Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

nieuwsbrief header

Verbindend, versterkend,inspirerend, ideeën, hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

Nieuwsbrief 9 november 2013

In deze nieuwsbrief:

 • De dodecaëder
 • Een  nieuwe wereldburger
 • Vertrouwen
 • Het onverwachte
 • Het Technasium
 • Blog De crisis en Sinterklaas
 • Nationaal schoolontbijt
 • Ons gesprek met Loes Ypma, tweedekamerlid
 • Ons gesprek met Astrid Jansen van de VNG
 • kritisch blijven
 • RoerOmFair – zelf groen doen
 • Wist je dat?
 • There are only two mistakes

 
Recente reacties in het Christoffel Appèl

*Geef kinderen hun vrijheid. en dat is iets anders dan dat men nu vrijheid noemt.
*Het hele onderwijs moet op de schop! Het moet echt anders!
*Er is niets mooiers dan de intense vreugde van een kind in het hier en nu.

dodecaëderDe Dodecaëder

Toen begin 2009 de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst geïntroduceerd  werd in Nederland, wilde ik op de homepage van onze website rondom ons logo in  de cirkel met vlinders naar wereldvrede een dodecaëder getekend hebben. Echter kreeg ik dat niet voor elkaar via de websitemaker. Ik ben Laura zo dankbaar dat zij zich er dit jaar voor heeft ingezet. Omdat de dodecaëder de kern raakt, de taal van de liefde, de verbinding met het Goddelijke in ons, de geheimen van het leven onthult. Het allerkleinste deeltje waar de wetenschap naarstig naar opzoek is, hebben Frans en ik  gevonden in ons zelf.
Het is van wezenlijk belang om deze energie  te ervaren als je wilt weten, wie je bent, wat je kan, om je volledige potentieel te kunnen benutten, om vrede in jezelf te creëren en positieve ontwikkelingen te bewerkstelligen op wereldniveau.
 Zie homepage

Een nieuwe wereldburger
Laura is inmiddels bevallen van haar  zoon, zijn naam is  Semi.
Welkom, Semie, jij kleine nieuwe   wereldburger, we wensen je een gelukkig leven.
En onze hartelijke gelukwensen aan jouw  papa en mama en zusje Luna.

Vertrouwen
Het ontwikkelen van les- en coaching materiaal voor onderwijs van een nieuwe Tijd waarin de taal van de Liefde, de Bron van het leven, de verbindende factor is van alle facetten in het onderwijs, heeft een tijdje op een lager pitje gestaan. Door de zomertijd en allerlei niet voorziene omstandigheden. De mensen die vast meewerken aan dit project, doen dit naast de vele andere werkzaamheden die ze hebben. Het is een enorme klus om een praktische en inzichtelijke vertaalslag te maken. Tijd en geduld is nodig. Er ligt al een goede basis en er zijn prachtige tekeningen gemaakt.  Ik heb er alle vertrouwen in dat we er in slagen  om een praktisch fundament te maken, waarmee we nieuwe deuren openen in het onderwijs.

Het onverwachte
Herken je dit ook? Soms denk ik dat "het basislesmateriaal" even stil ligt, maar is dat wel zo?
Er gebeuren wonderlijke dingen, ineens belt iemand me en komt langs, onderling geven we aandacht aan een bepaald onderwerp, waardoor dingen op zijn plekje vallen. Op 8 september is er in onze buurt een kunstroute georganiseerd. Ik kan er tot mijn spijt niet naartoe... en dan onvoorzien komt er die dag ruimte om toch te kunnen gaan. Het was prachtig weer, ik genoot van de kunst, de klanken, de open tuinen en de gezelligheid. Heel veel tijd had ik niet, op het laatst besluit ik toch nog even snel die ene straat af te gaan. Daar stond een man die hele mooie objecten van hout maakt, waaronder  geometrische figuren. Ik zie een bol staan en wist/voelde meteen dat dit om de essentie gaat ( ik weet nu dat het om het getal 11 draait) Er ontstond een  heel leuk gesprek tussen ons, en het draaide erop uit dat ik de bol van hem mocht kopen.
Echter had deze tentoongesteld gestaan in het Cuypershuis ( Het museum van de architect Pierre Cuypers) waardoor het iets of wat beschadigd was. Hij bood me aan om hem eerst te repareren en dan bij mij thuis te brengen. Ik vertelde hem dat ik ook een dodecaëder zocht.  Daags daarna belde Mark ( inmiddels wist ik zijn naam) dat het wat langer kon duren omdat hij het materiaal niet meer voorradig had. Hij zei": "ik heb ondertussen een dodecaëder voor je gemaakt...wellicht wil je die liever hebben." Nee ik voelde dat ik die bol moest kopen, maar vroeg hem ook de dodecaëder mee te brengen. Zo gezegd zo gedaan. Hij bracht beiden mee, ik was verrast wat hij met de dodecaëder had gedaan... ik kocht ze beide, wetende dat ik deze nodig heb voor het lesmateriaal. Ik vroeg hem onder het genot van een kop thee, of hij van deze hobby zijn vak wilde maken. Waarop hij zei:" nee hoor, want ik heb het leukste vak van de wereld! Ik ben leraar en werk op het College Schöndeln." Aangenaam verwonderd, vertelde ik wat ik doe en waar ik mee bezig ben. En hij vertelde daaropvolgend met een bescheiden enthousiasme  over het Technasium waarin hij les gaf. Google maar eens op internet en als je wilt, komt dan een keertje langs bij ons. 

