Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Boekpresentatie 25 oktober 2009: Kinderen met een boodschap

zondag, 01 november 2009 00:00

Bij de Wereldvredesvlam in Venlo

Allereerst zal ik me voorstellen, ik ben Ingrid Rouleaux, initiatiefneemster van de Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst".

Lieve mensen, Hartelijk Welkom bij de boekpresentatie "Kinderen met een Boodschap".

In het bijzonder richt ik het woord aan U, burgemeester Hubert Bruls.

In het voorjaar tekende u het Christoffel Appèl, met de woorden: Vrede is een zaak van iedereen. Wereldvrede gaat ons allemaal aan. Altijd. Overal. De Wereldvredevlam is een plek om daar bij stil te staan.

Ook Burgemeester Henk Beers van Roermond heeft met speciale aandacht ondertekend. Inmiddels hebben al vele burgers uit onze multiculturele samenleving hun positieve stem laten horen. Goed voorbeeld doet volgen. Wij hopen wij hopen dat nog vele burgemeesters en burgers de kinderen van deze tijd steunen door ook met hun positieve aandacht te tekenen.

Onder de vlag van de Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst" verschijnt vandaag een bijzonder boek "Kinderen met een boodschap". Linda en ik willen u het eerste exemplaar op deze speciale ontmoetingsplek in Venlo aanbieden.

Aan dit moment is een heel verhaal voorafgegaan. De eerste stappen voor deze Campagne, waarin het welzijn van kinderen centraal staat, begon met mijn zoektocht naar werken vanuit het hart met kinderen. Mijn intentie was mijn ervaring als moeder te delen, openheid te creëren. Diep in mijn hart wist ik dat kinderen grootbrengen thuis en op school vaak "anders" kan, begripvoller dan vele ouders hebben meegemaakt en nog meemaken. Tijdens mijn zoektocht liet ik alles los wat mij van bovenaf was opgelegd en ik vond wat ik zocht. Zo ontstond mijn boek "een bundeling van positieve kracht rondom het kind" ... de dag dat ik de eerste zinnen hiervoor op papier zette, kwam er in lied in me op: "A Whole New World".

De drie vrouwen Jeannette Steegmans, Carla van Aarsen en Wies Clout die hieraan hebben meegewerkt, nodigde ik in een spontane opwelling uit aan mijn keukentafel om te leren van elkaar. Vrouwen die elkaar nog nooit ontmoet hadden. Na iedere bijeenkomst gingen we voldaan en vol energie onze eigen weg. Wies, moeder, leerkracht, orthopedagoog en sensitherapeute bracht veel kennis en ervaring in de groep over hooggevoeligheid. Met Carla, moeder en leerkracht beleefden we naast het delen van praktische ervaring ook liefdevolle spirituele momenten. Terwijl Jeannette kwam met waardevol onderwijs, introduceerde ik het mediërend leren en positief opvoeden. Ook intuïtie versterken en de alternatieve geneeskunst bleef niet onbesproken. Ik ben een voorstander om het beste uit twee werelden te halen.

Buiten deze bijeenkomsten kwam ik na verloop van tijd regelmatig bij Jeannette thuis. Wij deelden dezelfde intentie, het welzijn van kinderen staat centraal in onze samenwerking. Wat hebben we samen mooie en zinvolle gesprekken gevoerd ... ook over haar positieve ervaringen met haar kinderen op de Rudolf Steiner school. Ondanks dat zij door diepe dalen ging omdat haar zoon René door zinloos geweld om het leven kwam, ondanks het feit dat ik zelf het nodige te verwerken had, beleefden wij samen intens oprechte momenten waarin wij kennis en ervaring met elkaar deelden met de nodige humor...kostbare momenten die ons verder op weg hielpen, zowel persoonlijk als voor het opzetten van de Campagne. Het laat de wereld zien dat we niet hoeven te wachten tot ons leven perfect is ... om intens gelukkige momenten te ervaren...en te doen wat je hart je ingeeft. In de waarde laten, je veilig voelen, je beschermd weten, jezelf kunnen zijn, je kunnen ontspannen, in contact met anderen zijn, luisteren naar elkaar, elkaar aanvullen, oprecht respect voor elkaar hebben is de sleutel naar geluk.

Anneke Smit uit Venlo zingt: "A Whole New World" (uit de film Alladin)

Door mijn intense hartenwens om mij in te zetten voor de toekomst van kinderen bleven er gebeurtenissen op mijn pad komen en ik kwam tot diep inzicht in het leven ... mijn enthousiasme nam met de dag toe. Dat het bundelen van positieve kracht een sterke werking had, ging ik steeds intenser ervaren ... ik kreeg tot mijn eigen verbazing een opdracht ... en die nam ik met alle plezier aan ... deze ervaring rijker beschreef ik zoals mij gevraagd werd in "De Verbinding", mijn tweede boek. Ik ging steeds beter begrijpen wat kinderen in de kern daadwerkelijk nodig hebben om zich in hun volle eigenheid te kunnen ontwikkelen.

