Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk hem hier in de browser.

Campagne 'Onze Kinderen zijn de Toekomst'

Nieuwsbrief 12 maart 2013

OKZDT: Verbindend, inspirerend, ideeën, hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

In deze nieuwsbrief:

  • Recente intentie/reacties
  • Landelijke Meeting Dag van het Geluk
  • Trainings- en lesmateriaal
  • Brieven naar de overheid
  • Blog van Levi "Verdomd Alleen, en dan..."
  • Blog Ingrid: "Geef nooit op"
  • Kindervoeding en Neuromarketing
  • Vrije geest

Recente hartverwarmende intenties/reacties van deelgenoten in het Christoffel Appèl

* Kinderen zijn de toekomst, het goede voorbeeld geven is aan de ouders. Wanneer een kind overal en altijd zichzelf kan en mag zijn, daarbij alle emoties uit,  zal het nooit geblokkeerd zijn.

* Leren doen we overal en altijd, alleen niet op het moment dat de leraar het wil en evenmin op die ene manier.

Dankzij vruchtbare samenwerking,  kunnen we mededelen dat al onze plannen voor 2013, zie nieuwsbrief van 26-12-2012 volop in uitvoering zijn.

Trainings en lesmateriaal ontwikkelen  voor onderwijs van een nieuwe Tijd. Het fundament is zo goed als gelegd, het begin is gemaakt. We hebben nog veel uit te werken, een mooie weg te gaan. Waar we op dit moment naar op zoek zijn, is iemand die  kan tekenen. Iemand die figuurtjes/poppetjes kan tekenen steeds dezelfde met  verschillende taken/acties/uitdrukking. Voel jij je geroepen, of ken je iemand die dit graag wil doen, neem dan even contact met ons op.

Landelijke Meeting "Alle kinderen gelukkig in het onderwijs"

Het nastreven van geluk in het onderwijs is een fundamenteel menselijk doel. Jij maakt het verschil!

Op Woensdagavond 20 maart 2013, op de eerste Internationale dag van het Geluk zet de St. Maartenschool te Ubergen (bij Nijmegen) de deur voor ons open. De presentatie is in handen van:

*José Jansen-Gülen, leerkracht ROC, docente van het jaar 2010/2011

*Levi van Dijk, leerling ROC Nijmegen, MBO, voorheen speciaal onderwijs

*Ingrid Rouleaux, moeder, auteur, initiator OKZDT

We zetten die avond, naast de lezingen, een aantal boeiende stellingen neer, om met elkaar in gesprek te kunnen gaan. We hebben al een flink aantal aanmeldingen ontvangen, fijn om met elkaar te verbinden! Er zijn nu nog plaatsen beschikbaar: informatie en aanmelden.

Met dank aan Albert de Louw van Spiegelbeeld en Marco van den Oever van Aquarius voor het plaatsen van ons persbericht.

Levi van Dijk heeft een dierbare  vriendin van hem  geholpen  met het maken van een  boekje over geluk, speciaal voor de dag van het Geluk. De boekjes worden op onze de  Landelijke Meeting cadeau gegeven.

Christoffel Appel

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!


Christoffel is de beschermer van het kind en de reiziger.

Teken hier!

Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief al ondertekend?
Stuur dan deze oproep door aan zoveel mogelijk bekenden, familie en collega’s.

Bedankt voor het verbinden!

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Maak water vitaal

aquaelisa

Zuiver uw kraanwater voor een positieve uitwerking op uw gezondheid.
Meer informatie..

Blogs en inspirerend filmpje

blog-levi"Verdomd alleen, en dan..."

Levi heeft een blog geschreven... Mijn vriendin zit iedere dag, zeven dagen per week binnen op haar woongroep omdat dagbesteding nog niet is gerealiseerd. Ze is daar alleen, er is geen aanspraak en contact is ver te zoeken, lees de blog "Verdomd alleen, en dan..."

 

 

never-give-upGeef nooit op!
Aansluitend op de blog van Levi, Je hebt iemand nodig die in je gelooft...
Lees de blog van Ingrid  "Geef nooit op en bekijk een bijzonder inspirerend filmpje", Lees de blog "Geef nooit op..en bekijk een bijzonder inspirerend filmpje"

 

Positieve kennis en ervaringen delen in de LinkedIn groep

nieuwsbrief-2013-03-1Een belangrijk  aandachtspunt van ons  is, iedereen de mogelijkheid te geven om mee te communiceren of vragen te stellen,  onderlinge positieve kennis en ervaringen uit de praktijk bij elkaar onder  de aandacht brengen, elkaar enthousiasmeren en ondersteunen, leren, delen, vermenigvuldigen.

In onze LinkedinGroup is hier alle ruimte voor. Het aantal leden is
ook de afgelopen maand weer flink toegenomen. Zo kunnen ondertekenaars/deelgenoten van het Christoffel Appèl e.a.,  ervaringsdeskundigen en professionals heel gemakkelijk met elkaar  in contact worden gebracht.
En dat gebeurt met veel passie! Neem vrijblijvend een kijkje en meld je desgewenst ook aan!

Brieven naar de overheid

In onze vorige nieuwsbrief  zijn we uitgebreid ingegaan op de ontwikkelingen rondom
de Citotoets en het feit dat Kinderopvang in Nederland in handen is gevallen van buitenlandse investeerders met alle gevolgen van dien.

Inmiddels zijn we tot actie overgaan  naar de overheid:

*Brief aan Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, t.a.v. Dhr. S. Dekker, staatssecretaris van onderwijs cultuur en wetenschappen, aan de Tweede Kamerleden

Betreft: Cito-toets en signalen van kinderen, ouders en professionals

Geachte heer Dekker,

Via de media vernamen wij uw reactie n.a.v. het lekken van een deel van de Cito-toets op marktplaats: U heeft aangegeven al langer ontevreden te zijn over de inhoud van de toets, het feit dat deze niet op alle scholen verplicht is. Uw voornemen is om de Cito-toets te vervangen door een centrale eindtoets, waarover u zelf de regie voert.

Vandaag 7 maart,  lezen wij in de krant dat de Cito-scores openbaar worden en u geen juridische mogelijkheden ziet om publicaties van de gegevens tegen te houden.

Wij, ouders, leerkrachten, studenten, I.B., besturen, vernieuwers in het onderwijs e.a.,  vrezen, dat het Cito in dat geval... Lees de brandbrief 

*Brief aan Minister Lodewijk-Asscher, aan de Tweede Kamerleden

Betreft: Kinderopvang in Nederland

Geachte heer Asscher,

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van een uitzending van De Slag om Nederland1 , 21 januari 2013 ... Lees de brandbrief

* Ook hebben wij de brandbrief van Oudersonline naar tweedekamerleden en vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteund.

Wij spreken onze ernstige zorg uit over de voorgenomen afschaffing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet, zoals vermeld op pagina 56 van het Regeerakkoord VVD-PVDA:  . Het afschaffen van art. 13 Zvw zodat selectieve inkoop wordt ondersteund, het uitsluitend verplicht verzekeren van zorg uit het basispakket via de naturapolis. Lees verder

Inmiddels heeft Independer een zorgpetitie opgestart, wil je opkomen voor je recht, teken hier

Opmerkelijk....

nieuwsbrief-2013-03-2Kindervoeding en Neuromarketing

De uitzending van Zembla  over de zoete verleiding van suiker drukt ons  weer met de neus op de feiten. Je zou mogen verwachten dat vooral met kindervoeding zeer zorgvuldig wordt gekozen welke ingrediënten er voor een gezond voedingspatroon in producten verwerkt worden.
Het tegendeel is bewezen. De discussie over wetgeving rond kindermarketing voor ongezonde producten sleept al jaren voort. Ondertussen blijft het aantal kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas stijgen. Zowel de voedselindustrie als de overheid doen volstrekt onvoldoende om de gezondheid van de jeugd te beschermen. Voedselfabrikanten ondermijnen de invloed van ouders op de gezondheid van hun kinderen stelselmatig via marketingstrategieën en misleidende gezondheidsclaims.

Lees verder en teken de petitie voor een gezond aanbod & een verbod op marketing voor ongezonde kindervoeding

Debat over het spanningsveld tussen Geloof en Wetenschap

Eind maart organiseert de Universiteit van Maastricht  een debat over het spanningsveld tussen Geloof en Wetenschap. Hoog leraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck neemt daaraan deel. Hij legde onlangs  legt zijn functie neer als directeur van het Maastrichtse onderzoekinstituut

Caphri. Aanleiding is de ophef over een interview met de E.O. Daarin zegt Onno van Schayck dat hij 25 jaar geleden tijdens gebedsgenezing een wonder van God heeft gezien: het been van een man groeide spontaan aan. Op röntgenfoto's kon je zien dat er groei had plaatsgevonden. Hij kan de bewijzen niet meer voorleggen, de foto's zijn onvindbaar. Vanwege de media-aandacht heeft hij,  na zorgvuldig afwegen, besloten zich terug te trekken als directeur van  CAPHRI. Hij blijft wel aan als hoogleraar. De wetenschappelijke integriteit en de kwaliteit van zijn wetenschappelijk werk zijn nooit in het geding geweest. Het College van Bestuur van de UM laat weten dat het Van Schaycks beslissing betreurt.

We hopen van harte dat dit debat meer begrip voor beide kanten van het leven opbrengt, en bijdraagt aan het bouwen van een brug tussen spiritualiteit en wetenschap.

nieuwsbrief-2013-03-4

Ik ben een vrije geest
Niet gebonden aan een religie,
godsdienst of overtuiging.

Alles komt vanuit mijn Zijn
In Liefde en licht
vanuit mijn hart.

Het fundament waarop de campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl

© Ingrid Rouleaux | Aanmelden |  {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}