Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Synergieschool Roermond opent haar deuren

vrijdag, 30 september 2016 12:52
Synergieschool Roermond opent haar deuren

Centrum voor leven en leren.
De Synergie school in Roermond is met ingang van het nieuwe schooljaar 2016 na een lange tijd van voorbereiding van start gegaan in een prachtig gerenoveerd gebouw waarin oud en nieuw in elkaar overvloeien. Een mooi voorbeeld van hoe wij onderwijs willen zien. Op deze basisschool komen regulier onderwijs en speciaal basisonderwijs bij elkaar onder het motto ieder kind speciaal”

Dit is de eerste reguliere basisschool in Nederland die deze uitdaging aan durft te gaan. De directeur Hetty Belgers liet mij weten dat een aantal leerkrachten van hen regelmatig op onze website te vinden zijn. En ik daarentegen  heb hun voorbereidingen een beetje mee kunnen volgen. Mooi om te zien hoe de leerkrachten hun hart volgen, hun krachten bundelen en hun professie versterken. Hetty Belgers vertelde mij, daags voordat de school open ging, dat ze als team volledige toestemming van de onderwijsinspectie hebben. Een zoveelste doorbraak in onderwijsland.

Eerdags mag ik een kijkje komen nemen. Het onderwijsteam van de Synergieschool stelt zich kwetsbaar op… ondanks hun goede voorbereiding zullen ze nog veel te leren hebben in de praktijk.

Wij wensen het Team en de kinderen alle succes! 

zie http://www.synergieschool.nl/