Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Agenda archief

11-05-2012 om 21:00
Wij zijn benaderd door Zembla/De Vara over de gezondheidsrisico"s van stralingen voor kinderen, omdat dit ook onze aandacht heeft ...

"Er bestaat veel ongerustheid onder de bevolking over de gezondheidsrisico's van stralingen uitgezonden door zendmasten voor netwerken, de mobiele telefoon en andere draadloze apparatuur", staat ook als onze zorg in het Burgerinitiatief Christoffel Appèl vermeld.

In een aantal nieuwsbrieven en ook in ons Aandachts-en Beleidsplan naar de overheid m.b.t. het centraal stellen van het welzijn van elk kind in gezin, onderwijs en zorg, hebben wij naar rapporten, bevindingen en bezwaren verwezen.

De overheid in Nederland loopt flink achter wat betreft waarschuwingen om zorgvuldig om te gaan met bv mobieltjes als het gaat om kinderen. In Frankrijk wordt het dringend afgeraden onder de 12 jaar en ook de E.U. is hiermee doende.

Dus willen we de programmamakers van Zembla graag een handje helpen!

Oproep voor het t.v. programma Zembla

Zembla is bezig met de voorbereiding van een documentaire over de mogelijke effecten van straling bij kinderen door het mobiele telefoongebruik, hoogspanningskabels, en draadloos internet. De uitzending hiervan vindt hoogstwaarschijnlijk plaatst op 11 mei 2012.

Ben jij een ouder van een kind die gevoelig is voor straling, de zogeheten electromagnetische velden, die zich zorgen maakt?Ben jij een leerkracht die de nadelige gevolgen van straling in de klas bij een leerling of zelf ondervindt?Ben je bereid om aan dit programma mee te werken?Meld je dan z.s.m., liefst voor 16 april 2012 week nog bij Ingrid via contact op deze site

Het PDF bestand met info door Ellen Vader speciaal voor samengesteld met veel informatie gezondheidsrisico"s en straling vindt u hier.

Op onze oproep voor een documentaire van Zembla hebben we van diverse mensen reacties ontvangen, onze hartelijke dank! Een van de reacties was van Eric Busman en zijn dochter. Beiden zullen de programmamakers van Zembla op camera te woord staan, zodat Zembla zowel een verontruste  ouder als een jongere aan het woord kunnen laten die last hebben van electrostress. Meer informatie vind je in onze nieuwsbrief van mei 2012

Deze uitzending is verschoven van 11 mei naar 1 juni a.s. om 21.20 uur Ned.2.

Uitzending Zembla over de mogelijke gevaren voor de gezondheid van straling


09-05-2012 om 14:30

Elkaar ontmoeten, inspireren en verbinden, kennis en ervaring delen
De rondetafelgesprekken/ontmoeting met Ingrid in Roermond vinden weer plaats op

woensdagmiddag 18-04-2012 van 14.30 tot 16.30 uur en
woensdagmorgen 09-05-2012 van 10.00 tot 12.00 uur

Bijdrage € 10,- incl koffie en thee. Alleen mogelijk als er gereserveerd is

Je bent van harte welkom!

Rondetafelgesprekken Dingbank 10 - 6041 AR Roermond


22-04-2012 om 00:00

op 14 april 2012 in Hengelo een symposium plaats vindt , georganiseerd door de HVW groep Oost Nederland . Kijk voor info en aanmelding

Symposium 2012

op 22 april de eerste bijeenkomst van HARTverwarmendWijs in Utrecht is. Kijk voor het programma

Uitnodiging 20 april 2012

Symposium HVW en bijeenkomst HVW 22 april en 14 april 2012


11-11-2011 om 11:11

Uitnodiging Onze Kinderen zijn de Toekomst & World Day of InterConnectedness

voor alle basisscholen en voortgezet onderwijs kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in NL

Stuur jouw wens de wereld in!

In een speciaal moment van 11 minuten met de kinderen hartsverbinding maken met de wereld,  alle landen doen mee...
op 11-11-11, World day of Interconnectedness,

De start wordt gemaakt in New Zealand. Ieder land maakt verbinding in haar eigen tijdszone en op allerlei hartverwarmende manieren.

U bent van harte uitgenodigd om als school/leerkracht – kinder- dagverblijf/- leid(st)er,  met de kinderen mee te doen aan dit krachtige moment van verbinding in Nederland op uw eigen locatie.

Onze wens is: dat alle scholen/dagverblijven in Nederland groots opstaan...Ieder kind heeft recht op vrede, zowel in de wereld als in zichzelf. Kinderen zijn groeibriljantjes, die graag schitteren!

Meedoen? Wat is de bedoeling?

Compilatie "Stuur je wens de wereld in" (PDF bestand)

Lees/download alle informatie in deze uitnodiging (PDF bestand)

Download hier de Regenboogkinderen/wenskaart   (PDF bestand)

Alle aanmeldingen staan vermeld op deze deelnemerslijst (PDF bestand)

Helpt u ons een handje mee?
Met een klein beetje hulp van uw kant kunnen we de kinderen in Nederland de kans geven om  groots op te staan... Daarom vragen wij aan ouders, leerkrachten en zorgverleners, wellicht willen opa's en oma's ons ook helpen om deze uitnodiging te downloaden en liefst met uw eigen persoonlijke noot naar zoveel mogelijk  basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijven en peterspeelzalen, overkoepelende stichtingen en wethouders van Onderwijs in uw omgeving te sturen. Bij voorbaat onze hartelijke dank.


17-09-2011 om 10:00

Tijdens de Duurzame dag in Roermond op 17 september 2011demonstreren Frans en Ingrid  de Aqua Elisa module die kraanwater vitaal maakt. Ook zullen zij die dag flyeren voor het tekenen van het Christoffel Appèl en het Boek Kinderen met een Boodschap onder de aandacht brengen.

Ruim 30 deelnemers, een heel divers aanbod, duurzame oplossingen voor de uitdagingen van vandaag, zijn van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig in twee prachtige locaties in de binnenstad van Roermond. De Toegang is gratis.

Info duurzame dag  http://duurzamedagroermond.nl/blog/

Info Aqua Elisa http://www.maakwatervitaal.nl/

Duurzame Dag in Roermond op twee prachtige locaties in de binnenstad


25-06-2011 om 15:00

Positief Labelfestival op zaterdag 25 juni in de Waarmakerij te Nijmegen

Dit festival is er om positieve benaderingen/ontwikkelingen te stimuleren voor mensen met een "label", die een beetje anders zijn/anders denken- leerzaam, vernieuwend en bruisend!

De doelgroep bezoekers voor dit festival zijn: ouders en familie van kinderen met labels en volwassenen met labels, hulpverleners, psychologen, psychiaters, docenten, studenten die later gaan werken met mensen. Het Festival is gratis en duurt van 13.00-22.00 uur vol met muziek, workshops, lezingen en persoonlijke verhalen. Ook kunt u interessante gesprekken voeren in de ontmoeting/ideeën ruimte. Ingrid Rouleaux is een van de deelnemers, met een speciaal voor deze dag toegespitste lezing om 14.00 uur. Ook zal zij die dag samen met Frans op de boekenstand aanwezig zijn en haar boeken signeren.

Voor het volledige programma en inschrijven verwijzen wij u naar

http://www.positieflabelfestival.nl/festival/het_festival.html

http://www.positieflabelfestival.nl/programma.html

Positief Labelfestival op zaterdag 25 juni in de Waarmakerij te Nijmegen


30-03-2011 om 13:00

Op woensdag 30 maart 2011 vindt de koperen Jubileumviering plaats van ABL Limburg

Jan Scheepers, theoloog en directeur van ABL heeft Ingrid Rouleaux uitgenodigd om op deze feestelijke dag  een voordracht te houden voor de genodigden, waaronder directeuren, voorzitters en leden van de colleges van bestuur voor primair onderwijs, pastores, dekens en bisschoppen van het Bisdom Roermond.

Het Jubileum staat in teken van " de weg naar binnen kan nu beginnen". Ieder kind is uniek, een geschenk. Scholen beseffen dat heel goed. Alleen voelen ze steeds de druk om bovenal naar de leerprestaties te kijken. Zo zijn leerkrachten meer bezig met onderwijzen dan met wonder wijzen,

aldus Jan Scheepers. http://www.abl-limburg.nl/

Het programma ziet er als volgt uit:

- Opening door Gerrit-Jan Meulenbeld, welkom door Jacques Zenden, voorzitter - vidioclip ABL

- Ingrid Rouleaux - Onze Kinderen zijn de Toekomst

- Joke Hermsen - "Windstilte van de ziel

"- Mieke Verhooren toont een Butoh-dans

"- Roel Bentz v.d. Berg "Somethinh tot shout about

-Orkest Vuncent van Goghschool Roermond

- Albert Verreck

- Pavèl van Houten toelichting op fotocollage "Zon Wolk Grond""

- Uitreiking cadeau en felicitaties Mgr. De Jong en andere gasten

Stichting ABL - Roermond -Toespraak Jubileum - Ingrid Rouleaux


18-03-2011 om 20:00

Uitnodiging bijeenkomst op vrijdagavond 18 maart 2011 in Heemstede  van 20.00 uur tot 22.00 uur

Lezing/discussie Ingrid Rouleaux "Hartsverlangen Onderwijs & Bovenwijs  -Jezelf ZIJN, loslaten en acceptatie en de boodschappen die kinderen ons geven, staan centraal.

