Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 52 niet laden

Niet meetbaar en toch resultaat in het onderwijs…

Geschreven door 
zondag, 16 september 2012 06:55
Niet meetbaar en toch resultaat in het onderwijs…

"Jij bent bijzonder, Meester Kanamori omdat je met ons loopt, met ons praat, met ons bent." heeft een van zijn leerlingen hem ooit gezegd.

In 2004 zag ik de documentaire Children full of Life van de Japanse leraar Kanarmori en was geraakt, en dacht zo heb ik onderwijs in ieder facet in  mijn gedachten. Toen ik de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst begon, zocht ik naarstig op internet, want wat wilde ik dit filmpje graag op onze website hebben en ik had slechts een video-opname.

 

En nu, op 10 september 2012 hebben Karin Gjaltjema en ondergetekende  persoonlijk een High Five aan Meester Kanamori kunnen geven in onze woonplaats Roermond tijdens zijn tour door Nederland.

Hij vertelde aan een volle zaal dat hij twijfelde of hij wel naar Nederland zou komen, want Nederland is een vrij land en daar zullen de problemen in het onderwijs niet groot zijn t.o.v. het onderwijs in Japan.
Het is muisstil in de zaal, iedereen hangt aan zijn lippen.  Kanamori zet kracht bij zijn woorden met heel zijn lichaamshouding, toon en  mimiek. Ik GENIET!  Hij vertelt over kinderen die de bal op mogen gooien, het is de leerkracht die de bal moet leren opvangen....een gemiste bal is een gemiste kans om het kind te zien en te begrijpen wat het kind bezielt en wat het nodig heeft. Als een kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig. Hij maakt de verbindingen die nodig zijn om het leven te begrijpen.  Een inspiratiebron...in alle facetten...dit is thuiskomen in onderwijs van een nieuwe tijd!

Toch wordt er op die avond gesproken als" tegen de stroom ingaan".....toen er gevraagd werd of iemand nog iets wilde zeggen tegen Meester Kanamori, ben ik opgestaan... We leven in een omgedraaide wereld, er wordt gezegd dat U Meester Kanamori tegen de stroom in gaat....U gaat juist met de stroom mee...

Ik ga weer op mijn plaats zitten en mijn gedachten gaan naar  mijn boek, mijn opdracht om de "Verbinding met het Goddelijke" te mogen beschrijven..het is  mijn manier van leven geworden, verbinden vanuit het hart met alles wat leeft,  het zou zo gewoon moeten zijn...een andere manier van denken is een nieuw begin!

Zijn documentaire kan je hieronder bekijken.

Hoe kijk jij tegen onderwijs van een nieuwe tijd aan? Praat mee!

Media