Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Nieuwsbrief 4 november 2011

De herfst heeft zijn intrede gedaan, met al haar kleurenpracht. De bomen laten hun bladeren vallen. Samen vormen ze een zacht tapijt op de aarde. Een nieuwe cyclus van loslaten en rust alvorens weer tot bloei te komen ... ritmes van het leven.

Kinderen krijgen veel, maar krijgen ze ook wat ze nodig hebben?

De intentieteller van het Landelijke Burgerinitiatief Christoffel Appèl tikt door ...

"Doe wat je kunt, met dat wat je hebt, daar waar je bent."
Petri Groendaal

Ik teken hier omdat de kinderen samen met ons meer recht moeten krijgen maar als het zo door gaat waar de jeugdzorg nu mee bezig is, gaat er een heleboel verdriet vloeien.
Hiltje de Haan

Als dit concept het uitgangspunt kan worden, kan het niet anders of het onderwijs wordt wat het hoort te zijn!
Iris van Liere

Fantastisch initiatief! Laten we samen een betere en mooiere wereld voorleven.
Mariska Danel

Niemand wil het kind van de rekening zijn!
Deze uitspraak komt van Herman van Veen. Zijn Foundation heeft het Christoffel Appèl vorig jaar op de website opgenomen.

OKZDT - Ieder zijn eigen weg, samen zijn we wijzer!

Het Christoffel Appèl is van ons allemaal!

Samen richten we ons op wat wel werkt.
Samen maken we ons vanuit hartsverbinding sterk.
Samen zorgen we ervoor dat het welzijn van het kind centraal staat

Alle kinderen verdienen gelijke kansen om hun eigen authentieke weg te vinden in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in balans.

De wereld veranderen, begint met respect voor wie jij bent en de ander is ... jij en ik maken het verschil!

Ruimte creëren voor creativiteit en leren van ervaringen,
Stimuleren van denkvaardigheden is een noodzaak

In ons Beleid en aandachtplan besteden we o.a. veel aandacht aan ruimte geven voor de werkelijke ontwikkelingsbehoefte en de creativiteit van het individu, het kind. De overheid laat weinig ruimte hiervoor in het onderwijs, is een terechte klacht van velen en daar willen we graag verandering inbrengen. Het systeem veranderen is nog niemand gelukt, geen enkele hoogleraar, geen enkele groepering. Onvoorstelbaar, maar realiteit ... toch geven we niet op, ook als anderen het wel doen.

Ondertussen lopen ouders en leerkrachten in een valkuil als ze zich achter deze klacht verschuilen, daarmee leg je de schuld en verantwoording buiten jezelf, buiten je gezin, buiten de klas, buiten de school, buiten de zorg.

Ouders staan voor hun gezin, leraren staan voor de klas, jeugdhulp verlening staat voor expertise op diverse hulpgebieden. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid bij te dragen om de belangen van kinderen voorop te stellen.

Dat vraagt om moed, respect, humor, gezond verstand en leiderschap.

Blijf het spelende kind in Jezelf zien. Ik citeer uit mijn boek "De verbinding met God"... wie zich niet kan voegen in het systeem, wordt gestraft, hoort er niet bij. Hij is een buitenbeentje en moet zich hierover schuldig voelen. Ik vraag God wat hij mij hierover wil vertellen? Mijn vraag wordt beantwoord: "Alleen door de grootste vrijheid, wordt de grootste groei bereikt. Alleen dan is groei mogelijk. Als je alleen maar iemand regels volgt, dan groei je niet, je gehoorzaamt slechts. Gehoorzaamheid is geen groei. De waarheid is dat de meeste mensen niet willen nadenken. Ze kiezen leiders, steunen regeringen, nemen godsdiensten aan, zolang onafhankelijk denken maar niet noodzakelijk is."

Meedenken, meedoen, delen, elkaar ontmoeten

De vele hartverwarmende reacties, verhalen, verzoeken en bijdragen die we van jullie, ouders grootouders- leerkrachten - hulpverleners - organisaties etc., achter de schermen ontvangen is overweldigend.

Via onze LinkedIn Group kunnen we aan al jullie waardevolle bijdragen handen en voeten geven. Het ledenaantal groeit met de dag. Het verheugt ons om te zien dat een aantal van jullie elkaar daar gevonden hebben om samen te werken, kennis en ervaring delen, dat hierdoor nieuwe inspirerende verbindingen tot stand komen.

Voor het uitwisselen van jouw kennis en ervaring, ideeën, jouw verhaal, jouw oproep voor onderzoek, vacatures gezocht en gevraagd, en het plaatsen van evenementen.

Join our linkedIngroup "Onze kinderen zijn de toekomst"

Je bent van harte welkom om:

Jezelf voor te stellen wie ben je, wat beweegt je - onder de discussie "even voorstellen aan de leden" (a.u.b. hiervoor geen nieuwe discussie opstarten - om het inhoudelijk en overzichtelijk te houden)Onder discussies - een discussie op gang te zetten m.b.t. kinderen/vrije tijd/opvoeding/onderwijs/zorgJouw activiteiten, evenementen onder Promotions te promoten (a.u.b. niet onder discussies - dan wordt het verwijderd)Onder Jobs kan je vacatures, vraag en aanbod plaatsenAlleen kennis tot je nemen en sympathisant zijn, mag natuurlijk ook!N.B. Je eigen linkedin profiel aanmaken is gemakkelijk - dat heb je dan wel nodig.

Om elkaar ook in levende leve te kunnen ontmoeten, kan je o.a. ook aan een van de rondetafelgesprekken bij Ingrid aansluiten en/of haar uit nodigen als spreker voor een evenement/workshop.

Actie voor scholen "Stuur jouw wens de wereld in" op 11-11-11

Tot nu toe hebben 16 scholen en dagverblijven zich aangemeld, daarmee zijn 8 provincies vertegenwoordigd, voor onze actie op World Day of InterConnectedness.

Geweldig dat zoveel kinderen mee mogen doen aan dit unieke moment van hartsverbinding met de wereld!

N.B. Er zijn een paar scholen/dagverblijven die geen ballonnen oplaten vanwege de kosten die het met zich meebrengt. Wij begroeten hun eigen creatieve invulling!

De deelnemerslijst en de officiële uitnodiging uitnodiging en voor dit unieke moment ontworpen gratis te downloaden rainbowkidswenskaart vind je hier.

Scholen en dagverblijven kunnen zich nog steeds aanmelden.

Het hartsverlangen om jezelf te mogen zijn en de daadkracht om dit te stimuleren neemt toe, wereldwijd. In Nederland hebben wij al een hoge mate van vrijheid. Het is aan ons of wij onze kansen hierin optimaal benutten en daarmee de wereld positief te beïnvloeden.

Doe zelf ook mee vanuit thuis of werk!
Jullie, alle kinderen en volwassenen, kunnen ook vanuit eigen omgeving een hartsverbinding maken, jouw wens kenbaar maken via Hyves (alle leeftijden),Facebook (vanaf 13 jaar) en Twitter

Interconnectedness heeft zelf ook een mooi programma samengesteld in het Mirror Center in Amsterdam, waaraan je gratis deel kunt nemen. Je kan kiezen uit33 activiteiten, in totaal is plaats voor 555 deelnemers.

Over de Streep ...

Herstelbericht: In de vorige nieuwsbrief maakten wij vermelding van de Doorbraak met Indra Visser ... dat zij bij Annemarie Hondema van Hartverwarmendwijs op school zijn geweest. Onze excuses ... het betrof het programma SAMEN over de brug, een in het Nederlands gegeven en aangepast aan de Nederlandse cultuur versie van "Over de streep", verzorgd door Laziena van Eck en Monique Fennis. Zij richten zich ook op positiviteit, houding, focus en het aller belangrijkste je bent goed zoals je bent bezig!!

Frans ik en waren op zondag 16 oktober j.l. op uitnodiging van Indra Visser aanwezig op het promofeest in Amersfoort van de Doorbraak en hebben meegedaan met het volledige programma. De openheid en de aandacht voor elkaar, de zware stukken waar sommige mensen nog inzaten, de veerkracht die tegelijkertijd zichtbaar was en het begrip voor elkaar, de begeleiding hierin, de positieve energie die het gaf, indrukwekkend!

We hopen dat zowel Samen over de brug als de Doorbraak vele scholen in Nederland over de streep haalt.

Passenderwijs
Op uitnodiging van Marije Boot van Passenderwijs heb ik woensdag 2 november j.l. deelgenomen aan hun zwermsessie en weer diverse mensen, voornamelijk uit het onderwijs ontmoet. Passend onderwijs ... wat werkt wel, concrete voorbeelden hoe het wel kan ... zeer inspirerend. Tot mijn grote verrassing heeft Marije het gedicht "Foute aandoening" uit Kinderen met een Boodschap voorgelezen. De volgende sessie zal naar verwachting in het voorjaar plaatsvinden.

Agenda

Op 11-11-11 willen we graag op een van de scholen aanwezig zijn, we zijn hierover nog in gesprek.

