Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Acties

Pijnlijk verdienmodel ANP bv - Permission Machine bvba  / Help ons uit de brand

We ontvingen op 14 maart 2019 een brief van ANP bv - Permission Machine bvba  dat we in een nieuwsbrief van 15 maart 2015 een foto gebruikt hebben  waarvoor we geen toestemming hadden. Daarin wordt  ons een schikkingsvoorstel gedaan van maar liefst € 480,00.
Op  Google gezocht of het om oplichting ging, dat bleek niet het geval.  Wel  kwam ik nogal wat kritiek tegen over  de manier van geld verdienen.  ANP, waarvan John  de Mol  eigenaar is,  schuwt deze praktijken niet. We hadden deze foto niet moeten gebruiken en dat daar sancties opstaan, is begrijpelijk.  Maar wat eigenlijk maximaal € 10.00 kost, is ineens 48 keer duurder!

We hebben de foto  inmiddels verwijderd,  en  onderstaande  brief naar ANP bv - Permission Machine bvba  gestuurd.

10 jaar Campagne “Onze Kinderen zijn de Toekomst”

Samen met jou zetten we ons al weer 10 jaar in voor het centraal stellen van het welzijn van kinderen, opvoeding zorg en onderwijs vanuit het hart, Geestelijk en Financieel Welzijn in Balans.

Mijn zoon Dirk vroeg zich af, gezien al het werk,  wat we al zo ermee bereikt hebben. Ik waardeer zijn belangstelling en begrijp zijn vraag. 

Aard jezelf, het is je geboorterecht.

Aard jezelf! Het is je geboorterecht.

Nobelprijs materiaal? Niet elke dag zien we een gezondheidsdoorbraak dat het verschil kan maken voor iedereen. Het goede nieuws? Nu eenvoudig toepasbaar, zonder doktersvoorschrift!

Ik heb dit artikel / filmpje heel bewust onder actie gezet....want iedereen kan dit en het werkt!

Waardering voor onze Beschermvrouw Marianne Smitsmans

Sinds 2013 is Marianne Smitsmans wethouder maatschappelijke zorg, volksgezondheid, burgerparticipatie en communicatie. Zij is winnaar van de verkiezingen in Roermond. De partij van de Groen-Links wethouder groeit van 4 naar 6 zetels.  

In 2016 is zij genomineerd  in de TOP 3 van beste bestuurders van 2016, op een mooie derde plaats naast op de eerste plaats Wim van Donk, commissaris van de Koning en op de tweede plaats Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Op 8 februari 2018 heeft zij de ‘Vrouw in de Media Award 2017’ voor Limburg in ontvangst genomen. Van de genomineerden kreeg zij 41 procent van de stemmen....

Sla je slag! Beperkt aantal van onze boeken flink in prijs verlaagd.

Sla je slag! Beperkt aantal boeken flink in prijs verlaagd.

 • Titel: *BUNDELING VAN POSITIEVE KRACHT RONDOM HET KIND
  ISBN/EAN 9789081043014    van € 10,00 voor  € 3,95
 • Titel: * VERBINDING MET GOD  / I. Rouleaux-Korsen
   ISBN/EAN  9789081043038  van €  22,00  voor € 7,95
 • Titel: *KINDEREN MET EEN BOODSCHAP 
  ISBN/EAN  9789081043045  van € 10,00 voor  € 3,95

Nu in prijs verlaagd, alleen verkrijgbaar via bestelling bij de boekhandel in jouw omgeving of in  boeken webwinkels  zoals bijvoorbeeld Bol.com en Libris.  Dus niet via onze website! Het gaat om een beperkt aantal dat in voorraad staat bij Het Centraal Boekhuis. Dus wees er snel bij, want op is op.

Generatie Media: samen mediawijs.

Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Voor de generatie jongeren die nu opgroeit, is de aanwezigheid van internet en digitale media vanzelfsprekend. Veel van de vaardigheden die nodig zijn om goed met deze media om te kunnen gaan, doen ze dan ook als vanzelf op. In hun vrije tijd: alleen of met leeftijdsgenootjes. Deze generatie kijkt vaak met veel zelfvertrouwen naar het eigen mediagedrag. Maar handig met media, maakt nog niet mediawijs.

20 november Internationale Kinderrechten dag. Leven we in het onderwijs de VN mensenrechtenverdrag wel na?

Het verdrag van de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind werd op 20 november 1989 aangenomen. Inmiddels is het door 191 van de 193 landen op de wereld ondertekend. Landen verplichten zich hiermee tot het beschermen van de rechten van kinderen in hun land.

De Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-moon zegt :”Het enige wat alle kinderen gemeen hebben zijn hun rechten. Ieder kind heeft het recht om te overleven en zich te ontplooien, om onderwezen te worden, om deel te nemen en om te worden gehoord, vrij van geweld en misbruik.” Deze zinnen geven meteen de essentie weer waar de Universele Kinderdag  voor staat, de kinderrechten en het welzijn van alle kinderen over de hele wereld.

Elke dag opnieuw staan wij OKZDT op voor de naleving van de rechten van het Kind. Maar leven we in het onderwijs de VN mensenrechtenverdrag wel na?  De beweging “Laat me leren” denkt van niet. Lees het artikel verschenen in Parool/

Die SIRE-campagne over jongens? Luister ook eens naar dit genuanceerde verhaal

Jongens doen het minder goed op school. Maar dat betekent niet dat meisjes nu wél genoeg uit de verf komen.

Op 26 juli 2017  startte SIRE een campagne waarmee de organisatie aandacht vraagt voor jongensgedrag. Daarmee wil SIRE een discussie op gang brengen ‘die er hopelijk voor zorgt dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past,’ aldus directeur Lucy van der Helm in het persbericht van SIRE. 

Jongens moeten jongens kunnen zijn, zegt SIRE in de  gelanceerde campagne. Maar meisjes worden óók niet genoeg op waarde geschat. Om daar verandering in te brengen: het genuanceerde verhaal van hersenwetenschapper Jelle Jolles

Bekijk hieronder een inhoudelijk opvoedkundig en grappig Youtube filmpje. 

Inclusief onderwijs in Nederland: tijd voor actie!Inclusief onderwijs in Nederland: tijd voor actie!

Op 27 maart vond in Amsterdam de expert-meeting ‘Onderwijs als Mensenrecht’ plaats. Aanleiding voor de bijeenkomst was het rapport van mr. drs. J.H. Kruseman en prof. mrO. C.J. Forder. Het rapport Mijn, jouw of onze school, het recht op inclusief onderwijs in Nederland getoetst aan het Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap, vormde de basis van een vruchtbare middag waarin het gehele onderwijsveld was vertegenwoordigd. In dit artikel bespreken we de wijzigingen die het verdrag met zich meebrengt en de rechten die kinderen met een handicap door het verdrag krijgen.

Bent u ouder en krijgt uw kind geen onderwijs of geen passend onderwijs? Ook dan kunnen zij u verder helpen. Neem gerust even contact met hen op via het contactformulier op onderstaande link: Lees het hele rapport 

Inclusief onderwijs, wat is dat?

Leraren in actie tegen de plofklassen

Op Facebook is een aantal leraren uit het PO een groep begonnen: ‘PO in actie’. We hebben veel respect voor dit initiatief. De oprichters van deze groep willen een blok vormen tegen de traditionele bonden en de politiek. Zij willen dit doen tijdens de kabinetsformatie en de volgende cao-onderhandelingen. De groep heeft twee doelen: een eerlijk salaris en kleinere klassen. 
Daarnaast zijn Leraren op basisscholen en middelbare scholen opnieuw een petitie gestart tegen overvolle klassen. Zij willen dat de politiek een maximum stelt aan het aantal leerlingen per klas.
Lees meer over beide acties  en teken de petitie ook!

kieswijzer Kinderrechten vergelijkt de kinderrechtelijke standpunten van elf politieke partijen

Kieswijzer Kinderrechten
Kinderen in Nederland hebben recht op een overheid die zich actief inzet voor het realiseren van hun rechten en de rechten van kinderen wereldwijd. De Nederlandse overheid heeft, met het ratificeren van het VN-Kinderrechtenverdrag de plicht op zich genomen om schendingen van kinderrechten te bestrijden en de kansen voor kinderen – met name kinderen in kwetsbare situaties – te verbeteren.

De Kieswijzer Kinderrechten vergelijkt de kinderrechtelijke standpunten van elf politieke partijen. Defence for Children heeft op elf actuele en belangwekkende onderwerpen voor kinderen de verkiezingsprogramma’s van de partijen geanalyseerd en beoordeeld.

Pagina 1 van 3