Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

De Sessie “Operatie zachte Landing” over de decentralisatie Jeugdzorg naar Gemeenten

De Sessie “Operatie zachte Landing” over de decentralisatie Jeugdzorg naar Gemeenten

Ingrid Rouleaux: Wij zijn opnieuw uitgenodigd!

Onze brief betreffende onze zorgen en aanbevelingen over de decentralisatie Jeugdzorg en passend onderwijs heeft de VNG geraakt. En vervolgens ook het persoonlijk gesprek dat ik hierover samen met de moeder, die graag anoniem wil blijven, op 26 september 2013 in Den Haag mocht hebben met de projectleider decentralisatie VNG, Astrid Janssen.

Op 7 februari 2014 vindt in het hart van Nederland de sessie "Operatie zachte landing" plaats met een kleine groep experts uit het veld, georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Vereniging (VNG) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Een sessie waarin de vraag centraal staat: "Wat zijn de risico's"van de decentralisatie Jeugdzorg? met als doel de nodige maatregelen en oplossingen te bedenken.

Ik  ben uitgenodigd om deel te nemen vanuit..lees verder onder lees meer

Ik ben uitgenodigd om deel te nemen vanuit mijn visie, kennis en ervaring aan deze sessie. Hierop heb ik van harte JA gezegd, het is immers een mooie kans om een brug van positieve krachtenbundeling tussen burgers en overheid te bouwen om zodoende het welzijn van elk kind centraal te stellen! Vervolgens heb ik de suggestie gedaan om Levi van Dijk ook uit te nodigen, vanwege zijn ervaringsdeskundigheid, zijn wijsheid op jonge leeftijd, zijn passie en studierichting en zijn kijk op een groter geheel binnen het passend onderwijs en de zorg. Met als positief gevolg"Levi en ik gaan samen!

Extra informatie: Gemeenten zijn bezig met de voorbereidingen op de decentralisatie van de jeugdzorg op 1-1-2015. Op sommige onderdelen en in sommige regio's blijkt deze voorbereiding sneller te gaan dan op andere. Met een klein jaar voor de boeg om alles op orde te hebben, is het nodig om de risico's scherp voor ogen te hebben en nodige maatregelen te kunnen bedenken. In deze sessie willen ze met maximaal 15 experts vanuit gemeenten, jeugdzorgaanbieders, huidige financiers, VWS en VNG dit bespreken. Deelnemers zijn een vijftal regionale en lokale transitiemanagers, een bestuurder vanuit een instelling uit elke branche (AWBZ, JGGZ, BJZ), Wim Hoven vanuit de TSJ,
Marion Smit (programmamanager Jeugd, VWS), Natalie Jonkers (Projectleider transitiebureau jeugd, VWS) en Astrid Jansen (projectleider jeugd, VNG). Daarnaast vragen ze ook een vertegenwoordiger van huidige financiers (provincie en zorgverzekeraars) om deel te nemen.

 wij zijn uitgenodigd na.v. onze brief - het pdf bestand van deze brief kan je vinden onder het artikel http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/nl/acties/item/279-decentralisatie-naar-gemeenten-transitie-jeugdzorg