Desiré Blok heeft me hiervoor uitgenodigd. Zij is een hartelijke vrouw die als kind in vluchtelingenkampen doorgebracht. Vanaf haar 11e jaar woont zij in Nederland. Vanuit haar ervaring zet zij zich in met het goede doelen project "Desire & Give": " Haar visie: " In deze tijd dienen we slechts het gereedschap aan te reiken waarmee de ander de weg in zichzelf weer terug kan vinden. En zo ook het doel in het leven bereikt zoals de ander dat zelf in gedachten heeft. Betrokkenheid leidt tot samen delen". De opbrengst vandeze lezing wordt geheel geschonken aan een goed doel.

Entree € 15,-- p.p. inclusief koffie en thee

Aanmelden s.v.p. rechtstreeks bij Desiré Blok  http://www.delezing.nl
op deze site vind je ook de routebeschrijving naar de Locatie

De opbrengst wordt geheel geschonken aan een goed doel, zie  http://www.desireandgive.nl

Bijeenkomst voor Jong en Oud - in zaal "De Lezing" in Heemstede


23-02-2011 om 13:00

Op 23 februari 2011 wordt een conferentie gehouden over meer-en hoogbegaafdheid voor bestuurders, directeuren, IB-ers en leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. BCO-Onderwijsadvies, een landelijk erkend onderwijsadvies centrum, heeft via onze sponsor
actie lopend vuurtje maar liefst 240 boeken met de boodschappen van hooggevoelige kinderen besteld om die dag aan alle aanwezigen uit het onderwijs mee te geven!

Informatie over onze sponsor actie Kinderen met een Boodschap PFD bestand  vind je onder het Christoffel Appèl

Het boek Kinderen met een Boodschap   sluit aan op de visie van het expertisecentrum meer/en hoogbegaafdheid, aldus de oprichtster van het platvorm Suzanne Bisschops, verbonden aan de Leonardoschool en de Stichting Kerobei en BCO Onderwijsadvies. Zij hebben de  boodschappen van hooggevoelige kinderen in de vorm van gedichten al veel te gebruikt op verschillende gebieden. Meer weten over dit platvorm, ga naar http://www.bco-onderwijsadvies.nl/content/view/303/125/

Conferentie over meer-en hoogbegaafdheid - boekje Kinderen met een Boodschap


18-01-2011 om 19:30

Dinsdagavond 18 januari 2011 van 19.30 tot 21.30 uur
Maandagavond 22 november 2010 van 19.30 tot 21.30 uur

Ontmoeting - in gesprek met elkaar "Hartsverlangen Onderwijs en Bovenwijs".
Kennis en ervaringen delen rond de tafel met Ingrid Rouleaux

Locatie:  Dingbank 10 - 6041 AR Roermond.

Je bent van harte welkom....wel graag reserveren, gezien het beperkt aantal plaatsen. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree 10 Euro p.p. inclusief koffie en thee, de deur staat vanaf 19.15 uur open.

ontmoeting- in gesprek met elkaar "Hartsverlangen Onderwijs en Bovenwijs" Dingbank 10 - 6041AR Roermond


16-01-2011 om 14:00

Bijeenkomst bij Niburu op zondagmiddag 16 januari 2011
Thema Kinderen en Onderwijs

Tjeerd Sloot heeft mij benaderd voor deze speciale bijeenkomst met de vraag of ik ook een presentatie/lezing wil geven rondom het Landelijke Burgerinitiatief Christoffel Appèl. Dat doe ik met alle plezier! Het beloofd een bijzondere middag te worden. Omdat het kortdag is, lukt het me niet meer om deze aankondiging in onze officiële nieuwsbrief te vermelden. Iedereen is van harte uitgenodigd op zondagmiddag 16 januari om 14:00 uur. Wanneer je van plan bent te komen, graag opgeven bij Tjeerd Sloot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hoofdkantoor Niburu: Baron van Nagellstraat 140, 3771 LL te Barneveld - Entree: Gratis

Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster Campagne www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

De redactie van Niburu is verheugd te mogen meedelen dat Liesbeth van Dijk van het Programma Paranormale Kinderen ook aanwezig zal zijn op de Niburu themamiddag.

De overige sprekers zijn o.a.: Ervaringsdeskundige Peter van Zuidam weet veel over thuisonderwijs, als vader en als voorzitter van een thuisonderwijs organisatie en Christel Hartkamp. Zij is medeoprichtster van De Kampanje,een particuliere school in Amersfoort voor primair en voortgezet onderwijs, gebaseerd op de principes van de Sudbury Valley School. Claudia Montero, zij verleent haar medewerking aan het programma Paranormale Kinderen. Claudia Montero, verbonden aan het programma Paranormale kinderen. Peggy Lesquillier, praktijk van advocaat Jeugd – Onderwijsrecht, zij schreef voor ons een recensie voor het boek "Kinderen met een Boodschap"... actie lopend vuurtje.

Bijeenkomst Kinderen en Onderwijs in Barneveld 14.00-17.00 uur


13-12-2010 om 11:00

L1 Radioprogramma, het dagelijkse cultuurmagazine
Op 13 december 2010 om 11.00 uur was Ingrid te gast bij Kirsten Paulus "Balkon van Limburg", het dagelijkse cultuurmagazine ... in gesprek over het Christoffel Appèl. Je kan het programma beluisteren onder columns

Radioprogramma L1 Balkon van Limburg Cultuurmagazine


10-10-2010 om 10:00

Uitnodiging 10-10-10 World Day of Interconnectedness
Just Imagine......a shift from I llness to WE llness

Op uitnodiging van Leo Sonneveld, initiatiefnemer van World Day of Interconnectdness 10-10-10 in Nederland, heeft Ingrid Rouleaux onder de vlag van de Campagne Onze kinderen zijn de Toekomst in samenwerking met Karin van der Lee,  Patricia Stikvoort en Linda van Hulsen een divers en feestelijk activiteiten programma samengesteld voor zowel volwassenen als kinderen. Laat je verrassen!

In het HART van Nederland, op de hoofdlocatie Congrescentrum Landgoed Beukenrode, Beukenlaan 2 in Doorn, komen wij op zondag 10-10-10 samen op The World Day of Interconnectedness, een 24 uur durend feestelijk gebeuren dat in 84 landen plaatsvindt in de vorm van congressen en een diversiteit aan activiteiten, dat start in New Zealand en eindigt in Canada. Een wereldwijde viering van Verbondenheid, van samen ZIJN>

Hartsverbinding maken met Jezelf en de wereld in het HART van Nederland.

Alle informatie vindt u in beide PDF bestanden

• Zie uitnodiging/flyer een foto-impressie van de initiatiefnemers/deelnemers.

• Zie Programmawijzer en alle informatie over reserveringen

Carla en Paul van  To Be hebben aangeboden het lied A whole New World te komen zingen, omdat dit goede nieuws pas bekend is, staat zij niet in de programmawijzer aangekondigd...op de website van Interconnectedness bij aanmelding vind u onderstaande aangepast tekst

15.00 - 15.20 uur Gezamenlijke Ceremonie "Onze kinderen zijn de Toekomst" op het terras buiten: Ingrid Rouleaux brengt  de Wereldvredesvlam uit Venlo mee die de hele wereld is rondgevlogen....alle kinderen mogen in een kring rondom de grote Tekening "Hart van Verbinding" staan die kinderen tijdens de tekendans samen met Patricia Stikvoort tijdens  de twee ",Yoga en betoverend avontuur " workshops"  gemaakt hebben. Daaromheen mogen volwassenen gaan staan als een bundeling van positieve kracht rondom het kind. We sluiten ons programma af met het schitterende lied...A whole New World... gezongen vanuit het Hart doorCarla & Paul van To Be.  http://www.to-be.nl

World Day of Interconnectdness zondag 10-10-10 in het HART van Nederland


05-07-2010 om 15:00

Rond de tafel gesprek met Ingrid Rouleaux op de Dingbank 10 in Roermond


29-06-2010 om 19:00

Ambassadeursbijeenkomst .
Deze keer komen de ambassadeurs op mijn uitnodiging voor de vakantie  bij elkaar om gewoon bij te praten over onze persoonlijke bezigheden.
Samen lekker Kokkerellen en tafelen.

Ambassadeurs bijeenkomst


09-06-2010 om 10:00

Rond de tafel gesprek met Ingrid Rouleaux op de Dingbank 10 in Roermond van 10.00-12.00 voor meer info kijk onder lezing.
Aanmelden verplicht, want vol is vol....

Rond de tafel gesprek met Ingrid Rouleaux op de Dingbank 10 in Roermond


05-06-2010 om 10:00

Festiviteiten, workshops rondom de Wereldvredesvlam in Venlo, georganiseerd door de Stichting Wereldvredesvlam Venlo

5 jarig bestaan Wereldvredesvlam Venlo 10.00-17.00 uur


30-05-2010 om 13:30

Congres voor Jong en Oud :
Opvoeding, Onderwijs en Hulp verlenen vanuit het Hart.
Anders zijn, ADHD, Autisme, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid: Probleem of Gave?
Zondag 30 mei 2010 –  13.30 tot 17.00 uur – zaal is vanaf 13.00 uur open
Locatie: in de Theaterzaal van het Diamant College Den Haag
Entree : € 10,-  adres: (Mariahoeve) Diamanthorst 183 - 2592 GD Den Haag

Sprekers:
Ingrid Rouleaux, moeder, auteur, initiatiefneemster en eindredacteur  van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst en het Christoffel Appèl, het landelijk burgerinitiatief waarin het Welzijn van het Kind centraal staat. Digitaal tekenen kan op www.onzekinderenzijndetoekomst.nl  Ingrid zet zich vanuit een neutrale instelling in voor positief opvoeden en passend onderwijs voor elk kind. Zij heeft zelf 2 boeken geschreven over ervaringen met werken vanuit het hart met verstand:  een bundeling van positieve kracht rondom het kind en tot haar eigen verbazing; de Verbinding met God. Het boek positief opvoeden, hoe kinderen zich spiegelen heeft ze opnieuw uitgegeven, ook is zij  tweede auteur en eindredacteur van het nieuwe boek Kinderen met een Boodschap.

Linda van Hulsen, moeder, schrijfster en sensi-therapeute leest een van haar gedichten voor uit haar boek "Kinderen met een Boodschap"
Sarah Morton, een bijzonder begaafde autistische  jonge vrouw van 22 jaar.  Zij heeft 3 boeken geschreven over haar ervaringen met diverse scholen en de hulpverlening. Met haar stem en haar inzicht komt ze op voor zichzelf en vele kinderen op die niet krijgen of gekregen hebben wat ze werkelijk nodig hebben, met alle gevolgen van dien.  Met haar eigen wijsheid en haar schrijfkunst houdt zij de maatschappij een spiegel voor. Introductie van haar boek "Afwijkend en toch zo gewoon". www.dus-sarah-morton.nl
Gio Vogelaar werkte als gymnastiekdocent ,recreatiesportbegeleider ,jeugdhulpverlener, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op de internaatsschool.  Vorig jaar besloot hij dat hij niet meer kon werken op de manier die van hem verwacht werd. Nu werkt hij als zelfstandig gezinscoach en Jongerenbegeleider.
www.jeugdzorgvuldig.nl
Na de lezingen, blijft er nog tijd over om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. Sarah, Linda en Ingrid signeren die dag hun boeken.

Reserveren: Het lijkt er op dat er redelijk veel animo voor deze zondagmiddag is, het is daarom raadzaam een plek te reserveren zodat je zeker weet dat je binnenkomt. Als het kan, reserveer dan viawww.onzekinderenzijndetoekomst.nl   per mail U ontvangt een bevestiging met alle informatie. Bellen naar Ingrid Rouleaux kan ook: 0475-430606.

Tot slot: Wij kennen een hoop mensen maar kunnen lang niet iedereen bereiken dus als je ons wilt helpen deze uitnodiging door te sturen, op te hangen etc.  graag!

Congres - Theaterzaal van het Diamant College Den Haag


13-05-2010 om 20:00

Interview Argusoog Radio : Ingrid Rouleaux  is gevraagd door Arend Zeevat van Mens & Spirit voor een interview over haar boeken en de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst bij Argusoog Radio op Hemelsvaartsdag 13 mei 2010

De uitzending begint om 20.00 uur  ...wilt u het intervieuw beluisteren?  Ga dan naar de website van Argusoog radio www.argusoogradio.org .

Op de voorpagina staat een mediaplayertje waarmee mensen direct live mee kunnen luisteren. Ook is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een chatroom. Via dit medium kunnen luisteraars vragen stellen gedurende de uitzending die Arend Zeevat dan aan Ingrid ter beantwoording voorlegt.

Interview Arend Zeevat van Mens & Spirit - Uitzending Argusoog Radio


19-04-2010 om 19:30

Congres - Probleem of gave?
Anders zijn, "ADHD", "Autisme", hooggevoeligheid; Opvoeding, onderwijs en hulpverlenen vanuit het hart.

Sprekers:  Gio Vogelaar, Ingrid Rouleaux en Sarah Morton.....voor uitgebreide info sprekers zie vorige lezing 21 maart 2010

Locatie: Strandpaviljoen, Noordzeestraat 20 te Utrecht   - Entree € 7,50
Maandagavond 19 april 19.30 – 21.30 uur (zaal open 19.15 uur)

Reserveren: Het lijkt er op dat er redelijk veel animo voor deze lezing is. Het is daarom raadzaam een plek te reserveren zodat je zeker weet dat je binnen komt. Reserveren kan via het contactfomulier op deze website.

