Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

11-11-11: "Gek genoeg, je bent ervoor in de wieg gelegd"

woensdag, 08 december 2010 00:00

Buiten koud en binnen warm. Gezellig kaarslicht, lekker eten, mooie verhalen, samen zijn met familie en vrienden tijdens Sinterklaasavond en de Kerstdagen. Van jongs af aan heb ik altijd zo genoten van de sfeer en het samenzijn die de decembermaand met zich mee brengt, een warm gevoel van binnen. Het verhaal van Maria en Jozef en het kindje Jezus blijft actueel en blijft ons verwonderen. Helder licht, geboren in barre omstandigheden. Voor mij was dit verhaal een groot deel van mijn leven zo ongrijpbaar. Ik ben niet gedoopt en heb me nooit aangetrokken gevoeld tot welk kerkelijke instituut dan ook. Wel voel ik me nauw verbonden met natuurlijk leven, de mensen, de kerkelijke gebouwen, de kunstwerken...zo prachtig door mensenhanden gebouwd, vaak op de meest bijzondere locaties.

Bij mij is het verhaal van Jezus pas gaan leven toen ik mijn hart achterna ging en de energie, het heldere licht, zelf vanuit mijn neutrale instelling mocht ervaren en de reis naar de oorsprong mocht beschrijven in "De Verbinding met God/Allah". Taboedoorbrekend en hartverwarmend en to the point! Ik ontmoette mijn Gids, de indiaan Muriël, een van mijn voorvaders en voelde intense kracht en liefde in mijzelf als baby in de baarmoeder van mijn moeder. Ik leerde de kracht van de piramiden te begrijpen en toe te passen, voelde de Boeddhist in mij, de volledige harmonie in mijzelf met Frans en de wereld om mij heen. Ik mocht Jezus Christus ontmoeten en zijn weg, samen met Maria Magdalena, middels de heilige geometrie, de taal van het licht leren begrijpen, en ervaren om te delen en te vermenigvuldigen. Het draait om het getal 13. Ik heb de diamant, de christusenergie in mijzelf gevonden ... eindeloos bewust ZIJN. Samen met mijn levenspartner Frans heb ik de weg naar eenheid in verscheidenheid bewandeld en passen wij het geleerde in de praktijk toe. Nu weet ik waarvoor wij in de wieg gelegd zijn ... zoek en gij zult vinden. Het gaat om het her-inneren, universele bewustwording in jezelf ontwikkelen en/of in relatie met je partner, het mannelijke en het vrouwelijke in balans brengen, vanuit je hart leven in wijsheid, los van de dogma's van religies, gewoon eigentijds en humaan, intense liefde en heldere communicatie.

Eerlijk ... leren is nog nooit zo leuk uitdagend en voedend voor mijn geest geweest als in die periode en ik begrijp nu al te goed hoe saai en onbeduidend het leren op school nu nog vaak is...met alle respect voor ouders en leerkrachten ... opvoeding en onderwijs is aan "de grote schoonmaak" toe! Zinvol onderwijs met minder inspanning en goede resultaten is een haalbare kaart als we durven loslaten.

Nelson Mandela is een van de wereldleiders op gebied van bewustzijn en apartheid ... wij zijn allen kinderen van God ... onze diepste angst is dat we niet goed genoeg zijn. Wat zit er nog veel angst, verdriet en onwetendheid onder de mensen. Angsten en oude gewoonten loslaten en toepassen wat wel werkt in de praktijk ... twee werelden bij elkaar brengen in alle opzichten, eenheid in verscheidenheid ... zeker weten, het is een stevige klus...het heb alle vertrouwen dat we dit karwei met zijn allen met een lach en een traan kunnen klaren.

Frans en ik hebben altijd al een fijne relatie gehad, maar nu heeft ons leven nog meer diepgang, zijn wij evenwichtiger, energieker en gezonder. We hebben altijd ons best gedaan als ouders, maar nu is de omgang met onze kinderen veel prettiger, los en toch verbonden ... "de grote schoonmaak" is de moeite meer dan waard geweest. Ik ontdekte dat "verlatingsangst" mij parten speelde en leerde dit los te laten. Ik heb zelfs mogen zien dat we met dit proces onze voorouders van beide kanten genezen hebben. Het is een proces dat op diep niveau helend werkt.

De boodschappen van de kinderen van Nu zijn heldere signalen die aangeven wat zij werkelijk nodig hebben. Kinderen zijn onze spiegel en laten ons, volwassenen, middels hun gedrag weten dat de tijd rijp is om vanuit ons hart te leven ... het van bovenaf opleggen zowel thuis als op school en vanuit de overheid werkt niet meer ... Wij zijn er niet om de regels te dienen, maar regels zijn er om de burger te dienen. Er breken nieuwe tijden aan, de burger is aan zet.

De kracht van de liefde - De Verbinding met God/Allah - de eerlijkheid, de intrinsieke motivatie, de christusenergie, het kind in jezelf, wil uitgedaagd worden. De kernkwaliteiten van het individu willen gezien worden. En die staan helaas nog te vaak letterlijk in de kou. Het zijn juist de kernkwaliteiten die ons vormen tot verantwoorde en plezierig samenwerkende burgers.

