Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk hem hier in de browser.

Campagne 'Onze Kinderen zijn de Toekomst'

Nieuwsbrief  5 oktober 2012

OKZDT: Verbindend, inspirerend,  ideeën , hoopgevend.
Stuur deze brief door naar een vriend.

In deze nieuwsbrief:

  • Recente reacties op het Christoffel Appèl
  • LinkedIn-groep OKZDT
  • Thuiszitters - geen kind wil buiten de boot vallen
  • Levi van Dijk stelt zich voor
  • Duurzaam onderwijs
  • De week van de opvoeding
  • Stuur je wens de wereld in
  • Agenda
  • Een groep vastberaden geesten

Recente hartverwarmende reacties van deelgenoten in het Christoffel Appèl

"Als directeur van een kindercentrum ondersteun ik dit initiatief en bouw ik graag mee aan een wereld waarin kinderen zich spelend en lerend mogen ontwikkelen. Worden wie je al bent!"

"Werk in het S.O. en ben hier de hele dag mee bezig... dat kinderen weer gaan geloven in zichzelf, ze zijn geworden wat de buitenwereld van ze vindt: dat rotjoch, dat vervelende kind..."

"Stralende kinderen en jongeren, die zich gezien en gehoord voelen, zich kunnen ontwikkelen om hun rechtmatige plek in te nemen om al hun talenten te laten bloeien en de nieuwe maatschappij te creëren."

"Wat een prachtig initiatief en wat sluit die mooi aan bij mijn missie om kinderen en ouders weer dichter bij hun eigen hart, verlangens, gevoelens en wensen te begeleiden!"

"Laat een kind het beste uit zichzelf kunnen halen, wat dat ook is en op welke manier dit ook bereikt kan worden, het gaat om zijn of haar geluk!"

LinkedIN – groep voor deelgenoten en sympathisanten van OKZDT

Op 3 oktober mochten we de 400ste deelgenoot/sympathisant
in onze LinkedIn-groep verwelkomen. Het aantal deelgenoten groeit met de dag. De verbinding met onze Linkedgroep biedt
de mogelijkheden om je voor te stellen aan deelgenoten van OKZDT (Wie ben je, wat doe je, wat beweegt je?) en inhoudelijk en  inspirerend met elkaar te discussiëren over het heel houden van onze kinderen en de daarbij behorende bewustwording van de volwassenen om hen heen.

Thuiszitters  - geen kind wil buiten de boot vallen!

We krijgen van ouders reacties die allemaal hetzelfde hebben meegemaakt, namelijk dat hun kind niet naar school kon of mocht en vervolgens met allerlei instanties in de clinch lagen
om wat te bereiken.

Een van de ouders is Bram Dobbelaar, vader van een gehandicapt kind. Tijd om binnen OKZDT aandacht aan deze veel te grote groep (o.a. hoogbegaafde, hooggevoelige, gehandicapte, dyslectische, gelabelde) kinderen te besteden.

Geen Kind wil buiten de boot vallen.... lees de blog van Ingrid.

Levi van Dijk zit in een denktank van thuiszitters. Sinds kort neemt hij deel aan ons Team. Speciaal voor OKZDT heeft hij een overzichtelijk en inspirerende blog geschreven over thuiszitters, definitie, de beleidscontext, het gevoel, oplossingen en wens.

Maak kennis met Levi en lees zijn interessante artikel over thuiszitters.

Duurzaam onderwijs – in gesprek met kinderen worden oplossingen geboren.

10 oktober 2012 is de dag van de duurzaamheid.
De hartenkreten uit de monden van onze kinderen betreffende een duurzame wereld houden me bezig. Ook zij hebben veel vragen over milieu, klimaat en energie. Sommige kinderen geven duidelijk aan dat zij later met de scherven zitten... Wie leert en steunt hen om de wereld te verbeteren? Wie zorgt ervoor dat zij onderwezen worden om een duurzame en gezonde toekomst op de bouwen? Het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven bekommeren zich nauwelijks.. Lees verder

Stuur je wens de wereld in op 12-12-12 World Day of InterConnectedness

Er zijn inmiddels 10 aanmeldingen binnengekomen. We hopen natuurlijk dat nog meer, heel veel kinderen mee mogen doen. We willen iedereen bedanken die de uitnodiging doorstuurt. Bijzondere dank gaat uit naar Lotje Vromans, die uren bezig is geweest met het verzamelen van email adressen en versturen van de uitnodiging naar scholen en kinderdagverblijven in Zuid-Holland.. haar persoonlijke intro is hartverwarmend:

"Een hele goedemiddag, Ik wil jullie graag deze uitnodiging sturen met de vraag of jullie mee willen doen aan World day of Interconntedness. Of te wel stuur je wens de wereld in. Het zou waanzinnig zijn als alle kinderen/leerlingen van jullie school, meedoen aan deze dag, op jullie eigenzinnige, creatieve manier. Zie jullie aanmelding met liefde tegemoet. Zelf ben ik werkzaam op een kinderdagverblijf en kreeg de mogelijkheid om uitnodigingen te versturen voor dit fantastische project. Zoals jullie lezen ben ik heel enthousiast over deze wereld dag. Warme groet Lotje Vromans"

Week van de opvoeding Van 1-7 oktober 2012

Voor het opvoeden van een kind heb je een heel dorp nodig, wordt wel eens gezegd.. het grootbrengen van kinderen heeft zoveel facetten. Mijn boek heet niet voor niets "een bundeling van positieve kracht rondom het kind".. In het kader van de week van de opvoeding wil ik jullie naast dit boek ook verwijzen naar het praktische boek "Positief Opvoeden, hoe kinderen zich Spiegelen" ook in voordeelcombi sets verkrijgbaar.

Agenda

Rondetafelgesprek:
24 oktober 2012, woensdagmiddag van  14.30 -16.30 uur kan je aanschuiven bij het rondetafelgesprek bij Ingrid in Roermond. Van te voren wel even via de mail aanmelden.
i.v.m. het aantal plaatsen! Kosten € 10,00 incl. koffie/thee.

Lezing/bijeenkomst:
15 november 2012, donderdagavond in Herten (bij Roermond) tijdens de eerste bijeenkomst van HARTverwarmendWIJS in Limburg, geef ik een lezing "Onderwijs & Bovenwijs, vanuit je hart leven is slimmer dan je denkt!" En je kan nog meer verwachten, hopelijk zie ik je daar! Alle info vind je in agenda

Lezing/bijeenkomst:
20 november 2012, dinsdagavond in Rotterdam.
Je bent van harte welkom om die avond mijn lezing bij te wonen en  kennis te maken met de visie van een nieuwe school in Rotterdam OBS De verbinding, waar ik ambassadeur van ben. Het belooft een inspirerende avond te worden. Alle info over mijn lezing "werken vanuit het hart met verstand in het onderwijs" en over OBS De Verbinding vind je in agenda

 

Christoffel Appel

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van de Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!


Christoffel is de beschermer van het kind en de reiziger.

Teken hier!

Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief al ondertekend?
Stuur dan deze oproep door aan zoveel mogelijk bekenden, familie en collega’s.

Bedankt voor het verbinden!

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Maak water vitaal

aquaelisa

Zuiver uw kraanwater voor een positieve uitwerking op uw gezondheid.
Meer informatie..

Een groep vastberaden geesten

die voortgestuwd worden door een
onblusbaar geloof in hun missie
kunnen de loop van de geschiedenis veranderen
de toekomst van onze kinderen
en de wereld beter maken

 

Het fundament waarop de campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken. Lees hier meer over..


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God

Kinderen met een boodschap

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Engelenkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze webwinkel: www.babyfuture.nl

© Ingrid Rouleaux | {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig je aanmelding{/modify}