Tot slot: Wij kennen een hoop mensen maar kunnen lang niet iedereen bereiken dus als je ons wilt helpen deze uitnodiging door te sturen, op te hangen etc., graag!

Congres - Opvoeden, Onderwijs en hulpverlenen vanuit het Hart - Locatie Strandpaviljoen - Noordzeestraat 20 - Utrecht


07-04-2010 om 10:00

Rond de keukentafel bij Ingrid -  samen in gesprek - vragen stellen -  ervaringen uitwisselen - woensdagmorgen 7 april  10.00-12.00 - aanmelden verplicht ( liefst via het contactformulier) .  € 7,50 incl koffie/thee

Gesprek rond de keukentafel bij Ingrid op de Dingbank 10 - 6041 AR Roermond


21-03-2010 om 14:00

Congres Probleem of Gave?  voor Jong en Oud : Opvoeding, Onderwijs en Hulp verlenen vanuit het Hart.
Nieuwetijdskinderen, Hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, Je "Anders" voelen , "ADHD" en "Autisme"

Zondagmiddag 21 maart  14.00 uur
locatie :  De Vlonder - Florasingel 38 - 6043 WD Roermond.
Entree € 7,50 koffie en thee € 1,55

Sprekers:

Ingrid Rouleaux, moeder, bruggenbouwer, auteur van   - de bundeling van positieve kracht rondom het kind - de Verbinding met God ( 2012) tweede auteur in Kinderen met een Boodschap -  zet zich in voor positief opvoeden en passend onderwijs voor elk kind, initiatiefnemer en eindredacteur  van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst, het Christoffel Appèl, het landelijk burgerinitiatief waarin het Welzijn van het Kind centraal staat. www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

Sarah Morton, een bijzonder begaafde autistische  jonge vrouw van 22 jaar.  Zij heeft 3 boeken geschreven over haar ervaringen met diverse scholen en de hulpverlening. Met haar stem en haar inzicht komt ze op voor zichzelf en vele kinderen op die niet krijgen of gekregen hebben wat ze werkelijk nodig hebben, met alle gevolgen van dien.  Met haar eigen wijsheid en haar schrijfkunst houdt zij de maatschappij een spiegel voor. Introductie van haar boek "Afwijkend en toch zo gewoon"   http://www.youtube.com/watch?v=b_o-WaEo4qg

Haar levensverhaal in een notendop    http://www.dus-sarah-morton.nl/pageID_8430354.html

lees haar column  Levensverhaal van een autist - Afwijkend en toch zo gewoon : http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/columns.php

Gio Vogelaar werkte hij als gymnastiekdocent, recreatie sportbegeleider, jeugdhulpverlener , pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op de internaatsschool.  Vorig jaar besloot hij dat hij niet meer kon werken op de manier die van hem verwacht werd.  Nu werkt hij als zelfstandig gezinscoach en Jongerenbegeleider,
Kijk op   http://www.jeugdzorgvuldig.nl/giovogelaar.htm

Ine Aasted-Madsen van Stiphout - tweedekamerlid CDA, voorheen o.a. in speciaal onderwijs gewerkt,  meer informatie over haar vind je op
http://aasted-madsen.old.cda.nl/default.aspx    bekijk het filmpje SBS 6 Das je goed recht - misstanden in de Jeugdzorg 31 januari 2010

Vanuit de jeugdzorgwereld  is spontaan  een gezamenlijke petitie opgesteld. http://petities.nl/petitie/ine-aasted-madsen-als-onze-volksvertegenwoordiger  ....Ine: Natuurlijk wil ik graag door in de Tweede Kamer om me in te blijven voor de mensen die dat keihard nodig hebben. Ik zou het super vinden als jullie ook de petitie willen ondertekenen, los van de politieke kleur.

Er blijft nog voldoende ruimte over om daarna  ervaringen uit te wisselen. Sarah en Ingrid signeren die dag hun boeken.

Reserveren: Het lijkt er op dat er redelijk veel animo voor deze zondagmiddag is, het is daarom raadzaam een plek te reserveren zodat je zeker weet dat je binnenkomt. Om te reserveren stuur je een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt een bevestiging met alle informatie.

Tot slot: Wij kennen een hoop mensen maar kunnen lang niet iedereen bereiken dus als je ons wilt helpen deze uitnodiging door te sturen, op websites te plaatsen etc, graag!

Congres: Opvoeden,Onderwijs en Hulpverlenen vanuit het Hart - Sarah Morton - Gio Vogelaar - Ingrid Rouleaux - De Vlonder - Florasingel 38 - 6043 WD Roermond ( L)

25-02-2010 om 10:00
Gesprek met Wethouder Wim Kemp Gemeente Roermond -  over o.a. wat kunnen Gemeenten voor ons betekenen om hwet boekje Kinderen met een Boodschap te verspreiden op basisscholen? zie column Brief naar Ministerie?

Wethouder Wim Kemp Gemeente Roemond


22-02-2010 om 10:00

Gesprek bij ons thuis met Ine Aasted-Madsen van Stiphout - tweedekamerlid CDA meer informatie over haar vind je op
http://aasted-madsen.old.cda.nl/default.aspx
http://aasted-madsen.old.cda.nl/columns+en+artikelen.aspx?ctl=Details&mid=52977&ItemId=14245&language=nl-NL
verzet naar 24-02-2010 bij Ina Aasted Madsen thuis

Gesprek met Ina Aasted-Madsen van Stiphout - Dingbank 10 Roermond


13-02-2010 om 11:00

Aanwezig Frans en Ingrid Rouleaux  met de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst - deelname aan het Forum

Symphosium Mens & Spirit - Putte

28-01-2010 om 11:30
Onderhoud met de Burgemeester van Roermond, de Heer Henk van Beers over de Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst"

Eerder tekende hij het Christoffel Appèl met speciale aandacht, bezocht samen met ons een school en nu is hij bereid om nog verder met ons mee te denken.

Afspraak met Burgemeester van Roermond, Henk van Beers


10-12-2009 om 10:00

Op ons verzoek komt De Burgemeester van Roermond,  Henk Beers luisteren naar de kinderen van de Montessorischool die de gedichten uit het Boek "Kinderen met een Boodschap" voorlezen op donderdag 10 december 2009

We hebben zelf geen schoolkeuze gemaakt, de school kwam spontaan op ons pad. Bart Bloemena is 9 jaar en hij herkende zich sterk in het gedicht "Overgevoelig", zijn moeder stelde hem voor om aan zijn juf op school te vragen of hij dit gedicht mag voorlezen in de klas, de volgende dag was zijn moeder het boekje kwijt, wat bleek, Bart had het zonder haar iets te zeggen al mee naar schoolgenomen...hij kwam zo enthousiast naar de Juf...en hij liet haar ook het gedicht "Lieve Juf" zien....ik vindt jou ook lief....dit kwam Ingrid Rouleaux  via de moeder ter ore...zo ging het balletje vanzelf rollen. De directeur Frits Hoff heeft toegestemd en Juf Monique Thomas wilde ons in haar klas ontvangen. Haar  collega's reageerden  zo enthousiast op het idee dat ze ook wel mee willen doen, en het besluit is genomen om het in de hal te doen voor een iets groter publiek.

Bart zal het gedicht "overgevoelig" voorlezen en nog twee kinderen lezen een gedicht, waaronder " lieve Juf"

Aanwezig namens de Campagne Wies Clout, Linda van Hulsen en Ingrid Rouleaux

De Burgemeester van Roermond - voorlezen gedichten -De Montessorischool - Roermond

02-12-2009 om 15:30
Karin Gjaltema, Gordon communicatietrainer en Kindertolk en  en Ingrid Rouleaux , auteur en initiatiefneemster, hebben een onderhoud met de Burgemeester Hubert Bruls van Venlo. Hij is bereid om ons verder op weg te helpen...samen gaan we in gesprek over de Campagne "Onze Kinderen Zijn de Toekomst"

Afspraak met de Burgemeester van Venlo


29-11-2009 om 14:00

Annemarie Hondema, moeder en lerares en kindertolk,  heeft een bijeenkomst georganiseerd  "onderwijs vanuit het hart" ......contact leggen met mensen met eenzelfde verlangen en inzicht om hier concreter mee naar scholen te kunnen.  Jet Nijhuis, Janita Venema en Ingrid Rouleaux zijn  aanwezig.

Aanmelden en meer informatie kan via contactformulier.

Bijeenkomst in Friesland - onderwerp van gesprek: onderwijs vanuit het hart


04-11-2009 om 14:00
Raja Moussaoui presenteert "TV Limburg Vandaag",  de Campagne "Onze kinderen zijn de Toekomst", het Christoffel Appèl, waarin het kind centraal staat, en het boek "Kinderen met een Boodschap"  wordt onder de aandacht door Wies Clout, orthopedagoog met specialisatie hooggevoelige kinderen en Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster. Zij  zijn uitgenodigd in de Live Uitzending op woensdag 4 november 2009 van 14.00-16.00 uur, Kanaal 970 – Ziggo, meer info http://www.tvl.nl/  Ook Ali B. en Frans Bauer zijn te gast die middag.

TV Limburg Vandaag

25-10-2009 om 13:00
De officiële feestelijke ceremonie van de boekpresenatie "Kinderen met een boodschap" vindt plaats bij De Wereldvredesvlam in het Julianapark Venlo ( tegenover het station) op 25 oktober 2009 om 13.00.   Hubert Bruls, de Burgemeester van Venlo is hierbij aanwezig en  zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ingrid Rouleaux verzorgt de presentatie en houdt de toespraak, Jeannette Steegmans leest het gedicht "Te Wijs"voor en Linda van Hulsen leest het gedicht "Lieve ouders"voor. Daarna is het woord aan de Burgemeester Hubert Bruls.

Boekpresentatie : Kinderen met een Boodschap bij De wereldvredesvlam Venlo


05-07-2009 om 15:00
Presentatie New Energy Event - Op Zondag 5 juli  geef ik een presentatie en een interview over de Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst" en mijn boeken. Verder zijn Frans en ik zijn die dag samen op een binnenstand aanwezig  met het Christoffel Appèl, onze boeken en maak water vitaal met het  Elisa watersysteem.

Het  New Energy Event van Niburu begint om 15.00 uur
Locatie : onder de rook van Utrecht, meer info en reserveren viahttp://www.niburu.nl
Het programma wordt maandag 29 juni aangepast op hun site. Mocht je problemen hebben met reserveren via de site van Niburu , neem dan even contact met mij op

Presentatie New Energy Event - onder de rook van Utrecht


24-06-2009 om 10:00
Ingrid Rouleaux houd samen met Wies Clout Orthopedagoge een speciale ontmoetingsochtend en avond in Roermond

Op woensdagochtend 24 juni van 9.30 tot 11.30 uur en  op maandagavond 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur
Wies Clout,is  orthopedagoge en  geeft advies, begeleiding en behandeling van hooggevoelige kinderen en ouders in haar Pedagogisch Adviesbureau Dyades. Wies schreef een stukje in het boek de bundeling van positieve kracht rondom het kind in het boek de Verbinding met God en loopt Wies ook als een rode draad door het verhaal van de reis naar de kracht van de Bron van Ingrid en haar partner Frans

CENTRAAL STAAT JEZELF ZIJN, HOE DOE JE DAT? . Je kan je hiervoor opgeven, telefonisch of via email. Je mag ook zo aansluiten. Het maximum aantal personen is echter 10, dus het kan zijn dat het vol is. Kosten € 7,50 per persoon incl. koffie/thee

speciale ontmoetingsochtend en avond met Wies en Ingrid - Dingbank 10 - 6041 AR

09-05-2009 om 10:00
Dag over kwaliteitsdenken - Tijd          10.00 – 15.15 uur  - Kosten    € 15,00 per persoon
Voorinschrijving en meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carla Muijsert is schrijfster van een aantal boeken over de kinderen van deze tijd, initiatiefneemster van de Stichting WelZijn Kinderen en POWer trainer. Deze dag staat onder haar leiding.  www.kerncoach.nl

Locatie De Schalm - Oranjelaan 10 De Meern (nabij Utrecht)


26-04-2009 om 20:15
Lezing: De Energie van de Bron - entree gratis

1e deel van de lezing, Frans Rouleaux: water in al zijn facetten
Water is van levensbelang voor het welzijn van mens, plant en dier. Maak zelf kraanwater vitaal! Water in haar oorsprong vormt de mooiste kristallen. Deze lezing maakt duidelijk wat dit daadwerkelijk voor onze gezondheid betekent. Ook komt aan de orde wat de effecten zijn van draadloze apparatuur.

2e deel van de lezing, Ingrid Rouleaux: Ontdek de bundeling van positieve kracht en her-inner Jezelf.
Ingrid is initiatiefneemster van de campagne onze kinderen zijn de toekomst, auteur van de boeken "Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" en "de Verbinding met God" . Ingrid beschrijft de reis die zij samen met Frans heeft gemaakt naar de oorspong. Zij ontving een wonderbaarlijk bewijs van sturing. God heeft een duidelijke boodschap voor de wereld: "Een andere manier van denken is een nieuw begin"

Centrum Spiraal - Maria Theresialaan 1a - 6042 AJ Roermond kijk op www.centrumspiraal.nl


13-02-2009 om 20:00
Welkom, vandaag op vrijdag de dertiende is op onze 33ste trouwdag deze website officeel online gegaan.

Wij wensen al onze lezers veel liefde, wijsheid en geluk.