Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Buikpijn... darmklachten, een veel voorkomend verschijnsel bij kinderen en volwassenen.

Geschreven door 
donderdag, 04 februari 2016 10:34
Buikpijn... darmklachten, een veel voorkomend verschijnsel bij kinderen en volwassenen.

Als ik op internet lees dat heel veel kinderen darmproblemen hebben en ik ontdek dat zij  regelmatig hiervoor ook geneesmiddelen met kwalijke E nummers krijgen voorgeschreven, wordt het idee geboren om om deze blog over mijn buikpijn en de voorgeschreven behandeling en mijn eigen reactie en actie hierop te schrijven.
Het wordt tijd dat de kloof tussen het reguliere en natuurlijke wordt overbrugd. Alhoewel steeds meer mensen besluiten te kiezen voor gezonde voeding en gezonde leefwijze, en gelukkig wel  door hebben  hoe de voeding- en pharmaceutische industrie in elkaar zitten, is er nog een groot percentage mensen dat nog niet bewust is en voor gemak kiest. 

Zelf heb ik, door verandering van eetgewoonten, denkgewoonten, leefgewoonten en het doorleven van gevoelens, het volledig in mijn energie te staan, al 15 jaar geen lichamelijke klachten meer. In een ver verleden was dat wel anders, er werd o.a. geconstateerd dat ik een spastische dikke darm had. . Ik kreeg destijds te horen dat er niets aan te doen is en dat ik er maar mee moest leren leven. Ik zocht zelf naar oplossingen, liet een studie los op gezonde voeding en E nummers, en liet me behandelen eerst door een klassieke homeopaat, later door een natuurgenezer die ook voor arts gestudeerd heeft. Met succes. Mijn persoonlijke weg leidde door zelfstudie en zelf ervaren, mede door de hulp vanuit het Universum tot volledige balans.

Maar nu moet ik met de billen bloot…de laatste tijd kon ik me zo nu en dan niet goed aarden, stak ik wat gemakkelijker en vaker iets in mijn mond dat ik beter niet kon eten. In mijn familie gebeurde iets dat mij persoonlijk heel erg raakte…het lukte mij niet goed om het los te laten. Ik raakte door dit alles wat uit balans.

En toen kreeg ik buikpijn. .. de pijnlijke uitstraling verdween niet, werd eerder erger, ik kon er niet om heen. Eigenlijk wist ik heel goed hoe het kwam…en moest ik mijn lichaam dankbaar zijn voor het signaal. Voor het eerst in 15 jaar besloot ik naar de huisarts te gaan. Mijn huisarts nam de tijd om naar mij te luisteren, stelde m.i. goede vragen en onderzocht me vervolgens. Hij vond het raadzaam om een uitgebreid bloedonderzoek te doen, ontlasting en urine onderzoek en een röntgenfoto. Ik stemde toe. Tegelijkertijd nam ik het besluit om ook naar de natuurarts te gaan die mij in het verleden vaker behandeld heeft. Hij paste o.a. neuraal therapie toe en vroeg me een week later terug te komen. De week daarna stemde de natuurarts af….en wist precies, overigens zonder mij aan te raken, de vinger op de zere plek te leggen. Hij begon in detail over die familie issue, waarover ik met hem geen woord had gesproken. Hem kennende, verbaasde mij dit geenszins. De emoties kwamen boven en met zijn hulp begon ik te verwerken, te vergeven en los te laten in liefde. Zijn behandeling zette mij voelbaar in mijn inmiddels vertrouwde kernenergie. Ik zei hem dat ik ervan baalde dat het me deze keer niet zelfstandig gelukt was om van top tot teen in de kern energie te staan. Hij antwoordde: je haar laat je toch ook door een kapper knippen. Het relativeert, van een hulpvraag, van ontvangen gaat ook kracht uit. De volgende dag was mijn buikpijn als sneeuw voor de zon verdwenen en voelde ik me een stuk lichter.
Tussen de twee afspraken van de natuurarts in, kreeg ik de uitslag van de reguliere huisarts van alle onderzoeken….niets aan de hand. Op de röntgenfoto was wel zichtbaar dat mijn darm wat vol zat. De arts stelde derhalve voor een laxeermiddel voor te schrijven. En ik dacht, toe maar een darmreiniging kan geen kwaad. Of wel? Ik haalde het recept op bij de apotheker in de waan dat het om een simpel natuurlijk ondersteunend middel was. Niet dus, het middel staat bol van kwalijke E nummers, maar liefst 4 stuks , waaronder een zoetmiddel. Ook bevat het middel keukenzout, hetgeen bewerkt zout is dat ik al jaren niet meer nuttig. In plaats van keukenzout gebruik ik alleen nog maar Keltisch zeezout* . Gek genoeg zijn de mogelijke bijwerkingen juist precies waarvoor je het middel zou innemen.

Ik besloot de huisarts te bellen en met geen woord te reppen over het feit dat ik een natuurarts had bezocht. Hij benaderde mij weer heel vriendelijk en adequaat. Ik vertelde hem dat ik het voorgeschreven middel niet wilde innemen omdat het bol staat van ingrediënten die ik juist al jaren probeer te vermijden en met succes voor mijn gezondheid. Waarop hij tactisch als volgt reageert.. ik heb me niet verdiept in E nummers en de ingrediënten van dit middel, maar weet dat het middel is goedgekeurd volgens de richtlijnen van de EU. Ik stelde hem voor mijn eigen weg in voedingskeuze hierin te zoeken en deelde hem tevens mede dat ik sinds een paar dagen klachtenvrij ben.  Mijn huisarts respecteert mijn besluit, maar stelt wel voor als de klacht terugkomt, dat ik dan een nieuwe afspraak bij hem maak. Het stelt me enigszins gerust dat ik een huisarts heb die zijn verantwoordelijkheid draagt op regulier vlak en andere zienswijze/keuzes niet afkeurt. Door zijn prettige en respectvolle houding geeft hij ruimte …het maakt het mij een stuk gemakkelijker mijn eigen ruimte in te nemen en mijn hart te volgen, me te verdiepen in kennis en mijn eigen verantwoordelijkheid te dragen om het beste halen uit de reguliere* geneeskunde en de natuur* geneeskunde om weer in balans te komen.

Middels de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst streven we ernaar in de om een brug te bouwen tussen de reguliere geneeskunde en (complementaire) natuurgeneeskunde, tussen wetenschap en spiritualiteit. Met als doel een gezonde basis voor de kinderen van Nu te creëren in gezin, onderwijs en zorg.

*Keltisch zeezout bevat een laag natriumgehalte, is natuurlijk en bevat vele mineralen en spoorelementen.
*Reguliere geneeskunde bestrijd de behandeling meestal alleen maar de gevolgen, maar kijkt niet naar diepere achtergronden. De medicatie staat vaak bol van de chemische ingrediënten.
Ook de voedingsindustrie schuwt ingrediënten ( E nummers) niet.
*Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat lichamelijke klachten de oorzaak zijn van niet verwerkte emotionele gebeurtenissen. De oorzaak wordt niet onderdrukt, maar juist erkent en op een natuurlijke manier behandelt. Natuurlijke voeding en energetische ondersteuning is de basis.

Ingrid Rouleaux-Korsen

Ingrid Rouleaux-Korsen, een moeder met een speciale opdracht in haar leven, auteur, verhalenverteller, ervaringsdeskundige in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans, eindredactie en initiator van "Onze kinderen zijn de Toekomst".

Website: www.onzekinderenzijndetoekomst.nl