Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Kom ook naar de vijfde duurzame dag in Roermond, RoerOmFair wordt gehouden op zondag
9 november 2014 van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Citaverde College, Jagerstraat 6, Roermond.
De toegang is gratis

 

Deze actie ondersteunen wij in het belang van eerlijke handel, in het belang van ons welzijn TEKEN OOK! Samen kunnen we ons verzetten tegen de uitverkoop van democratie, milieubescherming en consumentenrechten. Deze komen in gevaar door de geplande vrijhandelsverdragen tussen de EU en de VS (TTIP) en tussen de EU en Canada (CETA). Wij steunen derhalve de actie van Footwatch.

Footwatch: Wij, de burgers van Europa, verzetten ons samen tegen de uitverkoop van de democratie, milieubescherming en consumentenrechten. Deze komen in gevaar door de geplande vrijhandelsverdragen tussen de EU en de VS (TTIP) en tussen de EU en Canada (CETA). Nu is het moment: foodwatch start samen met ruim 250 andere maatschappelijke organisaties een Europees
burgerinitiatief. Het doel is één miljoen handtekeningen, zodat de Europese Commissie niet langer om ons heen kan! Dit burgerinitiatief is misschien wel de belangrijkste actie die foodwatch ooit is gestart. Doe mee en teken!

Onze kinderen lopen het risico om 'schermzombies' te worden. Met die forse claim komt de Belgische neuropsychiater en bedrijfsconsultant Theo Compernolle. Hij ziet dat in een groeiend aantal gezinnen tablets en Ipads als een verkapte babysitter gebruikt worden 'omdat de kleintjes er zo lekker rustig van worden'. Maar daardoor missen ze een deel van hun ontwikkeling dat ze nooit meer in kunnen halen. Liesbeth Staats over een forse waarschuwing aan de Ipad-generatie. Kijk de reportage van Brandpunt onder  lees meer

Mijn moeder is op 6 augustus 2014 op 91 jarige leeftijd overleden. De weken daarvoor zwakte ze steeds sterker af en er kwam een moment dat ik de wereld even losliet om voor haar te kunnen zorgen, er voor haar te zijn, om in de laatste dagen van haar leven dag en nacht bij haar te waken. Ik kijk terug op een bijzondere periode van verbondenheid. Mijn moeder was opgeruimd,zonder angst, tevreden en dankbaar en nog vol humor op de momenten dat ze even bij was. En dat is wel eens anders geweest in het verleden.

Een interactieve lezing over positief opvoeden en natuurlijk passend onderwijs en zorg naar behoefte, ontmoeten, inspireren om ervaring en professionaliteit met elkaar te verbinden.

Bewustzijn leer- en ontwikkelingsprocessen in gezin, - onderwijs en hulpverlening.

Voor wie? Ouders, leerkrachten, IB-ers, studenten,zorgverleners, bestuurders etc.

Waar en wanneer? Boshotel te Vlodrop (bij Roermond) op 30 oktober 2014.
Inloop vanaf 19.00 uur - A
anvang 19.30 uur.

Entree: EUR 15,00 incl. koffie/thee

Uitgebreide  info over de lezing en hoe aan te melden, onder lees meer.

Dat onze visie over opvoeding en onderwijs vooruitstrevend is, wordt ons vaker verteld. In de jaren heb ik diverse Directeuren van scholen en onderwijzers   horen zeggen; "Ingrid de tijd is nog niet rijp, we zijn nog niet zover...maar ga vooral door met je werk.

Nu zie ik steeds meer signalen van groen licht...en dat komt ten goede van de ontwikkeling van  onze kinderen....het maakt me blij en dankbaar als kinderen in hun hart en kunnen geraakt worden doordat ze onderwezen worden op een natuurlijke manier die bij hen past......dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Met belangstelling volgen wij de stappen van de eerste  samenwerking van een school voor speciaal onderwijs en een gewone basisschool in Roermond. De Balans en De t. Alfonsusschool gaan onder één dak en de leerlingen worden gemixt.. De nieuwe school heeft voorlopig de naam Synergieschool gekregen.

Onder lees meer vind je een artikel over de Synergieschool hierover van de Limburger en tevens kan je een korte  animatie  bekijken  die uitlegt wat passen onderwijs is.  