Boodschapper van het licht ... Het is zo gek nog niet, al moet ik bekennen als jij mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik een opdracht zou krijgen om de Verbinding met God te beschrijven, dan had ik jou waarschijnlijk voor gek verklaard. Nu doorzie ik hoe en waarom wij mensen voor gek gehouden zijn en worden. Wij zijn de wereld, wij zijn de kinderen ... Universele wijsheden zijn heel praktisch toepasbaar en raken de eigenwaarde van het leven ... De basis van ons bestaan, universele verbinding geeft overal antwoord op en het is hartverwarmend wijs. "Een andere manier van denken is een Nieuw Begin".

In de kern draait alles in de wereld om de liefde van ouders voor hun kinderen. Ieder kind is een geschenk met een eigen levenspad. Van welke afkomst je ook bent, je hebt de innerlijke kracht om op elk gewenst moment bewust het kind in jezelf koesteren en vanuit die heldere belichting de universele verbinding met jezelf en je medemens aan te gaan en de wereld vanuit dit perspectief alle kleuren van de regenboog te geven, ... vrijheid en respect ... VREDE OP AARDE ... op naar 11-11-11

11-11-11 heeft een diepe betekenis: God heeft me in het oor gefluisterd dat 11 de gek zelf is ... het staat voor meesterschap, in de tarot is de dwaas de 22ste kaart ... 11+11 meesterschap van man & vrouw ... kernwoorden nulpuntenergie, oorspronkelijke DNA blauwdruk, ... en de derde 11 dan? Dat is de meesterschap van het kind ... het Universum heeft me ook lessen in de getallen gegeven ... Jezus is precies 33 jaar oud geworden ... hij wijst ons de weg ... uit al deze wijsheden zijn de familieopstellingen ontstaan en nog veel meer coaching programma's ... het wiel is allang uitgevonden. (33 = opgeteld 6 en dat is het hartgetal) Sta open om de geschenken van God te ontvangen. Ontken niet wat je ervaart en deel het met anderen. De 11e van de 11e begint ook het carnavalsseizoen ... tijdens de carnaval (oorspronkelijk een heidens midwinterfeest dat door de katholieken is omgezet in Carnaval) de drie zotte dagen (de dwaas – de heilige drie-eenheid – de triskele) wordt de sleutel van het stadhuis aan de Raad van 11 (het gekkengetal) overgedragen ... het is zo gek nog niet ... laat los, leef je uit, heb plezier ... Geef kinderen (burgers) de mogelijkheid om zelf te ontdekken en zelf na te denken ... Ontdek spelenderwijs, groei en ervaar het zelf, ben assertief, benut jouw potentie, breng de hemel op aarde, ... daarvoor ben je in de wieg gelegd ... een bundeling van positieve kracht rondom het kind ... het is het geheim van een goede coach!

Blijf af en toe eens stilstaan
Kijk naar het leven om je heen
Laat het mooie niet voorbijgaan
Voor jou, voor mij, voor iedereen

Gezellige Kerstdagen en een hartverwarmend Nieuw Jaar gewenst!

Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze kinderen zijn de Toekomst.

Mijn eeuwige dank en een knipoog aan de vrouwen van "Een Bundeling van positieve Kracht rondom het Kind", Carla, Wies en Jeannette ... die als een rode draad door mijn boek "De Verbinding met God" lopen, waarmee ik rondom mijn keukentafel het fundament van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst heb kunnen leggen.

Ook Pim van Lommel (714) ondersteunt Het Christoffel Appèl van harte. Vorige maand was zijn film Eindeloos bewustzijn (de titel van zijn boek) op t.v. te zien. Helaas is deze film niet meer beschikbaar op programma gemist. Een aantal mensen kwamen aan het woord die een "bijna-doodervaring" meegemaakt hebben en vertellen hoe dit hun leven veranderd heeft. Prachtig hoe respectvol Pim van Lommel met deze mensen in gesprek gaat ... Wat duidelijk naar voren komt, is dat deze mensen tijdens deze ervaring intense liefde en het licht zo sterk ervaren hebben. Ook kwam het begrip en onbegrip van hun omgeving ter sprake, familie die toch wel moeten wennen aan de gedragsverandering van hun partner, kind, broer of zus. Een van de familieleden gaf aan dat hij echt moet selecteren met wie hij er over praat.

Deze mensen zijn de boodschappers van het licht ... Voor mij is het een en al herkenning. Ik heb geen "bijna-doodervaring" meegemaakt, maar heb wel sterk de intense liefde en het licht ervaren en kan ook nog aardig uitleggen hoe dit werkt. Er rust nog steeds een taboe op en het wordt hoog tijd dat we dit gaan onderbreken ... daarom heb ik "de stoute schoenen" aan getrokken en deze column geschreven.

Teken ook het Christoffel Appel, het Burgerinitiatief waarin het kind centraal staat.