Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Vrijheid van meningsuiting: Juist een vrije ziel…

Geschreven door 
vrijdag, 30 januari 2015 00:00
Vrijheid van meningsuiting: Juist een vrije ziel…

De media een de praatprogramma’s draaien op volle toeren sinds de afschuwelijke radicale  aanslagen in Parijs. Ook elders in de wereld vinden  brute aanslagen plaats, waaronder de moordpartijen  in Nigeria. Door diverse bestuurders in ons land, in Frankrijk en andere landen  worden vele  mooie en rake uitspraken gedaan n.a.v. de radicale aanslagen. Mensen van diverse culturen komen massaal bij elkaar  op pleinen in diverse landen om elkaar te steunen en te omhelzen.  Vrijheid van meningsuiting is “het gesprek van de maand”.  De overheid vindt dat radicalisering op scholen moet worden aangepakt en zijn ze druk in de weer met het maken van  pakketjes maatregelen binnen de systemen.  De economische belangen wegen zwaar. Hoe zwaar weegt het welzijn van de burger?  Hoe gaan ouders en leerkrachten om met macht en kracht? Raken deze maatregelen de kern?

Als kind kon ik niet begrijpen waarom  mensen binnen verschillende religies en culturen  elkaar de oorlog verklaren  en elkaar onderwerpen en afslachten.  Als kind had ik mijn hart al bij het moederschap en het onderwijs liggen..een kind van ouders die de oorlog hebben meegemaakt.  Als moeder kon ik niet begrijpen waarom het welzijn van mijn kinderen zelden centraal stond in onderwijs en zorg.  Mijn gevoel uit mijn kindertijd, mijn oergevoelens als moeder, mijn hart voor onderwijs, en ook de spiegel die onze kinderen en mijn ouders mij  voorhielden,  hebben me doen inzien dat het anders kan en dat de wereld verbeteren bij jezelf begint. Mede door de wonderlijke  opdracht die mijn voorstellingsvermogen te boven ging, om “De Verbinding met God” te mogen beschrijven, ben ik in staat van ZIJN  om me met hart en ziel inzetten voor educatie vanuit het Hart.

De inzichten die ik kreeg en zelf mocht ervaren, hebben me , samen met de passie en moed het pad te durven lopen, gebracht waar ik nu sta…in mijn eigenwaarde, in mijn Goddelijke Bron van kracht dat tot mijn grote vreugde  NEUTRALE  LIEFDEVOLLE UNIVERSELE ENERGIE  blijkt te zijn. 

Het heeft me een totaal andere kijk op de wereld gegeven, dan mij geleerd en voortgeleefd is…DIT RAAKT DE KERN! 

De Universele Bron van Liefde ( God/Allah) liet me weten dat het tijd wordt om “de zaak” recht te zetten. De wereld is  nog niet in evenwicht.

We  zitten middenin het opkomen voor het universele geboorterecht van de mens: “leven in vrijheid en respect, mogen zijn wie je bent en ontdekken waarom je geboren bent om te verbinden vanuit eigenheid en eigen kracht en te  doen wat liefdevol is  voor jou en de wereld.

Gelukkig zie ik steeds meer  mooie “zaken” gebeuren in onze multiculturele samenleving, die oude patronen  doorbreken.  Menigeen is   ervan doordrongen dat “de weg naar binnen” nodig is om de nodige veranderingen  door te voeren, om  te leren  om onvoorwaardelijk van jezelf en van  anderen te houden. 

Educatie vanuit verbondenheid, vanuit het Hart  zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar de harde feiten op dit moment spreken andere boekdelen…

Bij het woord vrijheid denken veel mensen aan een leven zonder verantwoordelijkheden, van alle gemakken voorzien, een leven in een land zonder oorlog, inmiddels een multiculturele samenleving. Bij hoeveel mensen (kinderen)  die  zogenaamd van alle gemakken voorzien zijn, woedt er “een kleine oorlog" van binnen omdat ze zich niet voldoende thuis voelen, niet begrepen worden, gepest worden, ze zich niet geaccepteerd voelen, uitgesloten worden, vernederd,  gedwongen in (school en zorg) systemen die hen niet dienen, harteloos behandeld  worden? 

Het droevige is dat vele pure, eerlijke kinderen en volwassenen (ook wel nieuwetijdskinderen genoemd)  best bedreigend zijn voor mensen die dit niet zijn. 
Mensen die (nog) niet vanuit puurheid leven, kunnen bij deze kinderen ( bewust en onbewust)  veel schade aanrichten. Ik durf te stellen dat als het welzijn van de burger niet centraal staat,  als de macht regeert, als  een kind/volwassenen  zich niet thuis voelt in zijn wereld en geen onvoorwaardelijke liefde voelt, er een verhoogde kans  ontstaat op uitsluiting van gevoelens met alle gevolgen van dien.  Het uitsluiten van gevoelens brengt een daling van eigenwaarde en pure verbinding  teweeg en  het verhoogt de kans op  terugtrekken, verwarring,  depressie, lichamelijke klachten,  zelfmoord,  agressie en radicalisering. Het zijn uitingen van niet voldoende verbonden relaties  binnen samenlevingen.

Je kunt niet simpelweg zeggen dat als er iets mis gaat, het aan de opvoeding en de ouders ligt…de problematiek is vele malen complexer. It takes a village to raise a child!

De burger is aan zet! De wereld veranderen begint bij jezelf… Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Onze woorden en handelingen  krijgen een extra dimensie, frequentie van liefdevolle energie,  als je met respect kan omgaan met universele innerlijke vrijheid.

Innerlijke vrijheid, zoals ik het ervaar,  betekent  jouw verantwoordelijkheid nemen en het vermogen om jezelf in relatie tot een ander en  het geheel te zien.  Los te laten wat je zelf niet kunt veranderen. Je niet vanuit angst laten regeren. Balans in EQ,IQ,FQ en SQ., in het mannelijke en het vrouwelijke en het kind zijn,  in je kracht staan en je volledige potentieel weten te benutten. Je bewustzijn van je oerkracht, je denken en  handelen.

Gedachten en uitspraken, collectieve emoties  kunnen zowel  positieve krachten als vernietigende  aantrekken. Negatieve gedachten kunnen een voedingsbodem vormen voor geweld en afkeer.  Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook het negatieve.

Kinderen houden ons  voortdurend een spiegel voor. Liefdevolle aandacht is broodnodig om ervoor te zorgen dat de ziel van onze groeibriljantjes  met positieve energie gevoed wordt zodat zij in verbondenheid en vanuit vrijheid en respect  kunnen schitteren.

Een vrije ziel leeft vanuit universele verbinding , past kennis in wijsheid toe. Een vrije ziel heeft een diep innerlijke weten  dat jij en ik  een uniek deel van het geheel vormen, ook wel bewustzijn genoemd.  Wanneer je afstemt op liefdevolle energie, dan wordt deze juist gevoed. Liefdevolle aandacht en het goede koesteren is nodig om de weegschaal op aarde, in samenlevingen,  op je werk,  in de zorg, op scholen en als eerste  in jezelf in je  gezin/relatie in balans te brengen. Juist een vrije ziel zegt en denkt niet alles. Ook zal een vrije ziel zich niet vereenzelvigen met anderen Binnen ultieme innerlijke vrijheid, verbonden zijn vanuit je hart. (kracht) ontstaat  de Universele  taal van de Liefde. Een vrije ziel stemt af, maakt bewust keuzes om zichzelf en anderen te laten groeien in bewustzijn, in een leven vol Harmonie.

(De mooie afbeelding komt van http://www.alles-is-liefde.nl/waarnemen/ben-jij-een-oude-ziel.html )

Ingrid Rouleaux-Korsen

Ingrid Rouleaux-Korsen, een moeder met een speciale opdracht in haar leven, auteur, verhalenverteller, ervaringsdeskundige in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans, eindredactie en initiator van "Onze kinderen zijn de Toekomst".

Website: www.onzekinderenzijndetoekomst.nl