 

Een revolutionair onderzoek met opmerkelijke resultaten.
Wetenschappers dachten dat het immuunsysteem niet te beïnvloeden was, volgens wetenschappelijke literatuur was het onmogelijk. Door samenwerking met Wim Hof, ook wel bekend als de Iceman, is er een wetenschappelijke doorbraak in tot stand gekomen.
Het immuunsysteem is wel bewust te beïnvloeden! Bloedresultaten leveren het echte wetenschappelijk bewijs.


Wat ben ik blij dat er nu bewijs is. De scepsis kan er vanaf!
In mijn boek "De Verbinding met God" laat ik (vaak in meditatie) zien hoe het universele zelfgenezend vermogen werkt. Ik heb hierin mijn eigen kracht kunnen opbouwen, evenals mijn partner Frans. Ik vond het echt een medisch wonder. Het spirituele pad heeft ons beiden psychisch en fysiek sterk gemaakt. Tegelijkertijd
heeft mijn ontdekkingstocht me veel educatieve kennis gebracht die ik nu in wijsheid kan toepassen en kan delen. Vandaar dat ik een educatie leermodel aan het maken ben: IQ,EQ,SQ,FQ in balans. Het leren in je eigen kracht staan, het ontwaken van mechanismen, is van groots belang om te kunnen zijn wie je bent.

Volgens de wetenschappelijke literatuur was het onmogelijk, maar onderzoekers van het Radboudumc hebben nu aangetoond dat het mogelijk is om het autonome zenuwstelsel én immuunsysteem vrijwillig te beïnvloeden.  Kijk voor meer info en de  prachtige reportage van Een Vandaag onder lees meer

De Dalai Lama, de 78-jarige Nobelprijswinnaar en geestelijk leider van de Tibetanen komt in mei naar Nederland.

Op zondag 11 mei 2014  geeft de Dalai Lama een lezing over het boeddhisme, gevolgd door een publieke lezing
met de titel: 'Welzijn, wijsheid en compassie; een pleidooi voor een seculiere benadering'. We hebben begrepen dat de Ahoy inmiddels is uitverkocht.

Symposium 'Education of the Heart' op 12 mei 2014 in Rotterdam. Tijdens het symposium wordt gesproken over nut, noodzaak en waarde van onderwijs voor een compassievolle en duurzame samenleving met sprekers als Dalai Lama en Richard Gerver. Initiatieven op het gebied van 'Education of the Heart' worden gepresenteerd om de deelnemers te inspireren en tot collectieve
actie aan te zetten. Zie de website voor meer informatie http://educationoftheheart.nl/nl/

Op 18 mei 2014  om 14.00 uur op NPO2  toont een documentaire hierover de hoogtepunten uit de publieke lezing 'Welzijn, Wijsheid en Compassie'

Nadat ik in 2009 met Pasen officieel het Christoffel Appèl geïntroduceerd had, heb ik H.H. Daila Lama in dat jaar op bijzondere wijze ontmoet...hij deed een oproep en dat kwam op een bijzondere manier tot stand. Het gebeuren had alles te maken met mijn intentie om middels verbindingen in  het Appèl het collectief bewustzijn te verhogen, om via educatie vanuit het hart de Vrede in de wereld te bevorderen...ik was diep onder de indruk hoe de energie van Liefde haar werk doet.  Ik wel hem derhalve  heel graag ontmoeten en heb me daarom aangemeld voor het symphosium.  Echter alle entreekaarten zijn al gereserveerd. Ik heb van de eorganisatie te horen gekregen dat als er iemand uitvalt, er wellicht nog een kans bestaat alsnog te kunnen komen. Ik laat los...

Wil u meer weten over mijn bijzondere ontmoeting met H.H. DailaLama lees dan onder meer

Een mooie manier van educatie...thuis en op school.

Elke week pas ik een volle dag op onze kleindochter Bo, inmiddels 22 maanden oud . Nu het voorjaar zo vroeg begonnen is, zijn we samen veel buiten. Ze vindt het heerlijk om naar de vogels te luisteren en te kijken. Altijd weer met een verwonderende blik in haar ogen tuurt ze naar de lucht en de bomen...luisterend naar hun gezang. Op een van de heerlijke zonnige voorjaarsdagen zaten we samen op de ligstoel, rugleuning omhoog , toen er plotseling twee

 

 

Op donderdag  15 mei 2014 Themabijeenkomst over Hoogsensiviteit voor de  vrijwilligers van SUPPORT opvoedingsondersteuning in Roermond.
Inleider: Ingrid Rouleaux - leidraad de gedichten in  het Boekje Kinderen met een Boodschap.

Pagina 1 van 9