig helpen, kunnen vergoeden.

Ook sponsor worden? Neem dan contact met ons op.


boekenset 33Eenmalig steunen?

Je kunt ons ook steunen door onze drie boeken in een
combiset te kopen, voor het symbolische bedrag van € 33,00
in onze webwinkel

De boeken zijn uiteraard ook per stuk te verkrijgen.
Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. 

 


Het basis leermodel - voortgang

Het is een enorme uitdaging voor mij om mijn visie en idee neer te zetten in een leermodel en een team hiervoor aan te trekken. Soms wordt het me eventjes allemaal teveel. Dan doet het me goed om in onze tuin te werken en even hele gewone dingen te doen.

Doreth en ik hebben onze intentie naar elkaar toe stevig neergezet en al heel wat voorwerk verricht. Pauline, de tekenares, heeft al prachtig werk neergezet, zij voelt de materie ook zo haarfijn aan. Inmiddels is ons team versterkt met Chris, een ICT man in hart en nieren met een klik met de materie.

We hebben allemaal ons eigen werk, ons eigen leven en doen dit er op vrijwillige basis bij. Dat vraagt om een grote dosis geduld, om afstemming en doorzettingsvermogen. In juni hebben we een paar dagen met elkaar door kunnen brengen en daarmee hebben we weer een aantal stappen in de goede richting gezet. Gisteren hebben Chris en ik hele dag samen gewerkt. Na afloop zaten we buiten op ons terras nog even na te praten en toen kwam er een vlinder op ons af. Hij bleef de hele tijd om en over ons heen vliegen...het is altijd weer de vlinder met ons meevliegt!

Vlinder

           

We are the world, we are the children

we are the ones who makes a brighter day

so let's start giving...

 

Met liefde en dankbaarheid

 

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger.


 >>Teken hier! <<


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}