Venlo is de stad waar de vonk tussen mijn partner Frans en mij oversloeg. Nu staan we hier ... dicht bij de vlam ... ik ging begrijpen dat deze vlam symbool staat voor zuiver zielscontact, het licht in ons zelf, en ook waarom wij elkaar ontmoet hebben en samen kinderen kregen in Roermond. Is het niet grappig dat ik als kleuter in mijn geboortestad Breda de uitspraak deed ... als ik ga trouwen dan ga ik in Roermond wonen.

"A Whole New World" ... een wereld in Vrede, vrijheid en respect, hoe kunnen we zo'n droomwereld creëren? Vrede begint bij jezelf ... tevreden zijn ... weten wie je bent, doen wat je kan, doen wat je moet doen om de vrede te bevorderen ... leren luisteren naar je hart, daar brandt de Vredesvlam, daar ligt de Verbinding, daar straalt de zon ... daar vind je de kleuren van de regenboog ... bij de Bron vind je een eerlijk antwoord ...

Ik kreeg eerlijke antwoorden ... er ging een nieuwe wereld voor me open ... Jeannette en ik hebben maanden, soms zelfs tot diep in de nacht gewerkt om het boek "De Verbinding met God" uit te brengen, ik aan de teksten en aan de tekeningen, Jeannette aan de vormgeving ... de synchroniteit blijft verwonderen ... als de kinderen van de Rudolf Steiner school hun werkjes in de wereldvredeweek in de vitrines hier rondom de wereldvredevlam leggen, kom ik tot de ontdekking dat deze werkjes precies in de juiste volgorde onze reis beschrijven ... van de vlinders op de krans ... de vlinderboodschappen van Reneé Steegmans ... tot onze reis die ons via de Mandala voert naar de kracht van de piramiden ... de Bron van ons bestaan.

Inmiddels zijn Vera Vincken, Dru Yogha lerares verbonden aan de Wereldvredesorganisatie en Karin Gjaltema, lerares, NLP teacher en Kindertolk spontaan op mijn pad gekomen. Ook zij komen regelmatig met Wies, Carla en Jeannette samen rond mijn keukentafel ... en hebben met regelmatig een steentje aan het proces van de Campagne bijgedragen. Ook kwam ik weer in contact met Linda van Hulsen ... raadt u het al? ...precies op het juiste moment ...

Kinderen krijgen veel, maar krijgen zij ook wat ze nodig hebben? Dat is de vraag die centraal staat in het Christoffel Appèl. "Kinderen met een Boodschap" reikt de samenleving in alle eenvoud en eerlijkheid antwoorden aan.

Met plezier introduceer ik dit mooie boek van Linda: "Kinderen met een boodschap" ... kinderen vertellen ons in duidelijke taal hun gedachtegang.

De heldere boodschappen in de gedichten van Linda vanuit de beleving van hooggevoelige kinderen maken ons direct duidelijk wat hooggevoeligheid inhoudt en wat deze kinderen nodig hebben. Het is de roep van de zoon van Linda, was de roep van mijn kinderen toen ze jong waren en hoogst - waarschijnlijk (h)erken je er ook de roep van jouw kind of kleinkind in.

Op het moment dat ik Het Christoffel Appèl, een landelijk burgerinitiatief waarin het kind centraal staat, schreef, rolden bij Linda van Hulsen deze krachtige boodschappen van kinderen uit haar pen. Toeval bestaat niet, was de eerste reactie van Linda en mij. De gedichten van Linda en mijn praktische en neutrale zoektocht naar het begeleiden van kinderen met hart en verstand thuis, op school en in de hulpverlening, beschreven in twee boeken vullen elkaar perfect aan ... het moest gewoon zo zijn.

Jeannette Steegmans heeft dit boek prachtig vormgegeven. Haar zoon, René, die door zinloos geweld om het leven kwam, vliegt in onze Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst" mee als een vuurvlinder.

Vanuit mijn kennis en ervaring, voortgekomen uit mijn zoektocht naar Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans én als moeder beveel ik "Kinderen met een Boodschap" van harte aan. Ik hoop dat het boek en de boodschap ervan zich als een lopend vuurtje gaat verspreiden in gezinnen, op scholen, bij hulpverlening, Pabo's, kinderopvang, en dat het een bron van informatie en inspiratie mag zijn en kan bijdragen aan de positieve ontwikkeling van onze kinderen.

Het boek is vanaf vandaag in de boekwinkel en op www.babyfuture.nlverkrijgbaar en kost € 10,-

Met een werkgroep hebben wij een brief aan het Ministerie opgesteld met de vraag of zij dit boek naar alle scholen willen verspreiden ... als we voldoende recensies hebben ontvangen, gaan we deze brief verzenden.

Jeannette Steegmans leest het gedicht "Te wijs" voor.

Linda van Hulsen leest het gedicht "Lieve ouders" voor.

Burgemeester Hubert Bruls neemt het boek "Kinderen met een Boodschap" in ontvangst en krijgt het woord.

Wij nodigen jullie uit een kaars aan te steken bij de Vredesvlam en even stil te staan bij de bron van ons bestaan.

A Whole New World
René Steegmans vliegt mee in de
vorm van een Vuurvlinder ...
Wereldvrede begint bij Jezelf
Laat het Licht in je schijnen
en steek anderen ermee aan ...
Wij zijn de Wereld,
Wij zijn de Kinderen
Geef je pure Zelf!

Ingrid Rouleaux-Korsen, moeder, verhalenverteller, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst.