Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

De energie van mijn moeder en het loslatingproces.

Geschreven door 
maandag, 22 september 2014 20:18

Mijn moeder is op 6 augustus 2014 op 91 jarige leeftijd overleden. De weken daarvoor zwakte ze steeds sterker af en er kwam een moment dat ik de wereld even losliet om voor haar te kunnen zorgen, er voor haar te zijn, om in de laatste dagen van haar leven dag en nacht bij haar te waken. Ik kijk terug op een bijzondere periode van verbondenheid. Mijn moeder was opgeruimd,zonder angst, tevreden en dankbaar en nog vol humor op de momenten dat ze even bij was. En dat is wel eens anders geweest in het verleden.

Het was een mooi en bijzonder afscheid voor ons allemaal. Het was fijn om er voor haar te kunnen ZIJN.

Wie mijn boek "De Verbinding met God"gelezen heeft, weet dat er niets meer tussen mijn moeder en mij was, dat ons in de weg stond, immers alles wat mij niet diende, had ik opgeruimd. " Het Loslaten van angst voor verlating"" was het thema van mijn leven. Het gevoel van verlaten zijn, dat heel sterk bij mijn moeder leefde tijdens mijn geboorte. Ik heb deze energie van haar heel lang met me meegedragen, totdat ik er bij kon komen tijdens en van mijn innerlijke reizen en begreep dat het niet van mij was. Ik liet los.

Ik ben me ervan bewust dat door mijn innerlijk proces van loslaten en acceptatie niet alleen bij mij ruimte van rust en liefde (hartsverbinding) ontstond , maar uiteindelijk ook bij mijn moeder. En daardoor kon mijn moeder na haar overlijden vrijwel direct in mijn dromen verschijnen om me te laten weten waar ze is,om mij te bevestigen dat ze voortleeft op een andere manier.
Voelen wat van jou is en wat niet, acceptatie en loslaten, maakt de weg vrij naar wie je werkelijk bent en de ander is, naar liefde en begrip voor elkaar. ..verbonden vanuit het hart. De enige weg naar Vrede van generatie tot generatie.

Volwassenen projecteren nog te vaak (onbewust) hun gevoelens op kinderen... daar liggen vaak de grootste knelpunten van het leven. In feite heb je dan nog niet bewust de grenzen verkend tussen wat jouw gevoelens zijn en die van een ander. En heb je nog "iets" te leren om in liefdevol respect voor elkaar en naast elkaar te leven. Het "iets" kan ik benoemen als het Goddelijke dat in ons zit, pure liefde, de gave, de taal van de liefde, de energetische communicatie die ons verbindt met al wat leeft. Het "iets" waarvan men zegt...ik geloof wel dat er "iets"is...ik mis "iets in mijn leven, maar weet niet wat het is. Zoek en gij zult (jezelf ) vinden...het "iets"is dat je verbindt met je hart en de harten van anderen.

Juist in gezin en onderwijs, daar waar een groot deel kinderen in hun ontwikkeling begeleid worden, is het zo belangrijk om bij dit gegeven stil te staan, en je hiervan bewust te worden. Het werkt preventief als ouders en leerkrachten je vanuit hun hart durven te leven. Het geeft kinderen de ruimte om te zijn wie ze ZIJN en hun volledig potentieel (IQ,EQ,SQ,FQ) te benutten. Het mooiste cadeau wat je elkaar kunt geven.... Geluk te ervaren vanuit een diep gevoel van binnen.

The Gift you are - Ik heb het lied "The Gift you are" aan mijn moeder opgedragen.
Met alle kinderen en hun ouders, van generatie op generatie, in gedachten.
Je kan een bijzondere en spontane opname van  het lied The Gift You are van John Denver beluisteren op http://www.youtube.com/watch?v=7vw92nkIXXA