Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

De rechten voor het kind

zondag, 17 juni 2012 09:01

Vandaag, vrijdag 20 november 2009 is het voor de 20ste keer de Dag van de Rechten voor het kind ... en de Sinterklaastijd is aangebroken. De verlanglijstjes worden gemaakt ... op die van ons staat: geef kinderen wat ze nodig hebben ... dit is een BASISRECHT.

Onze Campagne kreeg dit jaar onverwacht een prachtig cadeau op ons pad ... het boek "Kinderen met een boodschap" eigentijdse gedichten waarin kinderen ons een spiegel voorhouden en antwoorden aanreiken op de vraag in het Christoffel Appèl: "Kinderen krijgen veel, maar krijgen zij ook wat ze nodig hebben?"

 

Het is onze hartenwens dat deze boodschappen van kinderen als een lopend vuurtje verspreid wordt in gezinnen, scholen, Pabos en binnen de hulpverlening ... onze kinderen hebben RECHT op begrip. Wij hopen dat Sinterklaas en al zijn pietermannen meehelpen ... Sint, neem eens een kijkje in onze boekenwebwinkel ... dit boek is een waar geschenk, RECHT door zee.

Over RECHT gesproken ... Gerbrig Leistra, voorzitster van de Stichting Jongeren voor Mensenrechten, zij is ook een van de mensen die het Appèl getekend heeft. Ken jij de 30 mensenrechten? Momenteel worden deze rechten niet op scholen onderwezen ... zij maakt zich hier sterk voor ... en wij helpen haar graag een handje mee. Kijk op http://www.jvmr.nl en teken de petitie.

Ingrid Rouleaux-Korsen, moeder, verhalenverteller, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst.