Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Passend Onderwijs in het nieuwe schooljaar 2014 van kracht / Synergieschool een vooruitstrevend voorbeeld!

donderdag, 24 juli 2014 18:34

Dat onze visie over opvoeding en onderwijs vooruitstrevend is, wordt ons vaker verteld. In de jaren heb ik diverse Directeuren van scholen en onderwijzers   horen zeggen; "Ingrid de tijd is nog niet rijp, we zijn nog niet zover...maar ga vooral door met je werk.

Nu zie ik steeds meer signalen van groen licht...en dat komt ten goede van de ontwikkeling van  onze kinderen....het maakt me blij en dankbaar als kinderen in hun hart en kunnen geraakt worden doordat ze onderwezen worden op een natuurlijke manier die bij hen past......dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Met belangstelling volgen wij de stappen van de eerste  samenwerking van een school voor speciaal onderwijs en een gewone basisschool in Roermond. De Balans en De t. Alfonsusschool gaan onder één dak en de leerlingen worden gemixt.. De nieuwe school heeft voorlopig de naam Synergieschool gekregen.

Onder lees meer vind je een artikel over de Synergieschool hierover van de Limburger en tevens kan je een korte  animatie  bekijken  die uitlegt wat passen onderwijs is.  

 

Onze excuses dat wij niet het volledige artikel van De Limburger over de Synergieschool in Roermond geplaatst kregen. Het artikel heeft de titel "Etiket voor een jampot"

U kunt het lezen op de facebooksite van kernarchitecten zie https://www.facebook.com/pages/Kernarchitecten/147318328697700

 

Deze animatie legt in 3 minuten uit wat passend onderwijs inhoudt. Onder andere de zorgplicht voor scholen, de samenwerkingsverbanden met reguliere en speciale scholen en de verdeling van het geld voor extra ondersteuning komen aan bod.
http://passendonderwijs.nl/nieuws/animatiefilmpje-passend-onderwijs-3-minuten-2/