Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Campagne 'Onze Kinderen zijn de Toekomst'

Nieuwsbrief 20 juni 2012
wat later dan je van ons gewend bent, extra feestelijk met veel nieuws en actie

We zijn in een nieuw jasje gestoken en onze kleinkindjes zijn geboren!

Beschuit met roze en blauwe muisjes

In deze nieuwsbrief:
 • Reactie op het Christoffel Appèl
 • Nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie
 • De geboorte van onze twee kleinkindjes
 • Vrijheid van Onderwijs
 • Steve Jobsscholen
 • Bezuinigingen PGB en PO teruggedraaid
 • Meer over de Cito-toets
 • Meester Kanamori komt op naar Roermond
 • Onze kijk op mobiele apparatuur is veranderd
 • Faillissement van boekdistributeur Libridis
 • Niet gevaccineerde kinderen veel minder vaak ziek
 • Onze kinderen en de Opiumwet
 • Plezier in ecologisch tuinieren in gezin en op school
 • Gedicht Lief klein kind "Jij en ik en Ik en jij"

Reactie op het Christoffel Appèl

"Dit is de échte wereld die jullie laten zien. Een wereld die over regeringen, culturen, religie, kleur en afkomst heen, de handen uitstrekt naar elkaar. Wat een warm gevoel geeft het dat ik zo maar uitgenodigd word om hier deelgenoot van te worden."

Nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie

Binnen de snelle ontwikkelingen en groei van "Onze Kinderen zijn de Toekomst" zijn wij toe aan een nieuw jasje. Zoals je ziet is de lay-out van onze nieuwsbrief veranderd. Ook onze website wordt vernieuwd. Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief. Met plezier hebben Laura Akyüz-Nieuwenhuis en ik samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Achter de schermen wordt sinds kort ook gewerkt aan lesmateriaal voor scholen en hartverwarmend onderwijs gebaseerd op Universele verbindingen, (met mijn boek De Verbinding met God als leidraad).

We gaan ons nog krachtiger organiseren en zullen je tijdig van alle updates op de hoogte houden.

Op 12-12-12 op World Day of InterConnectedness organiseren we weer "Stuur je wens de wereld" in, ook daarover meer als onze nieuwe website klaar is.

De geboorte van onze twee kleinkindjes in juni 2012, twee "tweelingen"

hartjes2012 is voor ons in alle opzichten een bijzonder jaar... de maand juni in het bijzonder. Onze kleinzoon Jamie is geboren op 12-06-2012, en onze kleindochter Bo kwam twee dagen later op 14-06-2012 ter wereld. Onze kleine wondertjes hebben ons allen verrast, de een drie weken vroeger en de ander 9 dagen later dan gepland.

Zodoende werd onze oudste zoon als eerste vader.. en zijn ze allebei in het sterrenbeeld "Tweeling" geboren, alsof de kindertjes het met elkaar afgesproken hadden. Het bevestigt weer dat als er kinderen in het spel zijn: laat je planning maar los. Wij zijn dankbaar dat ze gezond ter wereld gekomen zijn en genieten met volle teugen van de baby's en de belevenissen van hun kersverse ouders.

Op onze Facebook pagina staan foto's van de pasgeboren Bo en Jamie. Er zijn al direct diverse felicitaties en lieve reacties geplaatst, waarvoor onze hartelijke dank.
Vind je onze pagina meteen 'leuk'?

Christoffel Appèl

Kinderen van Nu willen opvoeding, onderwijs en zorg van een Nieuwe Tijd.

Uw stem telt mee!


Christoffel is de beschermer van het kind en de reiziger.

Teken hier!


Heb je dit Landelijke Burgerinitiatief al ondertekend?

Stuur dan deze mail door aan zoveel mogelijk bekenden, familie en collega’s.

Bedankt voor het verbinden!

Campagne website

Lees hier meer over de campagne, bekijk de filmpjes, lees onze columns en plaats een reactie.

Lezingen / workshops

We geven op aanvraag workshops en lezingen. Het is ook mogelijk om rondetafelgesprekken te houden op scholen, instellingen of op initiatief van ouders en grootouders.

Maak water vitaal

aquaelisa

Zuiver uw kraanwater voor een positieve uitwerking op uw gezondheid.
Meer informatie..


Vrijheid van Onderwijs

Een belangrijke stap naar onderwijs van een Nieuwe Tijd. Opnieuw richten we ons tot de overheid, dit keer betreft het wijzigingsvoorstel voor artikel 23 in de Grondwet over Vrijheid van Onderwijs.

Onze brief/mail naar de tweedekamerleden: De school van de toekomst is.. Lees verder..

Na de verkiezingen zullen we deze brief ook naar de nieuwe kamerleden versturen.

Steve Jobsscholen

Steve Jobs ScholenOp uitnodiging heb ik op 23 mei j.l.  het congres bijgewoond in Maarssen. De o4nt community geeft ook aan dat het huidige onderwijs tientallen jaren achterloopt.. en wil hier op korte termijn verandering in brengen.  De belangstelling was enorm en er werd stevig gebrainstormd.

Er zijn een flink aantal overeenkomsten met onze visie. In een persoonlijk gesprek met Luc de Vries, een van de initiatoren, heb ik aangegeven ook graag een steentje bijdragen te in de vorm van hartverwarmend onderwijs gebaseerd op de Universele Verbinding (met mijn boek De Verbinding met God als leidraad).. Ontdekken, zelf ervaren en meervoudige intelligentie volledig tot ontwikkeling brengen, daar mogen de Universele Wetten niet in ontbreken.
Tegelijkertijd heb ik in dit gesprek  onze zorgen geuit: het is zaak dat er goed gekeken wordt naar het effect van straling op kinderen en hoe we hier mee om dienen te gaan.

We volgen de o4nt community op de voet en houden persoonlijk contact. Zeer positief vind ik het feit dat de initiatiefnemers hun ervaringen ook met andere scholen willen delen.

Bezuinigingen PGB en PO teruggedraaid

pgbDe bezuinigingen voor 2013 op het PGB en Passend Onderwijs worden teruggedraaid (akkoord van D66, Groen Links, CDA, VVD en Christen Unie). Er was al sprake van ontslagen, dit zal voor zover mogelijk teruggedraaid worden. Het is afwachten af wat er na de  nieuwe verkiezingen gaat gebeuren.  Wij blijven aandacht schenken voor een steviger ouderpositie!

Meer over de Cito-toets

CitoDe Tweede Kamer gaat beslissen over het al dan niet controversieel verklaren van het wetsvoorstel over de verplichtstelling van de CITO toets als verplichte eindtoets voor het basisonderwijs. De VBS ( Vereniging Bijzondere Scholen) heeft de Kamer met klem verzocht dit wetsvoorstel controversieel te verklaren.. Lees verder

 

Meester Kanamori komt op 10 september naar Roermond!

kanamoriIn 2004 zag ik de documentaire Children full of Life van de Japanse leraar en was geraakt, en dacht zo heb ik onderwijs in mijn gedachten. Toen ik de Campagne begon, zocht ik naarstig op internet, want wat wilde ik dit filmpje graag op onze website hebben en ik had slechts een video-opname. Dit jaar kwam deze documentaire weer op ons pad..en nu.. Mr. Kanamori komt naar Roermond! Ik heb direct een kaartje via iriz.me gekocht! Wellicht ontmoet ik je daar...

Mr. Kanamori komt tussen 3 en 12 september ook in  Rotterdam, Amsterdam Eindhoven, Heerenveen, Groningen, Hengelo en Arnhem aan, kaarten zijn de bestellen bij Het Kind

Onze kijk op mobiele apparatuur is voor altijd veranderd

ZemblaNederland is op 1 juni 2012 wakker geschud, dankzij de uitzending "ziek van je mobieltje" van ZEMBLA/VARA. We ontdekken dat we mijlenver achterlopen bij andere Europese landen om onze bevolking te beschermen tegen de risico's van elektromagnetische straling.'De Nederlandse bevolking heeft het recht te weten waarom Belgen en Fransen verteld is hun kinderen tegen straling te beschermen

In onze linkedin group kan je de discussie van onze leden over dit onderwerp volgen.

Ook een strop voor ons, faillissement van boekdistributuur Libridis

LibridisDeze week werd bekend dat er geen sprake van doorstart meer is. Een bedrijf met meer dan 220 medewerkers, een begrip in Nederland. Ook voor ons een strop, Libridis is onze distributeur naar de boekhandel. De tegoeden worden niet meer uitbetaald en de kans dat we de boeken die we in consignatie bij Libridis hebben staan, terugkrijgen is erg klein. Daarnaast hebben we een flink bedrag betaald voor het distribueren, terwijl de dienst wegvalt.

* Voorlopig kunnen boekhandelaren en kopers derhalve alleen rechtstreeks bij onze Uitgeverij Babyfuture terecht.

Niet gevaccineerde kinderen veel minder vaak allergisch en ziek

NVKPEllen Vader: Over het algemeen heerst de overtuiging dat vaccinaties een belangrijke bijdrage leveren aan de volksgezondheid en dat mensen hierdoor minder vatbaar zijn geworden voor ernstige aandoeningen.

Een nieuw onderzoek door Vaccine-injury maakt korte metten met deze overtuiging door aan te tonen dat niet-gevaccineerde kinderen veel minder vaak getroffen worden door allergieën, auto-immuun ziekten, neurologische problemen, endocriene aandoeningen en andere ziekten dan kinderen die wel gevaccineerd zijn.. Lees verder

Onze kinderen en de Opiumwet

RitalinEllen Vader: Vorige week (13 juni) was Minister Schippers zo verstandig de levensgevaarlijke stof methylamfetamine 4-Ma als verboden middel op de lijst I van de Opiumwet te plaatsen wegens acuut gevaar voor de volksgezondheid.

MAAR: al vanaf 1976 wordt Ritalin voorgeschreven aan 'hyperactieve' kinderen vanaf 6 jaar. Methylfenidaat dat tot dezelfde familie als deze 4-Ma behoort, op dezelfde lijst I staat en onder het mom van 'medicijn' aan kinderen wordt verstrekt. Ritalin wordt in het zelfde rijtje genoemd als: speed-heroïne-cocaïne-ecstasyamfetamine en LSD. Onze zorgkinderen, bewust gedrogeerde junkies. Begrijp wie begrijpen kan...
Lees verder Fernand Haesbrouck's blog

Plezier in ecologisch tuinieren in gezin en op school

Ecologisch tuinierenHet buitenleven is zo bijzonder, met de natuur verbinden geeft energie. Wie mijn boeken gelezen heeft, weet dat Frans en ik graag tuinieren en dat doen we ecologisch, zonder is immers gezonder! Wij zijn lid van Velt (Leudal), een van oorsprong Belgische organisatie op gebied van ecologisch tuinieren, die in korte tijd flink groeit binnen Nederland. Lees meer..

Lief Klein Kind..Jij en ik en Ik en jij

Ik kan jouw leven niet voor je leiden
Je beschermen voor de schaduw in jouw bestaan
Het is aan jou om je hiervan te bevrijden
Maar ik bied je graag mijn open handen aan

Ik kan je niet beloven dat jouw droombeeld werkelijk wordt
Jouw verlangens zijn vaak gebaseerd op geloof in tekort
Ook kan ik je niets geven wat jij niet reeds van binnen kent
Maar als je met mij mee gaat laat ik je voelen wie je werkelijk bent

Lief Klein Kind.. Jij en Ik en Ik en Jij

Dit gedicht ontvingen we van Carla en Paul (To Bee en Opera Familia) die tijdens onze Ceremonie op 10-10-10 gezongen hebben. De titel is niet de oorspronkelijke, maar een eigen invulling.


Het fundament waarop de campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst" is gebaseerd,
is beschreven in deze 3 boeken.


Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

De Verbinding met God

Kinderen met een boodschap

Positief Opvoeden, hoe
kinderen zich spiegelen,
Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Inzichtkaarten, het boek over Magnesium en meer..

Bestel in onze boekenwebwinkel: www.babyfuture.nl