Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Macht en geld zijn sleutelwoorden waarin eigenbelang een grote rol speelt.
Hoe zou de wereld eruit zien als transparantie en eerlijke handel sleutelwoorden zijn, waarin het belang van de burger voorop gesteld wordt?

Politiek is een spel op wereldniveau, waarin de economische belangen zwaar wegen. De regelgeving wordt alsmaar groter en menig 'normaal' denkend mens ziet door de bomen het bos niet meer. Wat dat betreft heeft het onderwijs het ook zwaar te verduren gehad. En dat gaat ten koste van onze kinderen.
Waarom moet alles tegenwoordig toch zo ingewikkeld in elkaar zitten?

De geldhandel is pas echt goed op gang gekomen in de tijd van de Romeinen en daarmee kwam langzamerhand een einde aan de ruilhandel. Geld is niet meer weg te denken in onze maatschappij... wel belangrijk om over na te denken.

Wat laat de regering zien als ze een begrotingstekort hebben?

Wat gebeurt er als jouw begroting niet klopt?

Leer kinderen dat je voor geleend geld hard moet werken en dat spaargeld voor je werkt! Het is belangrijk om limieten te stellen, het verhoogt de weerbaarheid van kinderen.

Als kinderen zomaar alles krijgen en er worden geen grenzen gesteld, dan wennen ze eraan dat ze hun zin kunnen doordrijven en geen rekening hoeven te houden met een ander.

Handige tips en weetjes over financiële opvoeding vind je in de twee boeken:
"Een Bundeling van Positieve kracht rondom het kind" en
"Positief opvoeden: hoe kinderen zich spiegelen".

Als de bankwereld en de handel transparant is en de prijzen voor de basisbehoeften in een gezin redelijk gehouden worden, dan hoeven ouders wat minder hard te werken. Zo creëren we de mogelijkheid om wat meer tijd voor elkaar te hebben en een rustiger leven te leiden.

Een groot voorbeeld voor de Wereld is Mahatma Ghandi. Men noemde hem Mahatma wat "grote bezieler" betekent. Hij ontdekte dat elk geloof gebaseerd is op dezelfde principes. Een bekende uitspraak van Ghandi is:"De Wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht".