Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Smurf je kind het ziekenhuis in

dinsdag, 30 juli 2013 08:29
Smurf je kind het ziekenhuis in

Verslagje uit de praktijk van een gemotiveerde blogster/schrijfster : "Vorige week kreeg ik  ineens een Whatsappje van haar uitgever. Zij heeft een zoontje van 6 jaar oud en ze was de nacht ervoor met hem in het ziekenhuis beland. Met netelroos over zijn hele lichaam, oedeem benen en zweetaanvallen. De kinderarts vroeg haar of haar zoontje misschien Skittles (soort M&M's) had gegeten en ja, na wat navragen bleek dat hij een flinke hoeveelheid had binnengekregen, die middag ervoor op een kinderfeestje. De arts vertelde

De arts vertelde dat hij met grote regelmaat (!) kinderen aantrof die sterke allergische reacties op de felblauwe kleurstof met het nummer E133 hebben..

Overigens niet alleen in Skittles aanwezig, maar ook in het o zo populaire Smurfenijs. Recent plaatste het Haarlems Dagblad er nog een blij stukje over in de krant, dat een ijssalon in Haarlem meldde dat kinderen huilend aan de toonbank staan wanneer het er een keertje niet is.

Voor Ellen Vader, gezondheidsactiviste,   direct een reden om even de boeken in te duiken en dan met name het geweldige boekje Wat zit er in uw eten? van Corinne Gouget. Handig naslagwerkje in de e-nummer jungle.

Ineens waren die hysterisch huilende kinderen in de ijssalon niet zo onwaarschijnlijk meer. E 133 heeft volgens Gouget als risico's hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid en geldt als kankerverwekkend.

Bron : http://www.detoxcoach.nl/smurf-uw-kind-het-ziekenhuis-in-met-smurfenijs/#sthash.Qi0pqJC1.dpuf

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article23470893.ece/Zomerpagina-Blauw-3

Inmiddels is er een verzoek ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid om een waarschuwing te doen uitgaan naar (nog onwetende) ouders...