Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Regels maakt vlegels

zondag, 17 juni 2012 09:10

Nederland gaat op 9 juni 2010 opnieuw naar de stembus. De politiek is gevallen. Partij trekken ... het circus is weer in volle gang. Nederland zit in een economische crisis, wereldwijd gebeuren er rampen die aandacht verdienen. Er zijn Burgers die al jaren wachten op hun "Burgerrecht" en door allerlei regelgeving en andere omstandigheden in de knel zitten, niet krijgen wat ze werkelijk nodig hebben ... zij zullen hoogstwaarschijnlijk nog langer op hun tandvlees moeten lopen ... het circus trekt immers weer door het land en daar gaat de aandacht vooral naar toe. De Partij voor de Vrijheid wil zijn slag slaan ... ik laat mijn gedachten te vrije loop. Welke vrijheid, waar hebben ze het over? We zitten toch niet te wachten op een stigmatiserende politieke sturing met een afkeur naar bepaalde groepen mensen. Dat laten we toch niet gebeuren? We zijn het Hitler en Napoleon tijdperk toch nog niet vergeten? Speel het op de man en niet op de hele groep ... het onbegrijpelijke machteloze gevoel komt bij mij naar boven als vroeger de hele klas straf kreeg, terwijl één leerling iets had uitgevreten, iedereen was de klos. Ook in het klein zijn er nog steeds gebeurtenissen die ons aan het denken kunnen zetten.

 

Democratie ... ik leef mijn droom
Links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, hemel en aarde, oosters en westers, regulier en alternatief, wetenschappelijk en intuïtief ... We kunnen kiezen, we worden uitgedaagd om bruggen te bouwen. Een andere manier van denken is een nieuw begin. We hebben nu de mogelijkheden om het beste uit twee werelden halen, de gulden middenweg bewandelen. De keuze om het beste uit ons zelf de boventoon te laten voeren. Ja ik beken kleur ... alle kleuren van de regenboog zijn welkom. De behoefte, het werkelijk nodig hebben, het belang van de Burger staat voorop. Eenheid in verscheidenheid, kennis en ervaring delen, samen werken in Vrijheid en Respect ... een samenleving die op vertrouwen en eerlijkheid is gebaseerd ... democratie ten TOP.

Natuurlijk ga ik naar de stembus. Maar in mijn hart heb ik de keuze al gemaakt ... democratie ten top ... vrijheid en respect ... Hier kan ik GROOTS in gaan staan, met al mijn tekortkomingen. ZIJN wie je bent, zelfacceptatie is de weg naar Vrede. Het is zeker niet de eenvoudigste weg om mijn eigen verantwoording te nemen, maar het geeft me zin en vreugde .. .eerlijkheid klopt altijd ... ja het is hartverwarmend!

Ik ben dus niet tegen de Politiek, want dan zou ik hetzelfde doen als die leerkracht, die de hele klas straf gaf terwijl één leerling naast het potje gepiest heeft. Het gaat om de mens en zijn beweegredenen. Ik ben wel van mening dat wij burgers de politiek wakker moeten blijven schudden. Ik geef de moed nooit op, ook als anderen dat wel doen. I have a dream ... Iedereen verdient een kans op beter worden (ontwikkeling), iedere dag opnieuw. Kleine kinderen leren lopen met vallen op opstaan ... laten wij grote mensen geen onnodige valkuilen graven voor onze kinderen. Geef de ontwikkeling van de mens de kans, stimuleer om er uit te halen wat er in zit, de kernkwaliteit ten volle te benutten. Signaleer vroegtijdig als er extra zorg gewenst is. Geef zorg naar behoefte en laat los als het niet meer nodig is. Door pamperen worden kinderen steeds later zindelijk! Laten we oog en oor hebben voor De Boodschappen die onze kinderen via hun gedragingen aan ons geven ... dat liegt er niet om. Ik ben er voorstander om de regelgeving eens duchtig onder de loep te nemen ... te veel regels maakt vlegels!

Ingrid Rouleaux-Korsen, moeder, verhalenverteller, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst.