Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD

vrijdag, 25 februari 2011 00:00

Doorbraak in baanbrekend onderzoek: "voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD". Klachten verdwijnen bij 78% van de kinderen. Gevoel, verstand en ervaring telt!

Twee jaar geleden volgde EenVandaag wetenschapper Lidy Pelsser die destijds bezig was met het opzetten van een groot onderzoek naar de relatie tussen voeding en ADHD. Het onderzoek is nu afgerond en de resultaten zijn afgelopen weekend gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet. Pelsser bewijst dat met behulp van een dieet en een goede begeleiding van ouders ADHD bij 78% van de kinderen kan verdwijnen. Ook zijn medicijnen als Ritalin en Concerta niet langer meer nodig. Kijk naar de uitzending opeenvandaag.nl.

Ingrid Rouleaux: Ik heb het er regelmatig over met de vrouwen "van een bundeling van positieve kracht rondom het Kind", als we weer eens rond mijn keukentafel zitten. Hannie Ruinen schreef er een proefschrift over ... relatie gedrag en voeding. Ik kreeg meer inzicht toen onze jongste zoon heftige verschijnselen kreeg ... van ondernemend naar lusteloos, van een goede eter naar geen hap door de keel krijgen. We hebben het nu over 20 jaren geleden, als moeder begon ik mijn eigen plan te trekken toen de reguliere huisarts zei ... het is zichtbaar in zijn bloed dat er sprake is van een allergie, niets bijzonders, gewoon mee leren leven. Ik nam onze zoon op aanraden van een goede kennis mee naar een kinderarts die zich bezighield met voeding en homeopathie. Onze zoon veranderde na een dieet zonder melk, een homeopathisch middel en nog wat kleine aanpassingen weer in een jongen die een gezonde eetlust had en weer actief werd. Ik luisterde naar de adviezen van die kinderarts/homeopaat en kwam nog veel meer tot de ontdekking, ook t.a.v. bepaald gedrag van onze oudste zoon. Haar inzichten waren een zegen voor onze kinderen, en ook voor mijn man en mij. Voeding kan een grote invloed hebben op de gezondheid en het gedrag van de mens. Ik ben me vanaf dat moment altijd blijven verdiepen in voeding en complementaire geneeswijzen. Met als resultaat dat mijn man en ik van onze darmproblemen verlost zijn, onze jongste zoon ook oplet wat hij eet en geen last meer heeft van zijn allergie en darmproblemen die hij al vanaf de geboorte meedroeg . Bij onze oudste zoon weet ik nu zo goed als zeker dat hij een "water te kort had" als baby. Maar van het consultatie bureau mocht ik hem naast de aanbevolen voeding geen extra water geven. Dat werd verkondigd alsof er de doodstraf op stond. Nu zou ik daar gewoon niet meer naar luisteren en mijn eigen gevoel volgen. Inmiddels weet ik ook dat hij altijd al een magnesium te kort heeft gehad (dit is nog eens bevestigd door het boek Magnesium van de Franse arts). Ik ben dan ook blij dat er steeds meer onderzoeken komen die aanwijzen dat het echt effect heeft om voeding onder de loep te nemen. Met name vele ADHD-ers zijn er mee gebaat ... 78% volgens het wetenschappelijk onderzoek van Pelsser ... weg label!

Het is als je het goed beschouwt toch pijnlijk dat zaken als deze pas op acceptatie kunnen rekenen als het wetenschappelijk bewezen is. We mogen van geluk spreken dat er mensen zijn zoals Lidy Pellser. Vaak wordt er door de overheid pas geld voor onderzoek uitgetrokken als de nood het hoogst is, als het kalf verdronken is dan dempt men de put. Dat maakt vele mensen ongelukkig, moedeloos en houdt hen ziek, hulpbehoevend, machteloos ... symptomen die veelal bestreden worden met medicijnen of je moet er maar mee leren leven ... dit is persoonlijk energieverslindend en dat terwijl symptoom bestrijding in de regel ook nog veel meer geld kost. Ik ben er absoluut van overtuigd dat je als ouder, leerkracht, hulpverlener samen het heft in handen moeten (leren) nemen in Liefde, Wijsheid en Medegogen. Er speelt vaak nog meer mee dan alleen voeding, dus op alle gebieden vertrouw op jezelf, geef niet op, heb Moed! Voorkomen is beter dan genezen ... het stimuleert gelukkig zijn en het kost heel wat minder geld. Laten wij volwassenen deze houding op onze kinderen overdragen, sterker nog ... spiegel je aan wat kinderen ons middels woord, gedrag en houding vertellen ... deze ervaringen zijn goede graadmeters. Het is een kwestie van gevoel volgen (dus geen ontkenning meer), op zoek gaan naar kennis (daar heb je ook anderen voor nodig), gezond verstand gebruiken en vooral DOEN.

Dankje wel Lidy Pelsser ... jij bent hier een groot voorbeeld van!

Campagne www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Lees voor meer informatie ook de log Voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD! van W. van Erven.