Wil je reageren op mijn verhaal? doe het hier
___________________________________________________________________________

TechnasiumHet Technasium

Mijn bezoek aan het Technasium in het Lyceum Schöndeln in Roermond heeft me verblijd!Toen ik daar was, waren alle processen in volle gang.
Meer lezen

 

  

____________________________________________________________________________ 

 
sinterklaas-muiderslot zonder tekst liggendDe Crisis,  Sinterklaas, het evolutieproces
en mijn verlanglijstje.

Er heerst niet alleen een economische crisis, maar ook een morele crisis, met alle gevolgen van dien.
Er worden harde noten gekraakt! Als klap op de vuurpijl ligt het Sinterklaasfeest  onder schot. Moet deze oude traditie verdwijnen? We hoeven zeker niet met trots terug te kijken naar de tijd van de bangmakerij, onderdrukking,  slavernij en discriminatie.  Dat deze onderliggende oorzaken  gevoelig liggen, is goed te begrijpen. Maar we kunnen wel met trots kijken naar hoe het feest lees deze blog verder

____________________________________________________________________________

 

ontbijt

Het Nationaal schoolontbijt.

Elk jaar organiseert het Voorlichtingsbureau Brood het Nationaal Schoolontbijt, waaraan zo'n 2.000 scholen en 400.000 leerlingen meedoen. Kinderen stimuleren tot gezond ontbijten is een goed initiatief. Maar willen wij ze blootstellen aan kindermarketing op school? In plaats van een gezond ontbijt krijgen de basisscholieren brood met volle margarine, hagelslag, zoute smeerkaas en sinaasappelsap uit een pakje. Groente en fruit komen in het ontbijtpakket niet voor. Kindermarketing voor ongezonde producten is medeverantwoordelijk voor de huidige obesitasepidemie:
85 procent van de kinderproducten is te zoet, te vet of te zout. Kinderen en hun ouders zijn vrijwel nergens beschermd tegen de uitgekiende marketingtechnieken van voedselbedrijven. Nu dringen ze ook onze scholen en kinderdagverblijven binnen. Voedselwaakhond foodwatch is een  e-mailactie opgestart tegen het Nationaal Schoolontbijt. Doe mee aan de emailactie
Samen vragen we de overheid om reclame op scholen in alle gevallen ter verbieden.

_____________________________________________________________________________

Ons gesprek met Astrid Janssen van de VNG, projectleider decentralisatie Jeugdzorg

Op 26 september hebben we, uitgenodigd n.a.v. onze brief, een onderhoudend gesprek gevoerd met Mevrouw Astrid Jansen Projectleider decentralisatie Jeugdzorg bij de Vereniging Nederlandse Gemeente in Den Haag. De ontvangst was hartelijk, warm  en open. Het doel was duidelijk:  "kennis en ervaring met elkaar delen". We zijn uitgenodigd omdat de aanbevelingen die wij in onze brief hebben geschreven, hen aanspreekt. Zij hebben dezelfde doelen voor ogen. Het gesprek was van meet af aan duidelijk, de decentralisatie gaat komen. Astrid Jansen ziet hiermee een kans om de zorg aan kinderen te verbeteren. Er is sprake van tweerichtingsverkeer, want wij zien, naast alle zorgen die we in dit gesprek nogmaals uiten, ook de voordelen die Astrid benoemd. Er moet meer samenhang in de regio komen,  eigen kracht, verbinding. Met name de manier van communiceren, niet over zoveel schijven, indien mogelijk de regie bij ouders en kind laten. Jeugdzorg beter van kwaliteit, dichter bij het kind en minder regeldruk. Men weet wel hoe dingen te verbeteren, het moet in invulling krijgen, een kans, waarvoor daadkracht nodig is, aldus Astrid Jansen. Zij vraagt ons, i.v.m. onze vraag in de brief  om een ouderplatform te creëren, om mee te denken. "Hoe bereiken we de ouders om hun ervaringen in te brengen – om zich betrokken te voelen "?

Wil jij  meedoen , tijd vrijmaken,  of weet je iemand,  om dit praktisch mee tot uitvoering te brengen? Stuur een bericht in contact

Wij denken hierbij aan een platform, waar ouders terecht  kunnen met hun  ervaringen over jeugdzorg en onderwijs. Wat is/was de situatie? Wat had je graag (nu of terugkijkend )  anders gezien. Wat werkt wel?  Wat heb je werkelijk nodig...waarloop je tegenaan?
Dit om tot oplossingsgerichtheid te komen, het welzijn van het kind centraal te stellen.

Astrid Jansen vond het zichtbaar mooi dat wij ook een afspraak met Loes Ypma en was m.i. benieuwd wat daar uit zou komen...

Ons gesprek met Loes Ypma, tweedekamerlid PvdA, Primair en Speciaal Onderwijs, Passend Onderwijs, Jeugdzorg

We konden op onze gemakje van het VNG gebouw naar Plein 2 lopen om vervolgens in gesprek te gaan met Loes Ypma. Zij liet lang op zich wachten. Zij verontschuldigde zich hiervoor, het bleek dat ze ook nog ziek was. Het gesprek, dat open en hartelijk verliep, moest in een sneltreinvaart.

Loes Ypma geeft duidelijk aan dat het valse hoop is om te verwachten dat de transitie niet doorgaat zoals in hoofdzaken is voorgelegd. In een rap tempo geeft ze aan waar ze voor gaat
• Het kind moet op de eerste plaats staan. lees verder

___________________________________________________________________________

Kritisch blijven
Op dit moment liggen nog niet alle besluiten vast omtrent de decentralisatie Jeugdzorg naar Gemeenten.  Diverse organisaties en personen voeren acties om zaken, die we benoemd hebben in de mail naar Loes Ypma na ons gesprek met haar, opnieuw onder de aandacht te brengen.

Ook wij zijn nog lang niet op alle fronten gerustgesteld, zeker niet wat betreft de priviacy.
zie indringend artikel in de Volkskrant: De overheid komt verder achter de voordeur dan ooit. En dit virtueel praktijkvoorbeeld dat we toegestuurd kregen van een Jeugdpsychiater.

___________________________________________________________________________

 RoerOmFair2013

Kom ook naar de vierde duurzame dag in Roermond, Roerom Fair wordt morgen, zondag
10 november 2013 van 10.00 tot 16.30 uur, gehouden.

Duurzame en energiebesparende oplossingen voor uitdagingen van NU. Leer eenvoudig keuzes maken die goed zijn voor onze toekomstige generatie.
Frans en ik zijn aanwezig met Aqua Elisa vitaal water en de boekjes Kinderen met een Boodschap.

Voor kinderopvang (met leuke activiteiten) is gezorgd, dus je kunt rustig een aantal uur rondneuzen. De toegang is  gratis. Vergeet ook vooral niet je kapotte spullen mee te nemen om die onder deskundig toezicht zélf te repareren in het Repair Café! Diverse bandjes zorgen gedurende de dag voor gezellige muziek.  Alle info vind je hier

_______________________________________________________________________________

zon smileyWist je dat?

*Kleutertoets niet wettelijk verplicht wordt!We ontvingen deze week het goede nieuws ; "Eindelijk een eerste grootse overwinning"!!
 aldus de Werk-/Steungroep Kleuteronderwijs Meer info

*Vanaf augustus 2014 zijn scholen door de wet op passend onderwijs verplicht voor iedere leerling die zich aanmeldt een plek te regelen. Maar bijna 60 procent zegt daar niet toe in staat te zijn Meer info

*Dat het a.s. maandag de elfde van de elfde is. Dat deze traditie meer betekenis heeft dan menigeen weet? De sleutel van de gemeenten wordt overgedragen aan het volk...de rollen worden omgedraaid...het is van de zotte!

 

In Liefde en dankbaarheid!

 

buddha spreuk

  

kinderen


Burgerinitiatief Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!

Christoffel is de beschermer
van het kind en de reiziger.


 >>Teken hier! <<


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief
gelezen en ondertekend?

Dankjewel...voor het verbinden, versterken en zichtbaar maken!

Help mee: Stuur deze oproep door aan
eventueel andere geïnteresseerden.

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Verbinden


Het fundament waarop de neutrale Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God
neutraal en (h)eerlijk

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl


© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}