Het eerstvolgende rondetafelgesprek/ontmoeting met Ingrid
is gepland op woensdagmorgen 9 november 2011 van 10.00-12.00 uur in Roermond. Entree € 10,- incl. koffie en thee. Alleen mogelijk als er gereserveerd is, maximaal 6 personen.

Woensdag 16 november 2011 - eerste overleg met Jan Scheepers van ABL over het lespakket Zorg en Aandacht.

Zondag 20 november 2011 in Zeist: Ontdek en maak een Toverland, voor kinderen vanaf 6 jaar, ouders zijn ook welkom. Nieuwsgierig naar dit unieke avontuur? Info & opgeven. Avonturenland is een initiatief van Hein van Elteren.

Hoe herken en voorkom je sexueel misbruik?

We mogen onze ogen niet sluiten ... Waarom weet de ene instantie die met pleegkinderen te maken heeft, niet wat de andere doet ... Zembla, de uitzending van 28 oktober 2011 over kinderen sexueel misbruikt en mishandeld onder toezicht Van Jeugdzorg.

Roze van buiten, zwart van binnen
Dit boek van Tara De Leew, is meer dan de zoveelste getuigenis over sexueel kindermisbruik. Het onderscheidt zich van de bestaande boeken voor professionals en/of slachtoffers waarin theorie en praktijktips afwisselend worden voorgeschoteld aan een lezer die zich de vraag stelt: "als het allemaal zo simpel was". Taboedoorbrekend en liefdevol geschreven, een boek dat inzicht geeft in zowel de situatie en de beleving van het slachtoffer, de dader en de families eromheen.

Auteur: T. de Leew - u kan het boek hier bekijken en bestellen.

Ruimte voor nabijheid
Sarah Morton is een autistische jonge vrouw. Ik heb drie keer samen met haar een lezing gegeven. Zij heeft een bijzonder schrijftalent. Lees haar column Ruimte voor nabijheid.

Vader en zoon

Vader en zoon lopen in het bos.
Plotseling struikelt het jongetje ...
en omdat hij scherpe pijn voelt roept hij: Au ...
Verrast hoort hij een stem uit de bergen roepen: Au ...
Vol nieuwsgierigheid roept hij: Wie ben jij?
Maar het enige antwoord wat hij terug krijgt is: Wie ben jij?
Hij word kwaad en roept: Jij bent een lafaard!
Waarop een stem antwoord: Jij bent een lafaard!
Daarop kijkt hij naar zijn vader en vraagt: Papa, wat gebeurd hier?
Vader antwoord: Zoon let op! En roept vervolgens: Ik bewonder jou!
De stem antwoord: Ik bewonder jou!
Vader roept: Jij bent prachtig !... En de stem antwoord: Jij bent prachtig !...
De jongen is verbaasd, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is. Daarop legt vader uit: "De mensen noemen dit een ECHO", maar in feite is dit het LEVEN!
Het leven geeft je terug wat jij erin binnenbrengt.
Het leven is een spiegel van jou handelingen.
Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde !
Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid!
Als je begrip en respect wenst, geef dan begrip en respect!
Wil je dat mensen geduldig en respectvol met jou omgaan, geef hen dan geduld en respect!
Deze natuurwet gaat op voor elk aspect van ons leven.
Het leven geeft je altijd terug wat jij erin binnenbrengt.
Het leven is geen toeval, maar een spiegelbeeld van jou eigen handelingen.

wie in de spiegel kijkt en naar antwoorden zoekt, zal vinden...
wie vanuit zijn hart leeft ... zal de echo van liefde terug ontvangen

!

In liefde en dankbaarheid!

Wie zijn wij en wat is onze visie ... ambassadeurs, beschermheren, columns, nieuwsbrieven, lezingen, agenda volg de rondleiding op

www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Het Christoffel Appèl is van ieder die getekend heeft ... samen staan we sterk!

Mogelijk geïnteresseerden om je heen kan je zelf weer uitnodigen om het landelijk burgerinitiatief, waarin het welzijn van het kind centraal staat te tekenen op hetChristoffel Appèl.

JOIN our group op LinkedIn

berichten via Twitter

wordt lid van OKZDT op Hyves

vrienden op Facebook

"Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" - "Positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen" - "De Verbinding met God" - "Kinderen met een Boodschap" – deze boeken zijn ook in combinatie-voordeelsets verkrijgbaar

Leven met hooggevoeligheid, Ontmoet Jezelf, Fluisterkind, Ontwikkeling stimuleren, Engelenkaarten, inzichtkaarten en het boek over Magnesium

Lees meer/bestel in onze webwinkel www.babyfuture.nl

Je kan je hier persoonlijk aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief.